Nieuwsbrief 36

Nieuws

jun 25

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Brief van God
Groep 6 t/m 8: 473:1

Bericht van de biebmoeders

De kinderen krijgen vandaag een briefje mee met daarop de titels van de boeken die ze nog thuis hebben. Voor de zomervakantie willen de biebmoeders alle boeken weer terug hebben in de bieb. Wilt u erop letten dat uw kind deze boeken volgende week inlevert? Ze mogen alle dagen in de bibliotheek gelegd worden, dit hoeft niet perse tijdens de openstelling van de bieb.

Avond4daagse Giessenlanden

Met trots kunnen we vertellen dat er bijna 200 kinderen meelopen met de allereerste Avond4daagse van Gemeente Giessenlanden. Bedankt voor al jullie aanmeldingen!
Zoals bekend starten we om 18.00 uur vanuit verschillende locaties, te weten;
Maandag 29 juni; Dirk IV plein te Hoornaar
Dinsdag 30 juni; School met de Bijbel (Singel 2) te Noordeloos
Woensdag 1 juli; vv. Peursum (Sportplein 1) te Giessenburg
Donderdag 2 juli; Dirk IV plein te Hoornaar
U dient zelf te zorgen dat de kinderen om 18.00 uur op de locatie aanwezig zijn.
We hopen op een gezellig, sportief gebeuren. De weersvoorspellingen zijn goed. De laatste avond zullen de kinderen op een feestelijke wijze ingehaald worden. Hoe meer personen daarbij aanwezig, hoe groter de feestvreugde.
Bij Emté Hoornaar zijn speciale avond-4-daagse snoepzakjes te koop en ’t Hof van Hoornaar heeft kleine boeketjes.
Veel wandelplezier toegewenst!

Opgeven medewerkersavond

Vanwege de weersomstandigheden is de medewerkersavond vrijdag 5 juni niet doorgegaan. Het bestuur heeft besloten om de avond nu op vrijdag 3 juli te houden. Verzamelen om 19.00 uur bij de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos. Op het moment zijn er nog weinig aanmeldingen. Ook als u zich aangemeld had voor de medewerkersavond van 5 juni, wilt u zich voor deze avond toch opnieuw aanmelden als u mee wilt? Dit kan via Tineke@cbssamenopweg.nl Mochten er geen aanmeldingen meer bijkomen dan zijn er te weinig aanmeldingen om de avond door te laten gaan.

Schoonmaakavond voor de ouders van de leerlingen van groep 1 t/m 4

Maandag 6 juli willen de leerkrachten van groep 1 t/m 4 de spellen, kasten e.d. weer een grote schoonmaakbeurt geven. Uw hulp als ouder is daarbij nodig. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen. Neemt u zelf ook even een emmer en sopdoekje mee?

Jubileumdag 7 juli

Dinsdag 7 juli wordt voor de leerlingen en leerkrachten een feestelijke dag. Deze dag willen we vieren dat juf Anja al 25 jaar op onze school werkt en Juf Mariëtte, Juf Agnes en schoonmaakster Willy al ruim 12,5 jaar! Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. Maar we willen alvast doorgeven, dat de kinderen geen eten en drinken hoeven mee te nemen naar school. Tussen de middag zullen de kinderen op school eten en vanaf ongeveer 14.00 uur zijn de kinderen vrij. Voor drinken en eten tijdens de pauze en de lunch wordt gezorgd. De dag wordt afgesloten met een voorstelling (tussen 13.00 en 14.00 uur), waarbij ook de ouders van harte welkom zijn.

Overblijfhulp gezocht

Voor het komende schooljaar zijn we op zoek naar twee personen die willen helpen tijdens het overblijven op school. Welke vader, moeder, opa of oma wil helpen op maandag, dinsdag en/of donderdag? Wil je informatie of denk je één of meerdere dagen te kunnen, neem dan contact op met Miriam Kortenraij tel: 510372. De overblijfmoeders.

