Nieuwsbrief 34

Nieuws

mei 24

Deze nieuwsbrief is voor 2 weken, volgende week zal er geen nieuwsbrief verschijnen i.v.m. Hemelvaartsdag.

Lied van de week

groep 3 t/m 5 Lied 447:2a
groep 6 t/m 8 Opw.v.k. 289 Kom en drink

Vervoer voor het kleuterreisje

De kinderen van groep 1b/2 gaan op dinsdag 4 juni op kleuterreis. De kinderen van groep 0/1a gaan op vrijdag 7 juni. Ouders die willen rijden kunnen zich melden bij de leerkracht. Alvast bedankt!

Expositie plusklas

De afgelopen weken is er hard gewerkt in de plusklas over het thema ‘Kunst’. Dit willen ze graag laten zien tijdens een expositie op school . U bent van harte uitgenodigd om het werk te komen bekijken woensdag 29 mei tussen 13.00-14.30 uur. Sommige kinderen uit de groepen 5 t/m 8 zullen een quiz of presentatie verzorgen in hun eigen lokaal. Uiteraard zijn opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden van harte welkom.
Namens de kinderen, graag tot volgende week!

Sponsorloop

Team BassiesRoeiclub gaat op donderdag 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes en gaat proberen zo vaak mogelijk de Alpe d’huez op te fietsen of te rennen en hierdoor veel geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Fijn dat de leerlingen hun bijdrage hieraan willen leveren! Als dank voor de bijdrage staat het logo van de school op het shirt van de deelnemers. Thema van de sponsorloop is “Opgeven is geen optie”. Inleveren van de sponsorformulieren en het geld kan tot uiterlijk dinsdagmorgen 28 mei. De sponsorloop wordt gehouden op dinsdagmiddag 28 mei bij ‘de Zes Molens’. Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen voor het stempelen en voldoende verkeersregelaars.
De kinderen worden gewoon om 13.10 uur op school verwacht. Zij zullen dan met de leerkracht, via het Oranjepad, naar ‘de Zes Molens’ lopen. Komt u de kinderen aanmoedigen? U kunt dan zelf naar ‘de Zes Molens’ komen. We hopen op een gezellige, sportieve middag met een mooie opbrengst voor KWF!

Voetbalclinic voor meisjes bij Stedoco

Stedoco organiseert speciaal voor alle meisjes tot en met 10 jaar uit Hoornaar en Hoogblokland een voetbalclinic.
Heb je zin in een super gezellige middag en wil je ontdekken of voetbal ook iets voor jou is?
Met hulp van trainers en speelsters van Stedoco laten we jou kennis maken met de sport. Neem je vriendinnen mee, trek je sportiefste kleding aan en kom meedoen!
Op woensdag 29 mei, van 16.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom op het sportpark van Stedoco!

Schoolfotograaf

Vorige week zijn de kaartjes met inlogcodes uitgedeeld in de groepen. Op het kaartje staat de bestelwijze beschreven. De bestelde foto’s worden begin juni op school afgeleverd.
Als u voor 31 mei bestelt, ontvangt u een gratis foto 15×21 en betaalt u geen verzendkosten. Na deze datum bestellen betekent geen gratis foto en extra kosten voor verzending. Meer informatie over het bestellen van de foto’s heeft u ontvangen via mail.

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

VakantieBieb voor het hele gezin

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.
De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.
De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Stichting leergeld

Graag willen we u wijzen op het volgende:
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen wij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen. Wilt u meer informatie, kijk dan op: https://www.leergeldav.nl/.

Laatste schoolweek

We willen u vast op de hoogte brengen van een activiteit in de laatste schoolweek. Op dinsdag 16 juli zal er een ‘Zomerfeest’ georganiseerd worden door groep 8. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd. Over de verdere indeling van deze dag wordt u t.z.t. nog geïnformeerd.

Website

Er zijn van alle groepen nieuwe berichten en foto’s geplaatst op website. Veel over de techniekweek, de maandviering van groep 3 en ook het huiswerk van groep 6 is aangepast.

Data om te onthouden

28 mei sponsorloop voor Alpe d’HuZes
29 mei Expositie plusklas Kunstweken (’s middags)
30 mei Hemelvaartsdag
31 mei vrij dag
4 juni kleuterreisje groep 1b/2
4 juni groep 7 en 8 naar GameOn
5 juni Tennisclinic voor groep 4 t/m 8
7 juni kleuterreisje groep 0/1
10 juni Tweede Pinksterdag
11 juni studiedag, alle leerlingen vrij

Namens het hele team,
Jolanda Mulder
directeur