mei 10

groep 3 t/m 5 Psalm 150:1b
groep 6 t/m 8 Opw. 347: Ik, geloof, in God de Vader.

Schoolfruit

Na de meivakantie stopt het schoolfruit via het EU schoolfruitprogramma. De kinderen krijgen dan niet langer fruit van school. Wel zullen we vaste fruitdagen aanhouden: dinsdag, donderdag en vrijdag . Zorgt u dat de kinderen die dagen geen koek of snoep bij zich hebben maar een fruit- of groentesoort?

Vakantierooster

Het vakantierooster voor de komende 2 jaar is bekend.
U vindt het onder ‘downloads’ – vakantierooster 2019-2020 en 2020-2021 en via de jaarkalender.

Iedereen geslaagd voor de typecursus

Ook de laatste kinderen hebben voor de meivakantie hun typediploma behaald. Van harte gefeliciteerd! De typecursus voor dit schooljaar zit er dus op, maar volgend jaar zal juf Paula, bij voldoende aanmeldingen, weer starten met een nieuwe groep. Hierover volgt meer informatie in het nieuwe schooljaar.

Schoolfotograaf

Afgelopen donderdag is de schoolfotograaf op school geweest. Begin volgende week krijgen de kinderen een kaart mee naar huis met daarop een inlogcode om de foto’s te bekijken en eventueel te bestellen via de website bestel.fotodeleng.nl. Als u voor 31 mei bestelt, ontvangt u een gratis foto 15×21 en betaalt u geen verzendkosten. Na deze datum bestellen betekent geen gratis foto en extra kosten voor verzending. Meer informatie over het bestellen van de foto’s heeft u ontvangen via mail.

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

Techniekweek

Van maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei is het techniekweek. Het thema is speelGOED. Op maandag 13 mei wordt de techniekweek gezamenlijk geopend met alle klassen. Dit is om half 9 op het plein. U bent hartelijk welkom om te komen kijken.

Deze week staat dus in het teken van speelGOED. De kinderen gaan deze week zelf speelgoed maken van allerlei materialen. Hierbij worden ze bijgestaan door leerlingen en leerkrachten van het Gilde (techniekschool Gorinchem). Ook tijdens andere lessen zal het thema speelGOED centraal staan. Denk aan oud- Hollandse spelletjes tijdens de gymles, maar ook hoe je op een goede manier met elkaar kunt spelen (kanjertraining).

U bent die week ook welkom om een kijkje te komen nemen bij alles wat er gebeurt. Dit mag op dinsdagmiddag 14 mei tussen 14.30 en 15.15 en op vrijdag 17 mei tussen 9.30 en 10.15. Dan zullen alle groepen bezig zijn met het thema speelGOED en mag u een kijkje nemen in de klassen.

Inmiddels hebben we genoeg materiaal bij elkaar gespaard. Nogmaals dank voor uw bijdrage!

Footgolf

Volgende week, woensdag 15 mei, zal er een speciale Ben Bizzie activiteit zijn.
Het zal gaan om een footgolfmiddag bij VV SteDoCo voor de kinderen van groep 3 t/m 8. De activiteit vindt plaats van 13:30 tot 14:30 uur. De kinderen horen hier meer over op school en kunnen zich opgeven via: www.gigagiessenlanden.nl.

Gym met GIGA

Voor de groepen 0/1 en 1/2 wordt op maandag 20 mei in de ochtend een gymles verzorgd door GIGA. Deze les wordt in de gymzaal gegeven, dus de kinderen mogen hun gymkleding weer een keertje meenemen! Wilt u daar aan denken?
Ook op 18 juni zal GIGA nog een gymles verzorgen voor groep 0/1a en 1b/2, deze les zal buiten gehouden worden.

Maandviering groep 3

Dinsdagmorgen 21 mei wordt de maandviering verzorgd door de kinderen van groep 3. Ouders / verzorgers van de kinderen van groep 3 zijn van harte welkom om de viering bij te wonen. Het begint om 8.30 uur en zal ongeveer 9.00 uur afgelopen zijn.

Avond-4-Daagse

Hallo allemaal!
Weten jullie het nog? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie kinderen allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken. En we gaan er een extra feest van maken, want het is ons allereerste lustrum!
We hebben voor iedereen die meeloopt een leuk aandenken aan dit mooie evenement. Mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors waar we ieder jaar weer op kunnen rekenen, top!
De 4-daagse is dit jaar van 20 t/m 23 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn; dit jaar is het op dinsdag én woensdag mogelijk om ook de 10 km te lopen.
Dinsdag 14 mei graag allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond!
Van 18-20 uur kunnen jullie je kinderen voor €3 pp inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 20 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!

Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Sponsorloop

U heeft vanmorgen allemaal een mail ontvangen met informatie over de sponsorloop op 28 mei en uw kind heeft een sponsorkaart meegekregen. Wilt u ons helpen bij het stempelen of als verkeersregelaar? Stuur dan een mailtje naar paula@cbssamenopweg.nl.

Kleuterreisje

Voor in de agenda: De kinderen van groep 1b/2 gaan op dinsdag 4 juni op kleuterreis. De kinderen van groep 0/1a gaan op vrijdag 7 juni.

Laatste schoolweek

We willen u vast op de hoogte brengen van een activiteit in de laatste schoolweek. Op dinsdag 16 juli zal er een ‘Zomerfeest’ georganiseerd worden door groep 8. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd. Over de verdere indeling van deze dag wordt u t.z.t. nog geïnformeerd.

14 mei inschrijven Avond-4-daagse
20-23 mei Avond-4-daagse
21 mei maandviering groep 3
28 mei sponsorloop voor Alpe d’HuZes