Nieuwsbrief 35

Nieuws

mei 31

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: lied 336: 1
Groep 6,7 en 8: Lied 328: Here Jezus om Uw woord

Sport en cultuur evenement

Vorige week vrijdag is onder grote belangstelling het project Sport en Cultuur van de Gemeente Giessenlanden gestart. Honderden kinderen lieten een ballon op en vermaakt zich daarna prima met streetdance, volleybal, voetbal, tennis, schilderen, djembé, toeteren en dammen.
We kunnen terugzien op een geslaagd evenement!
Voor onze school zal Govert Bok de sportcoach worden. Hij zal zich gaan richten op sportactiviteiten na en onder schooltijd, verbetering van pleinacitiviteiten etc. Ook op het gebied van cultuur zullen we gaan zoeken naar manieren om cultuurlessen een vaste plaats binnen ons onderwijs te geven. Als eerste voorbeeld daarvan hebben we een muziekdocent ingehuurd die volgend schooljaar aan groep 5 les gaat geven. Dit zal om de week een les zijn waarin de kinderen bezig gaan met ritmes, melodieën, noten etc. TOON, die voorheen de lessen verzorgde na schooltijd, gaat hiermee stoppen maar op deze manier komen kinderen toch in aanraking met muziek.
Er zijn al flink wat ballonkaartjes teruggestuurd naar school. Binnenkort maken we bekend wie de winnaar is.

Groep 2

Afgelopen week heeft groep 2 gewerkt over de bakker. Onder deskundige leiding van Leandra, stagiaire, zijn de kinderen van alles te weten gekomen over bakken. Als afsluiting hebben zij de bakkerij bezocht en natuurlijk zelf koekjes gebakken. Meer hierover en de foto’s verschijnen binnenkort op de website.
P.S.: iemand heeft een verkeerde stoelverhoger meegenomen . Hierdoor staat er nog een blauwe stoelverhoger in groep 2 en mist een ouder zijn eigen exemplaar. Wilt u even kijken of u de goede heeft meegenomen?

Lezen

Vorige week donderdag ontvingen we Vrouwke Klapwijk op onze school. Zij hield een boeiende lezing over lezen met en voor kinderen. Zij gaf ons tips voor het kiezen van een geschikt boek, maakte duidelijk dat (voor)lezen heel belangrijk is voor het creatief denken van kinderen (denken in plaatjes). Na de pauze mochten de ouders en leerkrachten zelf creatief aan de slag. Naar aanleiding van een voorleesverhaal zijn er prachtige werkstukken gemaakt. Deze zijn te bewonderen in de hal. De middag voorafgaand aan de ouderavond heeft Vrouwke onze bibliotheek onderzocht op houdbaarheid. Ze heeft ons advies gegeven over nieuw aan te schaffen boeken waardoor het boeken bestand ruimer wordt en gemoderniseerd. Met het lees-team en de biebmoeders gaan we nu kijken hoe we hier verder mee gaan.

Schoolfotograaf

Dinsdag 4 juni komt de schoolfotograaf. Dit jaar worden er alleen groepsfoto’s gemaakt. Er is dus geen gelegenheid om met broertjes of zusjes op de foto te gaan. De afhandeling zal net als vorig jaar weer via internet gaan.

Sparen

Groep 1 heeft materiaal nodig voor de projectweek. Wilt u helpen sparen?
– Eierdozen, rolletjes, melkpakken, pakken , bakjes, piepschuim, kortom allerlei kosteloos materiaal.

Maandopening groep 6/7

Maandag 2 juni zal groep 6/7 een maandopening verzorgen. Ook de ouders van de leerlingen van deze groep zijn hierbij van harte uitgenodigd. Tijd: 8.30 tot 9.00 uur.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 14 juni om 19.30 uur een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die wat voor de school betekend heeft is welkom samen met zijn/haar partner. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u 1 keer mee geweest op schoolreis, het maakt niet uit, harte welkom. Het wordt gegarandeerd een gezellige avond met elkaar. Graag opgeven via info@cbssamenopweg.nl.

