Nieuwsbrief 36

Nieuws

mei 29

Lied voor volgende week

Groep 3, 4 en 5: Ps 107:9
Groep 6/7 en 8: Opw 343

Sportdag dinsdag 5 juni

Op dinsdag 5 juni wordt, als het weer het toelaat, de sportdag gehouden voor de groepen 5 t/m 8 op het sportcomplex van SteDoCo.
We vertrekken om 9.30 uur lopend met elkaar vanaf het schoolplein. De kinderen moeten zelf voor een lunchpakket zorgen. We eten gezamenlijk op het terrein van de sportdag.
Deze dag zijn de groepen 1 t/m 4 vrij. Mocht de sportdag vanwege de weersomstandigheden niet niet doorgaan, dan wordt aan alle groepen gewoon les gegeven. Bij twijfel over het doorgaan van de sportdag kijkt u dan op www.cbssamenopweg.nl of belt u vanaf 8.00 uur naar de school.

Vaste invaller groep 6/7

Zoals de titel al beschrijft, ben ik vanaf 29 mei j.l. de nieuwe leerkracht van groep 6/7. De nieuwsbrief is natuurlijk een mooi middel om mij meteen voor te stellen aan de leerlingen, de ouders en de verzorgers. Mijn naam is Rachel den Boer- van Sluis. Ik woon samen met mijn man in het mooie Gorinchem. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn studie aan de PABO in Utrecht, maar na vier jaar hoop ik eind juni mijn diploma in ontvangst te nemen. Ik zie het als een erg leuke uitdaging om tot aan de zomer les te geven in groep 6/7. Op maandag t/m donderdag zal ik voor de groep staan, op vrijdag zal Marja er nog zijn. Mijn eerste ervaringen zijn positief, ik kijk er dan ook naar uit om met de ouders en verzorgers en deze gezellige groep het jaar op een positieve manier af te sluiten!

Pringlebussen

In groep 1 en 2 sparen we pringlebussen. Héél graag bij de juffen inleveren, mocht u lege bussen hebben! Dank u!

Entreetoet groep 7

In de week van 11 t/m 15 juni zal de entreetoets in groep 7 worden afgenomen. Alle leerlingen van groep 7 krijgen daar een informatiefolder over.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 15 juni om 19.30 uur een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen is welkom die wat voor de school betekend heeft. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u 1 keer mee geweest op schoolreis, het maakt niet uit, u bent van harte welkom. Het wordt gegarandeerd een gezellige avond met elkaar. Graag opgeven via tineke@cbssamenopweg.nl of bij Tineke.

Informatiebijeenkomst dyslexie

Wilt u meer weten over: dyslexie, dyslexie-signalering, vaststellen van dyslexie, dyslexiebehandeling, vergoedingsregeling enz. enz. dan nodigt IWAL (instituten voor dyslexie) u uit voor een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Bibliotheek te Gorinchem op woensdag 20 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur. Toegang gratis, aanmelding verplicht via gorinchem@iwal.nl.
IWAL opent deze zomer een nieuwe vestiging in Gorinchem, waardoor er korte wachtlijsten zijn en het IWAL voor leerlingen in deze regio beter bereikbaar is.

Cursus “Plezier op School”

Graag willen wij de cursus “Plezier op School” bij u onder de aandacht brengen. “Plezier op school” is bedoeld voor kinderen die op de basisschool onhandig zijn in het leggen van contacten. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld weinig vrienden of worden ze gepest. Deze cursus kan kinderen helpen een frisse start te maken op de nieuwe school. Een overgang naar de brugklas biedt kinderen namelijk nieuwe kansen. Er is sprake van een nieuwe klas, andere leeftijdsgenootjes en een nieuwe omgeving.
De cursus vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie (van 20 t/m 24 augustus) in Leerdam, Gorinchem, Dordrecht en Ottoland.
In een groep van maximaal tien kinderen wordt twee dagen lang geoefend met het aangaan van contacten en opkomen voor jezelf. Ook wordt aandacht besteed aan positief denken, de houding, oogcontact en stemgebruik. Alle oefeningen en spelletjes zijn gericht op de eerste schooldag en de periode daarna.
Aanmelden kan tot 22 juni. De kennismakingsgesprekken en de informatie aan ouders vinden plaats voor de zomervakantie.
Voor informatie of aanmelden kunt u naar www.voorkomeendipzhz.nl of u kunt contact opnemen met Bep Janssen van de GGD Zuid-Holland Zuid (bjanssen@ggdzhz.nl; 078 7708500).

Europa Kinderhulp zoekt nog dringend gastgezinnen

Het gaat dit jaar erg slecht met de werving van nieuwe vakantiegastouders voor onze kinderen. Slechter dan ooit. Er zijn nog minstens 25 aangemelde kinderen in Frankrijk en Duitsland die dolgraag naar Zuid-Holland willen komen. Die willen we niet teleurstellen, omdat we weten hoe hard ze een vakantie nodig hebben!
Spreekt u een beetje Frans (u krijgt van een ons boekje met handige woordjes/zinnetjes in het Frans) of Duits of weet u zonder veel kennis van een taal zich ook prima te redden:
Meld u zich dan deze week nog aan als gastouder en geef een kind de vakantie van zijn leven!
Data kinderreizen
Franse kinderen: 7 juli – 27 juli, 21 juli – 10 augustus
Duitse kinderen : 9 juli – 26 juli en 23 juli – 10 augustus

Belangrijk om te weten:
– de kinderen zijn tussen de 5 en de 12 jaar oud
– vakantieouders betalen alleen de verblijfkosten van hun vakantiekind
– het is belangrijk dat het vakantiekind gewoon lekker meedraait met het gezin, dure
uitstapjes zijn helemaal niet nodig
– het vakantiekind kan uitsluitend voor de volledige periode uitgenodigd worden
– ook alleenstaanden kunnen een kind uitnodigen
– het kind is verzekerd tegen dokters- en ziekenhuiskosten
– het kind mag binnen Nederland mee op vakantie met de vakantieouders
– van volwassenen boven de 18 jaar wordt een VOG verlangd, waarvan de helft van de kosten desgewenst via Europa Kinderhulp terug te krijgen zijn.
Voor meer informatie: www.europakinderhulp. Aanmelden kan via e-mail: zuidholland@europakinderhulp.nl. U krijgt dan een informatieboekje toegestuurd. U kunt voor aanmelding of informatie ook bellen met Connie Nieuwendaal 010-5927176.


Data om te onthouden

1 juni juf Jolanda jarig
5 juni schoolsportdag
6 juni oud papier
15 juni medewerkersavond

Groeten,
Inge Ros