Nieuwsbrief 37

Nieuws

jun 14

groep 3 t/m 5 Ps 84:1
groep 6 t/m 8 Opw 518 Heer U doorgrondt en kent mij

Hamers

Deze hamers zijn blijven liggen na de techniekweek. Is er een van u bij, dan kunt u die ophalen in het kantoor van Tineke/Nicole.

Schoolfoto’s

In de afgelopen week zijn de foto’s van de schoolfotograaf uitgedeeld en meegegeven aan de kinderen. Heeft u wel foto’s besteld, maar nog niets ontvangen? Geef dat dan zo snel mogelijk aan ons door, via een mailtje naar administratie@cbssamenopweg. Vermeld daarbij het bestelnummer wat u in de bevestigingsmail hebt ontvangen. Ook de mensen die zich al bij ons gemeld hebben worden gevraagd even het bestelnummer via een mailtje door te geven. We zullen dit dan melden bij de fotograaf, zodat hij alles in orde kan maken.

Biebouder (of opa / oma) gezocht!

Wij zoeken na de zomervakantie een ouder (of opa/oma) die het leuk vindt om ongeveer 1 x in de 3 weken op dinsdagmiddag te komen helpen in de schoolbieb met het innemen en uitlenen van boeken. Op dinsdagmiddag lenen de kinderen van groep 1 t/m 4 boeken in de bibliotheek.
Vindt u het leuk om te helpen of kent u iemand die dit graag zou willen doen, dan kunt u dit doorgeven aan Tineke of Nicole van de administratie (administratie@cbssamenopweg.nl). Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u dit aan Marit Schippers of één van de andere biebmoeders vragen.

VakantieBieb voor het hele gezin

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.
De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.
De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Vrijwilligersavond

Het bestuur van de school organiseert een vrijwilligersavond voor iedereen die in het afgelopen jaar heeft meegeholpen op school. Heeft u geholpen in de klas, bij de koningsspelen, de sportdag, gereden bij een schoolreis, helpt u bij de bibliotheek, de handwerkles of als lees-ouder. Of heeft u zich op een andere manier ingezet voor de school, dan bent u (met uw partner) van harte welkom!
Op vrijdag 21 juni, vanaf 19.00 wordt u verwacht bij de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos. Daar starten we met koffie en wat lekkers, vervolgens kunt u deelnemen aan een golfclinic. De avond wordt afgesloten met een drankje.
Graag opgeven via administratie@cbssamenopweg, voor maandag 17 juni.
We hopen op een gezellige avond met elkaar!

Schoonmaakavond

Dinsdagavond 25 juni willen we gebruiken om met elkaar de klassen van groep 1 t/m 4 een schoonmaakbeurt te geven. We doen daarvoor een nadrukkelijke oproep aan u. Van ieder kind wordt een ouder / verzorger verwacht, zodat het werk snel gedaan is. Meldt u zich aan bij de leerkracht van uw kind. We zijn daar enorm blij mee. Vele handen maken licht werk en met elkaar is het nog gezellig ook.

Week van de Spettertuin

Zwembad de Spettertuin in Noordeloos organiseert de ‘week van de Spettertuin’ van 1 t/m 6 juli. Een week vol leuke zwemactiviteiten. Voor meer informatie, zie de poster of ga naar www.despettertuin.nl.

Doetse Triathlon


Op zaterdag 13 juli organiseert GIGA met De Doetse Kom en andere partners de ‘Doetse Triathlon’.

Sportfanaat of niet…. dit spektakel wil je niet missen. Zwemmend, fietsend en rennend wordt een parcours afgelegd, met verschillende afstanden voor jeugd en volwassenen. Deelnemen voor jeugd is gratis.

Inschrijven kan via: dedoetsekom.nl/evenementen/doetse-triathlon.

Zomerfeest

Groep 8 organiseert op dinsdag 16 juli een zomerfeest voor groep 0 t/m 7. Voor het zomerfeest zijn wij op zoek naar ouders die willen helpen. Het gaat om het begeleiden van een groepje. We hebben een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens het ochtendprogramma zullen de kinderen in groepjes spelletjes doen op het plein en in de gymzaal en tijdens het middagprogramma is er een vossenjacht.

Wilt u helpen?
Ochtend: 9.00 – 12.00
Middag 12.45- 14.00

U krijgt dan een groepje onder uw hoede om te begeleiden. Als u wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven en ook of u de ochtend, de middag of beide dagdelen wilt begeleiden? U kunt dit mailen naar gerlinde@cbssamenopweg.nl

Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd.

Stichting leergeld

Graag willen we u wijzen op het volgende:
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen wij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen. Wilt u meer informatie, kijk dan op: https://www.leergeldav.nl/.

Website

Er is nieuws bij groep 1 over het voorlezen in het ‘fries’ en er is een fotoalbum van de schoolreis.

Data om te onthouden

17 -19 juni Kamp groep 8
18 juni juf Gemma jarig
18 juni GiGa buitenles voor groep 0/1/2.
21 juni Medewerkersavond
25 juni Schoonmaakavond
4 juli (verplichte) 10 min. gesprekken gr 1 t/m 5 en 7, gr 6 prognosegesprekken

Namens het hele team wens ik u een goed weekend,
Jolanda Mulder
directeur