Voor alle kinderen van de basisscholen: Sport en speldagen Wasko

Ouders die in de vakantie moeten werken maar nog geen opvang hebben kunnen ook alleen tijdens vakanties een aantal dagen opvang afnemen. In de zomervakantie hebben we 2 sport en speldagen gepland maar u kunt ook meerdere incidentele dagen afnemen.
Groep 1 t/ 3: in de zomervakantie is het feest: feest voor de dieren. Het wordt een vrolijke beestenboel op de BSO en wij zouden het leuk vinden als de kinderen van groep 1t/m 3 dit feestje met ons meevieren. We beginnen met een spannend poppenkastverhaal en na het verhaal gaan de kinderen allerlei opdrachten en grappige spelletjes doen.
Groep 4 t/m 8: er wordt een avonturendag georganiseerd. Professor Pretman heeft een koffer maar wat zit er in die koffer? Door de geheime code te kraken ontdekken de kinderen het telefoonnummer van de professor en vragen om zijn uitvinding te vertellen. Die geeft hij niet zomaar daar moeten de kinderen grappige opdrachten, bijzondere spelletjes voor doen.
Ongeacht of u klant bent bij Wasko, kunt uw kind deelnemen aan de activiteit!
Kinderen die op de dag zelf gebruik maken van de opvang kunnen automatisch meedoen. Kinderen die op een andere opvangdag hebben kunnen hun opvangdag ruilen met een dag in diezelfde week of een extra dag afnemen.
Ouders die geen klant zijn van Wasko kunnen meedoen aan deze dag door een incidentele opvangdag af te nemen. Uw kind krijgt binnenkort de uitnodiging voor deze sport en speldagen mee, met een inschrijfformulier en informatie wat een opvang dag kost.
Wasko biedt een spannende dag waarop kinderen zich, samen met zijn/haar vriendjes , geen minuut zullen vervelen. Hierdoor kunt u uw kind met een gerust hart bij onze professionele medewerkers achter laten.

Schoonmaakavond

De jaarlijkse schoonmaakavond voor de ouders van de groepen 1 t/m7 wordt dit jaar gehouden op 2 juli. Noteert u de datum alvast in uw agenda?
Vele handen maken licht werk en is ook zeker een gezellige avond als ouders met elkaar.

Administratie

Tineke zal vanaf heden tweemaal per week een aantal uur op school zijn om haar werkzaamheden weer voorzichtig op te pakken. Dit zal gebeuren op therapeutisch basis. Daarnaast hebben we Marieke Smit uit Noordeloos bereid gevonden om tot de zomervakantie ons te assisteren met de administratie. Zij doet dit werk ook op de basisschool van Noordeloos en is daarom bekend met alle taken.

Hulpouders

Wij zijn nog steeds op zoek naar ouders die willen helpen bij de computerles op vrijdagochtend. Ook voor het handwerken op donderdagochtend (van 11.00 tot 12.00 uur) zoeken we nog een moeder.

Musical

Dinsdag 11 juni is de grote musical van groep 7/8 in het Bruisend Hart.
Deze avond is voor de vaders, moeders , opa’s, oma’s en oudere broers en zussen.
Overdag wordt de musical namelijk al gespeeld voor de schoolkinderen.
De avond zal om half acht beginnen. Nadere informatie volgt nog.


Data om te onthouden

5 juni schoolkorfbaltoernooi
11 juni musical groep 7 & 8
17 – 21 juni projectweek, 20 juni open avond projectweek
25 -28 juni kamp groep 8
1 juli schoolreis groep 1
2 juli schoolreis groep 2
2 juli schoonmaakavond
12 juli kleuterjuffendag
16 juli afscheidsavond groep 8

Groeten,
Inge Ros