mei 17

groep 3 t/m 5 Lied 228:1
groep 6 t/m 8 Ps 47:2

Schoolfotograaf

Maandag zijn de kaartjes met inlogcodes uitgedeeld in de groepen. Op het kaartje staat de bestelwijze beschreven. De bestelde foto’s worden begin juni op school afgeleverd.
Als u voor 31 mei bestelt, ontvangt u een gratis foto 15×21 en betaalt u geen verzendkosten. Na deze datum bestellen betekent geen gratis foto en extra kosten voor verzending. Meer informatie over het bestellen van de foto’s heeft u ontvangen via mail.

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

Techniekweek

Afgelopen week is de techniekweek gehouden. Het thema was speelGOED. In alle groepen is er hard gewerkt, getimmerd en geknutseld, nadat de techniekweek gezamenlijk was geopend op het plein. Tijdens de techniekweek hebben we hulp gehad van leerlingen en leerkrachten van Het Gilde. Tijdens de kijkmomenten zijn er ook veel ouders langsgekomen. Fijn om de betrokkenheid van de ouders te zien!
Op de website is al iets terug te vinden van de techniekweek, maar volgende week hopen we meer te plaatsen.

Gym met GIGA

Voor de groepen 0/1 en 1/2 wordt op maandag 20 mei in de ochtend een gymles verzorgd door GIGA. Deze les wordt in de gymzaal gegeven, dus de kinderen mogen hun gymkleding weer een keertje meenemen! Wilt u daar aan denken?
Ook op 18 juni zal GIGA nog een gymles verzorgen voor groep 0/1a en 1b/2, deze les zal buiten gehouden worden.

Maandviering groep 3

Dinsdagmorgen 21 mei wordt de maandviering verzorgd door de kinderen van groep 3. Ouders/verzorgers van de kinderen van groep 3 zijn van harte welkom om de viering bij te wonen. Het begint om 8.30 uur en zal ongeveer 9.00 uur afgelopen zijn.

Avond-4-Daagse

Maandag start de avond-4-daagse. Deze wordt gelopen in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Heeft u de inschrijving gemist, geen probleem, maandagavond voor het startschot in Hoornaar (18.00 uur) kan er nog ingeschreven worden. Kom wel ruim voor die tijd, zodat er op tijd gestart kan worden. Als je al wel ingeschreven bent, vergeet dan niet je stempelkaart mee te nemen!
We wensen iedereen veel wandelplezier. Het lijkt heerlijk wandelweer te worden!

Sponsorloop

Vorige week vrijdag hebben de leerlingen informatie gekregen over het doel van het geld van de sponsorloop, geld ophalen voor onderzoek naar betere medicijnen tegen kanker. Thema van de sponsorloop is “Opgeven is geen optie”. De sponsorloop wordt gehouden op dinsdagmiddag 28 mei bij de Zes Molens. Komt u de kinderen aanmoedigen?
Team BassiesRoeiclub gaat op donderdag 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes en gaat proberen zo vaak mogelijk de Alpe d’huez op te fietsen of te rennen en hierdoor veel geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Fijn dat de leerlingen hun bijdrage hieraan willen leveren! Als dank voor de bijdrage staat het logo van de school op het shirt van de deelnemers.
Inleveren van de sponsorformulieren en het geld uiterlijk dinsdagmorgen 28 mei.
Wij zijn nog op zoek naar ouders die op 28 mei kunnen helpen bij het stempelen en als verkeersregelaar. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar: paula@cbssamenopweg.nl.

Voetbalclinic voor meisjes bij Stedoco

Stedoco organiseert speciaal voor alle meisjes tot en met 10 jaar uit Hoornaar en Hoogblokland een voetbalclinic.
Heb je zin in een super gezellige middag en wil je ontdekken of voetbal ook iets voor jou is?
Met hulp van trainers en speelsters van Stedoco laten we jou kennis maken met de sport. Neem je vriendinnen mee, trek je sportiefste kleding aan en kom meedoen!
Op woensdag 29 mei, van 16.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom op het sportpark van Stedoco!

VakantieBieb voor het hele gezin

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.
De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.
De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Kleuterreisje

Voor in de agenda: De kinderen van groep 1b/2 gaan op dinsdag 4 juni op kleuterreis. De kinderen van groep 0/1a gaan op vrijdag 7 juni.

Laatste schoolweek

We willen u vast op de hoogte brengen van een activiteit in de laatste schoolweek. Op dinsdag 16 juli zal er een ‘Zomerfeest’ georganiseerd worden door groep 8. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd. Over de verdere indeling van deze dag wordt u t.z.t. nog geïnformeerd.

Er is nieuws onder groep 8 en een fotoalbum van de techniekweek van groep 2. Volgende week worden meer foto’s van de techniekweek op de website geplaatst.

20-23 mei Avond-4-daagse
21 mei maandviering groep 3
28 mei sponsorloop voor Alpe d’HuZes
29 mei Expositie plusklas Kunstweken (’s middags)