Nieuwsbrief 35

Nieuws

jun 02

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Lied 447
Groep 6,7,8: Ps 72:1

Juffendag

Woensdag 24 mei was het “Juffendag” op deze dag vierden de juffen en de meester van groep 3 t/m 8 hun verjaardag met de kinderen. Onder foto’s treft u een foto impressie van deze ochtend.

Schoolkorfbal

Op 24 mei deed de Samen op Weg met verschillende teams mee aan de korfbalwedstrijd. Waar ze met een heerlijk zonnetje hun uiterste best deden en dat resulteerde in een beker voor alle teams. Knap hoor!

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb-app

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload, zodat de keuze van e-books tijdens de les besproken kan worden. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar.

Tjeko

Het vrolijke project met de kraskaarten van Tjeko LIVE is afgesloten. Tot de herfstvakantie wordt het zendingsgeld nog opgehaald voor Tjeko. Stichting Tjeko wil u ook via deze weg alvast hartelijk bedanken namens de Ugandese kinderen die nu kunnen gaan genieten van een dag vol spel en creativiteit! En….we sparen nog even door!

Studiedag

Dinsdag 6 juni is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Schoolkamp groep 8

Woensdagmorgen vertrekken de leerlingen van groep 8 op de fiets naar Buitenhuis Teteringen voor het jaarlijkse schoolkamp.
We wensen hen een hele goede tijd toe!

Open middag BSO HannesHoeve

Kinderen buiten laten spelen is belangrijk! Het leert het kind risico’s inschatten en maakt een kind zowel mentaal en fysiek sterker!
Bent u opzoek naar een BSO met veel buitenruimte, waar kinderen leren over de natuur en over dieren? En waar ze lekker buiten kunnen ravotten?
Kom dan eens een kijkje nemen op de HannesHoeve tijdens de open middag op woensdag 7 juni van 14:00 – 17:00 (u kunt ook terecht voor (losse) vakantieopvang).
Er staat een kopje koffie voor u klaar en voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten te beleven!

Schoolfotograaf

Op maandag 12 juni komt de schoolfotograaf. Er zullen groepsfoto’s en individuele foto’s gemaakt worden. Dit jaar is het niet mogelijk om een gezinsfoto te laten maken met de kinderen die hier niet op school zitten.
Denkt u aan fleurige kleding voor de foto?

Medewerkersavond

Vrijdag 16 juni organiseert het bestuur de jaarlijkse medewerkersavond. Alle vrijwilligers binnen de school worden van harte uitgenodigd voor een gezellig barbecue op het terrein van tennisvereniging In den Bogerd in Hoornaar. Ook is er de mogelijkheid om een spelletje tennis te spelen. Denkt u er dan wel aan om uw sportschoenen mee te nemen?
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Schoonmaakavond

Wilt u alvast dinsdagavond 20 juni vrijhouden in uw agenda voor de jaarlijkse schoonmaakavond? U weet, vele handen, maken licht werk!

Maandviering groep 3

Op vrijdag 23 juni verzorgen de leerlingen van groep 3 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 3 worden hierbij van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Website

Er is nieuws bij groep 1. Er is een fotoalbum van de juffendag.

Data om te onthouden

5 juni Pinksteren
6 juni studiedag, alle leerlingen vrij
7 t/m 9 juni schoolkamp groep 8
7 juni oud papier
12 juni schoolfotograaf
19 juni prognosegesprekken groep 6
20 juni schoonmaakavond
23 juni maandviering groep 3
Groeten,
Jolanda Mulder
directie