Nieuwsbrief 37

Nieuws

jul 03

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Brief van God
Groep 6 t/m 8: gez. 456:1

Zomer

Dat het warm was deze week hoef ik u niet te vertellen maar dat we genoten hebben van deze zomerse dagen, zeker wel! Twee groepen vierden de verjaardag van de juf in het zwembad, andere groepen vermaakten zich uitstekend met waterspelletjes op het plein en groep 6 probeerde zelfs een eitje te bakken op de auto (de auto van de juf). Of dat gelukt is, vraagt u maar eens na.
Kinderen werden getrakteerd op een ijsje en konden natuurlijk onbeperkt water drinken. De lesstof en het tempo werden wat aangepast en de kleuters mochten vrijdag zelf kiezen of ze naar school kwamen. Sommigen waren namelijk wel erg moe, na ook nog eens de avondvierdaagse gelopen te hebben.
Kortom, ook zonder tropenrooster kwamen we de week prima door. We hopen dat in het weekend de school een beetje afkoelt en dat we nog een goede laatste week in kunnen gaan.
Op de website treft u een fotoalbum van het waterfestijn.

Jaarmarkt Hoornaar

Afgelopen zaterdag stond Julian Breek (groep 2) samen met drie vrijwilligers voor het goede doel ‘Mercy Ships’ op de jaarmarkt in Hoornaar. Mercy Ships is een internationale, medische hulporganisatie die al 35 jaar kansarme mensen in de armste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten (www.mercyships.nl). De sfeer was goed en de reacties die we mochten ontvangen waren hartelijk. De opbrengst voor Mercy Ships die dag was een mooi bedrag van 385,50 euro.
We willen iedereen hartelijk danken die hier aan bij heeft gedragen en hopen volgend jaar weer deel te mogen nemen.
Namens de kraambemanning, Jeanette Breek

Moskeebezoek

Groep 8 heeft deze week de moskee bezocht. In het kader van het thema Wereldgodsdiensten is er eerst les gegeven over de Islam om vervolgens met eigen ogen een kijkje te nemen in de moskee in Gorinchem. De kinderen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen. Onder nieuws van groep 8 staan enkele foto’s.

Avond4daagse Giessenlanden

Wat een geweldig wandelfestijn is het geworden! Wel afzien vanwege de hitte, maar gelukkig bracht de brandweer verkoeling door het besproeien van de lopers. De sponsoren zorgden voor allerlei lekkers langs de route en voor bloemen bij de binnenkomst. Al degene die zich ingezet hebben om deze avond4daagse mogelijk te maken, hartelijk bedankt.
Ook de sponsoren Emté Hoornaar, ’t Hof van Hoornaar, Albert Heijn Giessenburg, Slagerij Bouter, van der Ham fruitbedrijf Noordeloos en het Rivierenlandfonds, bedankt!
Een fotoalbum treft u op de website.

Medewerkersavond

De medewerkersavond gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Wellicht komt er in het nieuwe schooljaar nog een nieuwe poging om een avond te kiezen waarop er meer mensen kunnen. Toch willen we graag aan het einde van dit schooljaar iedereen heel hartelijk bedanken voor de hulp, betrokkenheid of meedenken, op welke wijze dan ook. Fantastisch dat er zoveel ouders betrokken zijn bij de school! Ook namens alle leerkrachten heel hartelijk bedankt.

Schoonmaakavond voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 4

Maandag 6 juli willen de leerkrachten van groep 1 t/m 4 de spellen, kasten e.d. weer een grote schoonmaakbeurt geven. Uw hulp als ouder is daarbij nodig. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen. Neemt u zelf ook even een emmer en sopdoekje mee?

