mei 13

Groep 3 en 4: Ps 96:1
Groep 5 t/m 8: Ps 87:3

Studiedag

Dinsdag 17 mei zijn alle leerlingen vrij i.v.m. een studiedag van de leerkrachten.

Zending

De laatste schoolperiode gaan we geld inzamelen voor Mercy Ships.
Mercy Ships geeft levensveranderende operaties aan de allerarmsten in Afrika. Veel mensen in Afrika hebben weinig of geen toegang tot gezondheidszorg. Er zijn slechts 2,5 artsen per 10.000 mensen in Afrika, in vergelijking met 33,3 artsen per 10.000 in Europa. Dus de Africa Mercy brengt vrijwilligers (medische teams) en steriele operatiekamers direct naar mensen die anders zonder zorg zou gaan. Meer dan 50% van
de wereldbevolking leeft op minder dan 100 mijl van de kust. Meer informatie kunt u zien https://www.mercyships.nl/. Julian uit groep 3 heeft er in alle groepen een mooie presentatie over gegeven. Hoe hij dat deed, kunt u zien onder “groep 3” op de website.

Schoolreis groep 1 en 2

Groep 1 en 2 gaan op vrijdag 20 mei op schoolreis! Ze gaan naar “Pukkemuk” in Dongen.
De schoolreis start gewoon om 08.30 uur in de groep en u kunt uw kind ’s middags weer om 14.00 uur ophalen op school.
De kinderen hoeven deze dag niets mee te nemen. Er wordt voor eten, drinken en iets lekkers gezorgd. Graag wel allemaal een stoelverhoger meenemen.

Avondvierdaagse Giessenlanden

Hallo allemaal,
Zoals jullie allemaal weten komt er een 2de Avond4daagse in Gemeente Giessenlanden! Dit leuke evenement zal van 13-16 juni plaatsvinden.
Het zal dit jaar wat anders dan vorig jaar verlopen. Dit jaar vragen we van jullie om je vooraf in te schrijven en vragen we voor de medailles en het eten en drinken een bijdrage van €3 per deelnemer.

We hebben een inschrijfformulier toegevoegd in de mail met de link naar de nieuwsbrief, die u ingevuld en met de gevraagde €3 in kunt komen leveren op de inschrijfavond. Deze avond vind plaats op 23 mei tussen 18.00-20.00 uur op CBS Samen op Weg in Hoornaar en CBS de Hoeksteen in Giessenburg. Daar krijgt u dan van ons de routes en de stempelkaart overhandigd, zodat u maandag 13 juni gelijk van start kunt gaan. Er worden dus geen groepen meer gemaakt met begeleiders. Iedereen loopt op eigen gelegenheid en verantwoording!

Lukt het u die avond niet om in te komen schrijven, dan wil een vriend of kennis dit misschien voor u komen doen.
Voor vragen kunt u altijd mailen naar het emailadres wat geschreven staat op inschrijfformulier.
Hopelijk allemaal tot ziens op 23 mei en natuurlijk op 13 juni!!
Met vriendelijke groet,

Commissie Avond4daagse

Maandviering groep 6b/7

Vrijdag 27 mei verzorgt groep 6b/7 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 6b/7 zijn daarbij van harte welkom.
De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 10 juni een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die wat voor de school betekend heeft, is welkom samen met zijn/haar partner. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u maar één keer mee geweest op schoolreis of bij een andere schoolactiviteit aanwezig geweest, het maakt niet uit, van harte welkom.
We verzamelen om 19.00 uur bij de Golfbaan 9Par3 Nieuwendijk 20 in Noordeloos. We zullen daar genieten van een kop koffie met iets lekker erbij, een balletje slaan en de avond afsluiten met een drankje. Dit jaar hopen we op mooi weer, zodat de avond wel door kan gaan!
Er zijn ongeveer 40 plaatsen beschikbaar, mochten er meer aanmeldingen komen dan is de volgorde van aanmelden van belang.
Aanmelden uiterlijk 3 juni bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl

Inloopochtend Xtra English4kids

Zaterdag 4 juni a.s. van 09.00 tot 11.00 is er voor kinderen en ouders een Inloopochtend om kennis te maken met Xtra English4kids, de docenten, de lesmethode, leerlingen, het leslokaal en het schoolgebouw.
De cursussen zijn voor leerlingen van groep 5 en 6 (Starter groep), groep 7 en 8 (Pre-Advanced groep) en brugklasleerlingen (Advanced groep).
Xtra English4kids begint inmiddels al met het derde jaar met het verzorgen van kwalitatief goed Engels onderwijs.
De lessen worden gegeven op de maandag- of dinsdagmiddag op Het Gildenplein te Gorinchem.
Voor meer informatie : kijk op www.xtraenglish4kids.com.

Het Xtra English4kids team

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er in nieuws bij groep 2, groep 3 en groep 5/6a.
Er is een fotoalbum van het bezoek van groep 5/6a aan Slot Loevestein en van het werken over de sloot in groep 4.

16 mei Tweede Pinksterdag
17 mei studiedag, alle leerlingen vrij