Bericht van overblijfmoeders

Wilt u als uw kind leerling is van groep 1 of 2 en overblijft dit opschrijven op het planbord tussen de lokalen van groep 1 en 2. Groen als uw kind éénmalig overeet, rood als het een vaste dag is waarop uw kind overeet. Mocht er een wijziging zijn, wilt u dit dan ook vermelden op het bord.
Op dinsdag bestaat de mogelijkheid om tosti te laten maken. De leerlingen moeten dan hun trommel met brood in de morgen in de keuken zetten. Er zijn veel trommels waar geen naam op staat. Wilt u zorgen dat er wel een naam op de trommel staat, dit voorkomt problemen. Ook als de trommel of beker zou blijven staan op school is de eigenaar makkelijker terug te vinden als deze voorzien zijn van naam.

Muzieklokaal Giessenlanden

Beste ouders/verzorgers van kinderen uit groep 1 t/m 4!
Komend seizoen start MuziekLokaal Giessenlanden weer met haar tweejarige cursus ‘Algemene Muzikale Vorming’ (voor kinderen uit groep 3 en 4).
Omdat we gemerkt hebben dat er ook vraag is onder jongere kinderen, gaan we ook van start met een nieuwe cursus: ‘Spelen met Muziek’ (voor kinderen in groep 1 en 2)
Omdat er nog enkele plaatsen vrij zijn, willen we toch graag de muzieklessen voor deze jongste kinderen nog eens extra onder uw aandacht brengen:
Onze AMV docente Antoinette Visscher maakt de kinderen in deze cursussen wegwijs in het plezier dat muziek maken je geeft!
Op speelse wijze (met zang, dans, drama en Orff instrumentarium) maken de kinderen kennis met de beginselen van de muziek.
Instromen vanuit groep 2 of 4 is heel goed mogelijk.
Natuurlijk wordt hierbij toegewerkt naar een aantal optredens: voor ouders, opa’s en oma’s, bij een kerstviering, enz…..
Een perfecte basis om later, met de al opgedane kennis, een instrument te kunnen kiezen! In het tweede jaar van de AMV cursus wordt zelfs al begonnen met blokfluitles.
Dit seizoen worden deze lessen nog gegeven op vrijdag 3 en 10 juli van 15.30 uur tot 16.15 uur in MuziekLokaal Giessenlanden.
We nodigen u graag uit om deze met uw kind bij te wonen. Om nog even de kat uit de boom te kijken, òf al mee te doen!
Er mag vrijblijvend meegedaan worden aan de muzikale activiteiten en geproefd worden aan de sfeer.

U kunt zich middels een mail aan info@muzieklokaalgiessenlanden.nl aanmelden voor zo’n gratis vrijblijvende ‘verkenning’.
Graag horen we wanneer u langs komt, want vol=vol!
Voor nog meer info over deze cursussen: www.muzieklokaalgiessenlanden.nl

Hartelijke groet!

Willeke van Rooijen – MuziekLokaal Giessenlanden

Optocht feestweek

In de laatste week van augustus is het weer feest in Hoornaar. Ook onze school wil graag mee feesten en zoekt vrijwilligers die mee willen denken over een voertuig voor de optocht. Klaas van Kalkeren wil hierin het voortouw nemen maar zoekt hulp.
Wie heeft er zin om zich hiervoor in te zetten? Meld je dan aan bij klaasvankalkeren@online.nl

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws van groep 1.


Data om te onthouden

29 juni t/m 2 juli avond4daagse Giessenlanden
1 juli oud papier
6 juli schoonmaakavond groep 1 t/m 4
7 juli feest op school, alle kinderen eten op school. School uit om 14.00 uur
8 juli afscheid groep 8
10 juli 12.00 uur begin zomervakantie, alle leerlingen ’s middags vrij

Groeten,
Inge Ros