Nieuwsbrief 36

Nieuws

jun 07

groep 3 t/m 5 Lied 447:2b
groep 6 t/m 8 Ps 72:1

Pinksteren en studiedag

Dit weekend is het pinksteren en gedenken we dat God zijn Heilige Geest naar de aarde stuurde, waardoor wij dagelijks mogen genieten van Zijn aanwezigheid. “Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van Mij getuigen” (Handelingen 1:8).

Aansluitend aan het pinksterweekend is er een studiedag op dinsdag 11 juni, alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Alpe d’HuZes

Lieve leerlingen van CBS Samen op Weg,

We willen jullie bedanken voor het prachtige bedrag wat jullie ingezameld hebben tijdens de sponsorloop. Dit was maar liefst een bedrag van bijna €4800,=.
Mede door dit bedrag konden wij gisteren aan het einde van Alpe d’ Huzes moe maar voldaan over de finish met een cheque van €24.320,90!

Bedankt allemaal,

Bassie’s roeiclub
Corina, Jesper, Lennart, Ron en Niels

hamers


Deze hamers zijn blijven liggen na de techniekweek. Is er een van u bij, dan kunt u die ophalen in het kantoor van Tineke/Nicole.

Voetbalclinic voor meisjes bij Stedoco

Stedoco organiseert nog 1 keer speciaal voor alle meisjes tot en met 10 jaar uit Hoornaar en Hoogblokland de voetbalclinic.
Heb je zin in een super gezellige middag en wil je ontdekken of voetbal ook iets voor jou is?
Met hulp van trainers en speelsters van Stedoco laten we jou kennis maken met de sport. Neem je vriendinnen mee, trek je sportiefste kleding aan en kom meedoen!
Op woensdag 12 juni, van 16.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom op het sportpark van Stedoco!

Tennisclinic

dav

Afgelopen woensdag hebben de groepen 4 t/m 8 een tennisclinic gehad bij tennisvereniging In de Bogerd aan de Groeneweg in Hoornaar. Het was een geslaagde ochtend!
Heeft uw kind interesse om eens te komen tennissen, dan zijn daar de volgende mogelijkheden voor:
De tennislessen bij TV In de Bogerd worden verzorgd door tennisschool Basta: maak kennis met tennis voor €80,- (6 trainingen en een gratis tennisracket). Kijk hiervoor op www.bas-ta.nl.
Ook wordt er om de week op maandag getennist met alle jeugdleden van 19.00-20.00 uur. Als uw kind een paar keer mee wilt doen, dan graag even aanmelden door een mail te sturen naar: secretaris@indebogerd.nl.
Op zaterdagmiddag 13 juli wordt er een ouder-kind-toernooi georganiseerd bij TV In de Bogerd, geef uzelf en uw kind hiervoor op door een mail te sturen naar: secretaris@indebogerd.nl.

Foto’s van de clinic vindt u in het fotoalbum op de site.

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

VakantieBieb voor het hele gezin

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.
De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.
De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Doetse Triathlon


Op zaterdag 13 juli organiseert GIGA met De Doetse Kom en andere partners de ‘Doetse Triathlon’.

Sportfanaat of niet…. dit spektakel wil je niet missen. Zwemmend, fietsend en rennend wordt een parcours afgelegd, met verschillende afstanden voor jeugd en volwassenen. Deelnemen voor jeugd is gratis.

Inschrijven kan via: dedoetsekom.nl/evenementen/doetse-triathlon.

Vrijwilligersavond

Het bestuur van de school organiseert een vrijwilligersavond voor iedereen die in het afgelopen jaar heeft meegeholpen op school. Heeft u geholpen in de klas, bij de koningsspelen, de sportdag, gereden bij een schoolreis, helpt u bij de bibliotheek, de handwerkles of als lees-ouder. Of heeft u zich op een andere manier ingezet voor de school, dan bent u (met uw partner) van harte welkom!
Op vrijdag 21 juni, vanaf 19.00 wordt u verwacht bij de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos. Daar starten we met koffie en wat lekkers, vervolgens kunt u deelnemen aan een golfclinic. De avond wordt afgesloten met een drankje.
Graag opgeven via administratie@cbssamenopweg, voor maandag 17 juni.
We hopen op een gezellige avond met elkaar!

Zomerfeest

Groep 8 organiseert op dinsdag 16 juli een zomerfeest voor groep 0 t/m 7. Voor het zomerfeest zijn wij op zoek naar ouders die willen helpen. Het gaat om het begeleiden van een groepje. We hebben een ochtend- en een middagprogramma. Tijdens het ochtendprogramma zullen de kinderen in groepjes spelletjes doen op het plein en in de gymzaal en tijdens het middagprogramma is er een vossenjacht.

Wilt u helpen?
Ochtend: 9.00 – 12.00
Middag 12.45- 14.00

U krijgt dan een groepje onder uw hoede om te begeleiden. Als u wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven en ook of u de ochtend, de middag of beide dagdelen wilt begeleiden? U kunt dit mailen naar gerlinde@cbssamenopweg.nl

Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd.

Stichting leergeld

Graag willen we u wijzen op het volgende:
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen wij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen. Wilt u meer informatie, kijk dan op: https://www.leergeldav.nl/.

Website

Er zijn nieuwe berichten en foto’s geplaatst op de website van de techniekweek, de sponsorloop, het bezoek van groep 7 en 8 aan Game On, de schoolreis van groep 1b/2, Slot Loevestein met groep 6, en de tennisclinic.

Data om te onthouden

10 juni Tweede Pinksterdag
11 juni studiedag, alle leerlingen vrij
17 -19 juni Kamp groep 8
18 juni juf Gemma jarig
18 juni GiGa buitenles voor groep 0/1/2.
21 juni Medewerkersavond

Namens het hele team wens ik u een mooi pinksterweekend,
Jolanda Mulder
directeur

Malcare WordPress Security