Nieuwsbrief 34

Nieuws

mei 19

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Lied 228
Groep 6,7,8: Ps 47:2

Provinciaal kampioenschap volleybal

Afgelopen zaterdag was het schoolvolleybaltoernooi in Benschop. De kinderen hebben gespeeld voor wat ze waard waren, helaas is het niet gelukt om door te gaan naar de volgende ronde. Desalniettemin zijn we super trots op de kinderen en bedanken we de ouders voor de organisatie!

Schoolreis groep 1 en 2

Afgelopen maandag en dinsdag zijn de kinderen van groep 1 en 2 naar bezoekboerderij Het Achterhuis geweest. Ze troffen het met het weer waardoor het extra genieten was. Foto’s staan in een album op de website.

Avond4daagse Giessenlanden

De afgelopen avonden zijn er heel wat stappen gezet tijdens de avondvierdaagse. Mooi om te zien hoeveel kinderen er bij de start in Hoornaar aanwezig waren. Er is zelfs sprake van een recordaantal!
http://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/120433/recordaantal-wandelaars-bij-avondvierdaagse-in-giessenlanden

Maandviering groep 7

De leerlingen van groep 7 hebben de maandviering verzorgd. Foto’s vindt u op de website.

Bord regels voetbalkooi

Groep 7 heeft in samenwerking met Ike van GiGa nagedacht over regels die passen bij de thema’s binnen de school om het voetballen in de voetbalkooi goed te laten verlopen. Vandaag is het bord officieel geopend door wethouder van Leeuwen

Muskathlon Compassion

Vorig jaar hebben de kinderen van de Samen op Weg een sponsorloop gedaan voor Barda en Annemieke die allebei een Muskathlon zouden gaan lopen voor Compassion.
Met het geld dat toen is opgehaald, zorgt Compassion ervoor dat arme kinderen naar school kunnen, waar ze leren lezen, schrijven en rekenen en van Jezus horen. Ook krijgen de kinderen daar gezonde maaltijden,
Zoals veel van jullie ws. wel weten, ging Barda in september 2016 naar Ecuador, maar de reis van Annemieke naar Ethiopië kon niet doorgaan, omdat ze ontstoken achillespezen had.
Na maanden van voorbereiding is zij vorige week voor een Muskathlon naar Rwanda vertrokken. Na een week van Compassion-projecten bezoeken & ons sponsorkind -Joseph- ontmoeten heeft ze gisteren zonder pijn in de benen, 21 km gelopen.
Het was een hele inspanning, maar daardoor ook een prachtige prestatie. Bij de finish kreeg ze van Joseph de medaille omgehangen en waren ze allebei erg blij (;

Morgen komt ze weer thuis en wij zijn erg benieuwd naar de verhalen.
Als jij ook meer wil weten over haar reis en het werk van Compassion, kijk dan op: eenmoederzoalsik.nl of op Muskathlon.nl.

Vriendelijke groet,

Meester Govert

Kennismakingstraining

A.s. dinsdagavond wordt er om 18.30 uur bij SteDoCo een kennismakingstraining voor meisjes van groep 5 t/m 8 georganiseerd. Alle meisjes die het leuk vinden om te voetballen, zijn van harte welkom. Vanaf 18.15 uur kun je je (met voetbal- of sportschoenen) melden op het sportcomplex aan de Groeneweg.

Juffendag

Woensdag 24 mei is het “Juffendag” op deze dag vieren de juffen en de meester van groep 3 t/m 8 hun verjaardag met de kinderen.

Schoolkorfbal woensdag 24 mei

Aankomende woensdag zullen we met drie teams uit groep 6, 7 en 8 aanwezig zijn op het schoolkorfbaltoernooi bij GKV Enomics in Gorinchem. Goed nieuws is, dat we met groep 6 en 7 zullen spelen in onze nieuwe school-sporttenues! Voor groep 8 zullen de goede maten vanaf volgend schooljaar beschikbaar zijn.
Het toernooi start om 14:00 uur op de Kleine Schelluinsekade 5A en zal uiterlijk 19:00 uur afgelopen zijn.
Juf Rachel zal vandaag het programma doorsturen naar de deelnemers met meer informatie.

Of uw kind nu meedoet of niet: U en uw kind(eren) zijn altijd welkom om onze school aan te komen moedigen 🙂

Studiedag

Dinsdag 6 juni is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Open middag BSO HannesHoeve

Kinderen buiten laten spelen is belangrijk! Het leert het kind risico’s inschatten en maakt een kind zowel mentaal en fysiek sterker!
Bent u opzoek naar een BSO met veel buitenruimte, waar kinderen leren over de natuur en over dieren? En waar ze lekker buiten kunnen ravotten?
Kom dan eens een kijkje nemen op de HannesHoeve tijdens de open middag op woensdag 7 juni van 14:00 – 17:00 (u kunt ook terecht voor (losse) vakantieopvang).
Er staat een kopje koffie voor u klaar en voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten te beleven!

Medewerkersavond

Vrijdag 16 juni organiseert het bestuur de jaarlijkse medewerkersavond. Alle vrijwilligers binnen de school worden van harte uitgenodigd voor een gezellig barbecue op het terrein van tennisvereniging In den Bogerd in Hoornaar. Ook is er de mogelijkheid om een spelletje tennis te spelen. Denkt u er dan wel aan om uw sportschoenen mee te nemen?
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Er is nieuws bij groep 2,6,7 en 8. Er zijn fotoalbums van de voorlichting over het zendingsproject, van de schoolreis van groep 1 en 2 en van de maandviering van groep 7. Ook is er een album van het bezoek van groep 3 aan de Koperen Knop.

Data om te onthouden

24 mei juffendag
25 mei Hemelvaartsdag, vrije dag
26 mei vrije dag
1 juni juf Jolanda jarig
5 juni Pinksteren
6 juni studiedag, alle leerlingen vrij
7 t/m 9 juni schoolkamp groep 8
7 juni oud papier
12 juni schoolfotograaf

Groeten,
Jolanda Mulder
directie