Nieuwsbrief 34

Nieuws

jun 03

Lied van de week

Groep 3 en 4: Ps 96:1
Groep 5 t/m 8: Sta op en prijs Hem

Studiedag

Dinsdag 10 juni is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.
Tijdens deze studiedag zullen o.a. de groepsindelingen van volgend schooljaar worden besproken. We hopen u daarover te kunnen informeren in de volgende nieuwsbrief.

Wasko Sport en Speldag

Voor alle kinderen van CBS Samen op Weg organiseert BSO de Polderkids een sport en speldag op dinsdag 10 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Thema van deze dag is “Het Restaurant”. Op deze dag zijn ook alle kinderen welkom die geen gebruik maken van de BSO. Meer informatie en aanmelding bij de leidsters van BSO De Polderkids.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 13 juni een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die wat voor de school betekend heeft, is welkom samen met zijn/haar partner. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u maar één keer mee geweest op schoolreis of bij een andere schoolactiviteit aanwezig geweest, het maakt niet uit, van harte welkom.
Het buffet staat klaar om 18.30 uur en zal om 21.00 uur weer beëindigd worden. Het wordt gegarandeerd een gezellige avond met elkaar.
Aanmelden voor dinsdag 10 juni 12.00 uur bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl

Plakboeken en rapporten

Heeft u thuis nog plakboeken en/of rapporten liggen, wilt u deze dan zo spoedig mogelijk inleveren op school?

Schoolfotograaf

Dinsdag 17 juni komt de schoolfotograaf op school. Deze keer worden er portretfoto’s en groepsfoto’s gemaakt. Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw kind(eren) met andere kinderen uit het gezin die hier niet op school zitten op de foto te gaan. Deze foto’s worden direct om 8.30 uur gemaakt. De foto’s van de kinderen uit één gezin die allemaal hier op school zitten, worden tijdens de lessen gemaakt.
Denkt u aan fleurige kleding voor de kinderen?

Ouderavond “Ontwikkeling van jongens en meisjes: het is echt anders!” op 17 juni

Waarom vechten jongens graag en moeten we dit verbieden of juist niet? Waarom lezen meisjes meer dan jongens?

Op 17 juni organiseert de school een ouderavond over de verschillen tussen jongens en meisjes. Op deze avond wordt ingegaan op die verschillen bij de ontwikkeling en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
Hanneke Poot – van der Windt, kinderfysiotherapeute en psychomotorisch remedial teacher, zal deze avond leiden. Zij is als docente werkzaam binnen de Kinderopvang en basisscholen en heeft onlangs deze avond ook verzorgd in Giessenburg waarop heel veel positieve reacties kwamen. We willen deze avond daarom ook warm aanbevelen en hopen op een grote opkomst! U kunt zich per mail aanmelden bij Tineke (administratie@cbssamenopweg.nl). De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Groep 1 en 2 naar “Pim en Pom”

In het kader van cultuureducatie gaan de leerlingen van groep 1 en 2 op 19 juni naar de bioscoop. Pim en Pom is een film voor peuters en kleuters met prachtige tekeningen van Fiep Westendorp. We gaan naar bioscoop “Hollywoud” in Almkerk. We worden om 10.15 uur verwacht en willen om 09.45 uur wegrijden uit Hoornaar. De film duurt 75 minuten en we hopen op 12.00 uur weer bij school te zijn. Het zou wat later kunnen zijn.
Wie heeft er zin en tijd om te rijden en met ons deze mooie film te bekijken? Graag opgeven bij de juffen van groep 1 en 2.

Schoolkorfbaltoernooi

Woensdag 4 juni was het zover: Schoolkorfbal 2014. Groep 6 heeft meegedaan met twee teams. Vanaf februari zijn we tijdens de gymlessen hard gaan trainen. Het resultaat was te zien: Wat is er goed gespeeld!! Hebben ze in januari nog nooit van korfbal gehoord, zijn ze in juni heel wat teams te goed af. Wat ben ik trots op deze teams! We zijn niet in de finale terecht gekomen, maar als je met scores als 5-0 wint, zijn we dik tevreden. Jongens en meisjes: ik heb ervan genoten! Dank jullie wel!
Een fotoalbum van het schoolkorfbal vindt u op de website.

Pinksterviering

We mogen terugkijken op een mooie pinksterviering in Het Bruisend Hart. U vindt een fotoalbum van de pinksterviering op de website.
We willen Lisanne en Wim Bak, Jim Rol, Rudolf de Jong en Het Bruisend Hart bedanken voor de medewerking en uiteraard de commissie die bestond uit juf Janette, juf Mariëtte en meester Govert.

Website

U vindt onder “foto’s” fotoalbums van de het schoolkorfbaltoernooi, de viering van de verjaardag van juf Agnes en meester Govert in groep 5/8 en een fotoalbum van de pinksterviering.


Data om te onthouden

9 juni vrij Pinksteren
10 juni alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag
13 juni medewerkersavond
17 juni schoolfotograaf
17 juni ouderavond

Groeten,
Inge Ros