Jubileumdag 7 juli

Dinsdag 7 juli wordt voor de leerlingen en leerkrachten een feestelijke dag. Deze dag willen we vieren dat juf Anja al 25 jaar op onze school werkt en Juf Mariëtte, Juf Agnes en schoonmaakster Willy al ruim 12,5 jaar! Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. Maar we willen alvast doorgeven, dat de kinderen geen eten en drinken hoeven mee te nemen naar school. Tussen de middag zullen de kinderen op school eten en vanaf ongeveer 14.00 uur zijn de kinderen vrij. Voor drinken en eten tijdens de pauze en de lunch wordt gezorgd. De dag wordt afgesloten met een voorstelling (tussen 13.00 en 14.00 uur), waarbij ook de ouders van harte welkom zijn.

Afscheidsdag groep 8

Woensdag 8 juli nemen de leerlingen van groep 8 afscheid. Om 9.00 uur verschijnen zij V.I.P. op school. Het zou heel leuk zijn als u daarbij aanwezig wilt zijn. Ook alle kinderen van school zijn erbij als de leerlingen van groep 8 op school komen. Vervolgens gaan zij snoep delen. Uiteraard wordt er ook aan de leerlingen van groep 1 en 2 gedacht, die op woensdag hun vrije dag hebben.
Daarna vertrekken de leerlingen van groep 8 voor een heel leuk evenement, na de barbecue met het personeel is er in de school een avond met de ouders. Een nacht kamperen bij één van de leerlingen is de afsluiting van deze dag.
Vrijdag komen ze nog één keer naar school om het rapport op te halen.

Afscheid van juf Leandra, juf Harriet en juf Annick

Volgende week vrijdag nemen we afscheid van 3 juffen. Juf Leandra gaat ons verlaten na een jaar LIO-stage in groep 5. Zij heeft als een volwaardige juf in het team meegedraaid en laten zien dat zij een klaar is voor een baan in het onderwijs.
Juf Harriet en juf Annick hebben vanaf januari ingevallen voor het verlof van juf Rachel. Beide juffen hebben zich geweldig ingezet en naar volle tevredenheid de groepen 5 en 6 geleid. We bedanken hen alle drie voor hun bijdrage aan onze school en wensen hen veel succes in hun verdere loopbaan. Juf Annick wensen wij alle goeds toe in de laatste weken van haar zwangerschapsverlof en we hopen op een mooi bericht in augustus.

Welkom

We verwelkomen na de zomervakantie twee nieuwe leerlingen. Xanthe de Joode komt in groep 4 er bij. Haar tweelingbroertje Leroy komt in groep 3. We hopen dat zij zich snel thuis zullen voelen op onze school.

Fiets kwijt

Afgelopen woensdagavond is er een witte mountainbike verdwenen van één van de leerlingen. Hij stond buiten het schoolplein tegen het hek.
Als u hem toevallig ergens ziet, horen we dat heel graag!

Overblijfhulp gezocht

Voor het komende schooljaar zijn we op zoek naar twee personen die willen helpen tijdens het overblijven op school. Welke vader, moeder, opa of oma wil helpen op maandag, dinsdag en/of donderdag? Wil je informatie of denk je één of meerdere dagen te kunnen, neem dan contact op met Miriam Kortenraij tel: 510372. De overblijfmoeders.

Optocht feestweek

In de laatste week van augustus is het weer feest in Hoornaar. Ook onze school wil graag mee feesten en zoekt vrijwilligers die mee willen denken over een voertuig voor de optocht. Klaas van Kalkeren wil hierin het voortouw nemen maar zoekt hulp.
Wie heeft er zin om zich hiervoor in te zetten? Meld je dan aan bij klaasvankalkeren@online.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. U treft er een fotoalbum van de Avond4daagse en van het waterfestijn. Ook is er nieuws bij groep 2, bij groep 3 en bij groep 8.


Data om te onthouden

6 juli schoonmaakavond groep 1 t/m 4
7 juli feest op school, alle kinderen eten op school. School uit om 14.00 uur
8 juli afscheid groep 8
10 juli 12.00 uur begin zomervakantie, alle leerlingen ’s middags vrij

Groeten,
Inge Ros