Nieuwsbrief 33

Nieuws

mei 12

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Psalm 150:1b
Groep 6,7,8: Ik geloof in God de Vader

Laatste periode tot de zomervakantie

Na de meivakantie mochten we iedereen gelukkig weer welkom heten op school en starten we aan de laatste periode tot de zomervakantie.
De genoemde periode gaan we aan de slag met nieuwe regels rondom samen. Nadat we extra aandacht geschonken hebben aan de regels bij rustig, netjes en helpen volgt nu dus samen.
Daarbij komt aan bod:
We doen ons best.
Iedereen mag meedoen!

Deze regels worden in de klassen besproken en zullen ook weer duidelijk zichtbaar door de school opgehangen worden, zodat we elkaar erop kunnen wijzen. In de klassen zal gericht op elke leeftijd gesproken worden over het thema samen. Zo zal er in de onderbouw aandacht zijn voor samen spelen en in de bovenbouw over goed samenwerken met bijvoorbeeld Topondernemers.

Provinciaal kampioenschap volleybal

Zaterdag is het dan zover… de kinderen die meegedaan hebben aan de voorrondes van het volleybaltoernooi mogen aan de slag tijdens het provinciale kampioenschap in Benschop. Succes!

Avond4daagse Giessenlanden

Maandag 15 mei start om 18.00 uur de 3e Avond4daagse Giessenlanden vanaf het Dirk IV-plein in Hoornaar. Denken jullie eraan om je stempelkaart mee te nemen! Heel veel wandelplezier en we hopen op mooi, droog weer.
Dinsdag wordt er in Noordeloos gelopen, woensdag in Giessenburg, waar tevens de mogelijkheid is om 10 km te lopen en donderdag is de afsluitende route in Hoornaar.
Meer informatie is te vinden op www.avond-4-daagse.nl

Maandviering groep 7

Vrijdag 19 mei verzorgen de leerlingen van groep 7 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 7 worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezige te zijn. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Nieuwe zendingsdoel van de meivakantie tot aan de herfstvakantie

De kinderen hebben deze week een start gemaakt met het schoolprogramma Tjeko LIVE van stichting Tjeko. Het was een erg gezellige voorstelling, waar u misschien thuis wel iets over hebt gehoord.
De leerlingen zullen de komende tijd zo nu en dan met werkboekjes en/of werkbladen rondom het thema aan de slag gaan. Ook hebben ze kraskaarten mee naar huis gekregen om bij familie en kennissen een kleine donatie voor kinderen in Uganda te vragen. Misschien kunt u uw kinderen hier ook bij helpen!? De kraskaarten kunnen elke ochtend ingeleverd worden bij Tineke, ook is daar een nieuwe kraskaart te halen.
Het project wordt lekker beweeglijk afgesloten op 2 juni. Het zou erg fijn zijn als alles kraskaarten dan uiterlijk vrijdag weer mee naar school worden genomen.
Op Facebook vindt u enkele foto’s van de voorstelling die het team van Tjeko heeft gegeven. www.facebook.com/TjekoNL

Juffendag

Woensdag 24 mei is het “Juffendag” op deze dag vieren de juffen en de meester van groep 3 t/m 8 hun verjaardag met de kinderen.

Medewerkersavond

Vrijdag 16 juni organiseert het bestuur de jaarlijkse medewerkersavond. Alle vrijwilligers binnen de school worden van harte uitgenodigd voor een gezellig barbecue op het terrein van tennisvereniging In den Bogerd in Hoornaar. Ook is er de mogelijkheid om een spelletje tennis te spelen. Denkt u er dan wel aan om uw sportschoenen mee te nemen?
Opgeven kan via Tineke@cbssamenopweg.nl

Website

Bij nieuws onder groep 4 staat het hoorspel wat de leerlingen gemaakt hebben van groep 4/5a.

Data om te onthouden

15 mei juf Inge A. jarig
15 mei schoolreis groep 1
16 mei schoolreis groep 2
15 mei t/m 18 mei Avond4daagse Giessenlanden
19 mei maandviering groep 7
24 mei juffendag
25 mei Hemelvaartsdag, vrije dag
26 mei vrije dag

Groeten,
Jolanda Mulder
directie