Nieuwsbrief 37

Nieuws

jun 10

Lied van de week

Groep 3 en 4: Lied 300:1
Groep 5 t/m 8: Opw. 354

Schoolkamp groep 8

Groep 8 is van maandag t/m woensdag naar Buitenhuis Teteringen geweest. Ze zijn er op de fiets heen gegaan en hebben daar een fijne tijd met elkaar gehad. Binnenkort zullen de foto’s op de website verschijnen.

Fietsen die op het schoolplein blijven staan

Het is deze week tweemaal voorgekomen dat fietsen die ’s nachts op het schoolplein blijven staan door anderen op slot worden gezet. Helaas verdwijnen dan ook de sleutels. Wilt u zoveel mogelijk zorgen dat er niets op het schoolplein achterblijft of vraag anders even of de fiets/step in de school mag blijven staan voor één nacht.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 10 juni een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die zich opgegeven heeft voor deze avond wordt vanavond (vrijdag 10 juni) om 19.00 verwacht bij de Golfbaan 9Par3 Nieuwendijk 20 in Noordeloos.

Avond4daagse Giessenlanden

Maandag start de Avond4daagse Giessenlanden. De opening is om 18.00 uur, er kan gestart worden tot 18.15 uur. Dinsdag wordt er dezelfde tijd gestart in Noordeloos, woensdag in Giessenburg en donderdag weer in Hoornaar. Denkt u eraan om de stempelkaart mee te geven aan uw kind?
Wethouder Harmen Akkerman zal op maandag 13 juni samen met enkele fruitige mascottes een gezonde beloning uitdelen bij de Avondvierdaagse. De Avondvierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen, waarbij bewegen en plezier hand in hand gaan. De kinderen krijgen echter op de slotdag vaak enorme hoeveelheden snoep uitgereikt. De gemeente Giessenlanden en de Dienst Gezondheid & Jeugd willen het sportieve karakter van de Avondvierdaagse benadrukken en geven daarom op de startavond ook tips voor leuke en gezonde beloningen voor de slotavond.
De gemeente Giessenlanden en de Dienst Gezondheid & Jeugd willen ouders graag laten zien dat een gezonde beloning of alternatief cadeautje ook mogelijk zijn en zijn daarom aanwezig op de startavond van de Avondvierdaagse op het Dirk IV-plein in Hoornaar. De Fun Fruity’s, de fruitige mascottes van de Dienst Gezondheid & Jeugd, zullen dan vers fruit uitdelen aan de kinderen.
Ondertussen kunnen ouders bij de medewerkers van de Dienst Gezondheid & Jeugd terecht voor advies over leuke alternatieve beloningen voor de sportieve prestatie van hun kinderen. Veel ouders denken dat snoepen er tijdens de vierdaagse bij hoort. Het is lastig om te stoppen met het geven van snoepgoed omdat iedereen het doet. De sociale druk is groot.
“Natuurlijk verdienen kinderen na zo’n prestatie een beloning, maar we zijn doorgeslagen met de enorme hoeveelheden snoep van tegenwoordig. Er zijn legio alternatieven. Je kunt naast minder snoep bijvoorbeeld ook denken aan een bal, springtouw, (strip)boek, mobiel tegoed, plaktattoos of een vlieger”, aldus de Dienst Gezondheid & Jeugd.
CBS Samen op Weg Hoornaar, School met de Bijbel Noordeloos en CBS De Hoeksteen Giessenburg zijn de initiatiefnemers van de Avondvierdaagse Giessenlanden.

10-minutengesprekkenvoor groep 1 t/m 7 op dinsdag 21 juni en donderdag 23 juni

Dinsdagavond 21 juni zijn er 10-minutengesprekken voor groep 1 t/m 4 en groep 6.
Donderdagavond 23 juni worden er 10-minutengesprekken gehouden voor groep 5 en groep 7.
De ouders van de leerlingen van groep 6 en 7 worden allemaal ingedeeld. De ouders van de leerlingen van groep 6 krijgen in het gesprek een voorlopige prognose Voortgezet onderwijs. De ouders van groep 7 krijgen de uitslag van de entreetoets en wordt er verder gesproken over de prognose Voortgezet onderwijs die vorig jaar is gegeven.
De overige gesprekken zijn vrijblijvend van aard. Mocht de leerkracht de behoefte hebben u te willen spreken, krijgt u bericht van de betreffende leerkracht.
Voor de vrijblijvende gesprekken kunt u zich aanmelden door de naam van uw kind(eren) te mailen naar tineke@cbssamenopweg.nl. Aanmelden voor woensdag 15 juni. Het rooster krijgt u t.z.t per mail.

Schoonmaakavond groep 1 t/m 4

Donderdag 23 juni is de jaarlijkse schoonmaakavond voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 4. Zoals u weet maken vele handen licht werk.
Binnenkort kunnen er in groep 1 en 2 ook al spellen opgehaald worden om thuis schoongemaakt te worden.

Maandviering groep 3

Vrijdag 24 juni wordt de maandviering verzorgd door de leerlingen van groep 3. Alle ouders van de leerlingen van groep 3 worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
De maandviering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Vrije middag laatste schooldag

We willen u erop wijzen dat vrijdagmiddag 8 juli een vrije middag is voor alle leerlingen. De vakantie begint dus voor iedereen om 12.00 uur.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws onder groep 1.


Data om te onthouden

13 t/m 16 juni avond4daagse
21 juni 10 minutengesprekken groep 1 t/m 4 en groep 6
23 juni 10 minutengesprekken groep 5 en 7
23 juni schoonmaakavond groep 1 t/m 4
24 juni maandviering groep 3
24 juni Inge R. jarig
6 juli afscheidsavond voor groep 8
8 juli alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur, begin zomervakantie

Groeten,
Inge Ros