Nieuwsbrief 36

Nieuws

jun 03

Lied van de week

Groep 3 en 4: Ps 150:1
Groep 5 t/m 8: Ps 46:1

Topondernemers

Vorige week hadden we met het team weer een studiemiddag over Topondernemers. Dhr. Marcel van Oosterwijk heeft klassenbezoeken gedaan in de groepen 5/6, 6/7 en 8 en de leerkrachten gecoacht in de klas. Na schooltijd hebben we geëvalueerd, ervaringen gedeeld en plannen gemaakt om weer verder te gaan. Marcel is heel positief over de uitvoering van Topondernemers op onze school. Hij heeft ons gecomplimenteerd met het niveau dat we nu al bereikt hebben. Er is al een grote verbetering in de zelfstandigheid van de kinderen en de inhoud van de producten. We zien ook dat kinderen veel plezier beleven aan de methode. Ze zijn enthousiast bij de thema’s en van thuis komt er ook steeds meer naar school. Als team gaat het ons ook steeds beter af om de kinderen goed te begeleiden bij Topondernemers. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten; de komende periode gaan we ons vooral richten op het stroomlijnen van de methode in de verschillende groepen. Er zijn nu nog verschillen in het omgaan met huiswerk, de eisen die gesteld worden, waardoor verwarring kan ontstaan. Dit hopen we in ieder geval vanaf het nieuwe schooljaar op één lijn te hebben. We hopen dat u thuis ook merkt dat uw kind enthousiast is over het thema in de klas en de opdrachten die daar aan vast zitten.
Als u vragen of opmerkingen hierover heeft, zijn die van harte welkom bij ondergetekende.

Kanjer coördinator

Juf Agnes heeft vorige week de opleiding tot Kanjer coördinator met goed gevolg afgerond.
We zijn super trots dat we nu binnen onze school een deskundige hebben die alles weet over de Kanjertraining en anderen daarbij kan begeleiden. Juf Agnes heeft ook een plan geschreven voor de school dat we gaan gebruiken om de eerste weken van het schooljaar nog beter te werken aan de groepsvorming. Zo worden we een echte Kanjerschool.

10-minutengesprekkenvoor groep 1 t/m 7 op dinsdag 21 juni en donderdag 23 juni

Dinsdagavond 21 juni zijn er 10-minutengesprekken voor groep 1 t/m 4 en groep 6.
Donderdagavond 23 juni worden er 10-minutengesprekken gehouden voor groep 5 en groep 7.
De ouders van de leerlingen van groep 6 en 7 worden allemaal ingedeeld. De ouders van de leerlingen van groep 6 krijgen in het gesprek een voorlopige prognose Voortgezet onderwijs. De ouders van groep 7 krijgen de uitslag van de entreetoets en wordt er verder gesproken over de prognose Voortgezet onderwijs die vorig jaar is gegeven.
De overige gesprekken zijn vrijblijvend van aard. Mocht de leerkracht de behoefte hebben u te willen spreken, krijgt u bericht van de betreffende leerkracht.
Voor de vrijblijvende gesprekken kunt u zich aanmelden door de naam van uw kind(eren) te mailen naar tineke@cbssamenopweg.nl. Aanmelden voor woensdag 15 juni. Het rooster krijgt u t.z.t per mail.

Schoolkorfbaltoernooi

Woensdag jl. hebben er meerdere teams meegedaan met het schoolkorfbaltoernooi op het terrein van G.K.V. in Gorinchem. Op de website onder “nieuws” staat een stukje en een link naar de fotoalbum van deze middag.

Schoolfotograaf

Vandaag was de schoolfotograaf op school. Over een poosje ontvangt u via de school een kaartje met de manier waarop u de foto’s kunt bestellen.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 10 juni een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die wat voor de school betekend heeft, is welkom samen met zijn/haar partner. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u maar één keer mee geweest op schoolreis of bij een andere schoolactiviteit aanwezig geweest, het maakt niet uit, van harte welkom.
We verzamelen om 19.00 uur bij de Golfbaan 9Par3 Nieuwendijk 20 in Noordeloos. We zullen daar genieten van een kop koffie met iets lekker erbij, een balletje slaan en de avond afsluiten met een drankje. Dit jaar hopen we op mooi weer, zodat de avond wel door kan gaan!
Er zijn ongeveer 40 plaatsen beschikbaar, mochten er meer aanmeldingen komen dan is de volgorde van aanmelden van belang.
Aanmelden uiterlijk 3 juni bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Op de website is nieuws over het schoolkorfbaltoernooi en er is nieuws onder “groep 7” over groep 6b/7. Ook is er een fotoalbum over het bezoek van groep 6b/7 aan de boerderij.


Data om te onthouden

6 t/m 8 juni schoolkamp groep 8
13 t/m 16 juni Avond4daagse

Groeten,
Inge Ros