Nieuwsbrief 32

Nieuws

apr 20

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Lied 228:1
Groep 6 t/m 8 Lied 231:3

Meivakantie

Vanmiddag om 12.00 uur start de meivakantie voor de leerlingen van groep 1 t/m 4. Voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 begint de vakantie na afloop van de sportdag. Het team wenst alle leerlingen en ouders een hele fijne vakantie. We hopen elkaar weer op maandag 7 mei te kunnen begroeten.
Na de meivakantie mogen we juf Annick weer welkom heten na haar zwangerschapsverlof (vrijdag). We bedanken juf Annette voor haar inzet en enthousiasme waarmee ze de werkzaamheden van juf Annick heeft overgenomen.
Juf Carolien is deze week officieel voor het laatst. We wensen haar al het goede toe tijdens haar zwangerschapsverlof. Juf Jorieke en juf Caroline zullen haar vervangen totdat juf Gemma weer terug is van haar stage in het buitenland.
Dankbaar dat we alle plekjes weer hebben kunnen vullen!

Schoolfruit

Vanaf de meivakantie wordt er geen fruit meer verstrekt via school. We blijven fruitdagen houden op dinsdag, donderdag en vrijdag. Zorgt u dat de kinderen die dagen geen koek of snoep bij zich hebben maar een fruit- of groentesoort?

Cito groep 8

Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag was de Cito voor groep 8.
Een groot gedeelte van de groep heeft de Cito op papier gemaakt, een klein gedeelte op de computer als een soort pilot.
Dinsdag had ik de primeur om met het kleine gedeelte digitaal aan de slag te gaan.
Fijn om te zien en te horen dat alles goed verlopen is.
Het viel me op dat er bewust gekeken is naar wat de kinderen meegenomen hebben tijdens de cito. We hebben met elkaar genoten van de bananen, heerlijke aardbeien, pistache nootjes en andere gezonde versnaperingen.

Geef een prentenboek cadeau!

Als school deden we mee aan de actie “Geef een prentenboek cadeau”!
Donderdag kreeg elk kind in de onderbouw het hartverwarmende prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en elk kind in de bovenbouw kreeg de voorleesklassieker ‘Ronja de Roversdochter’ cadeau. De school vind het belangrijk dat de kinderen zelf lezen en voorgelezen worden om zo hun fantasie te prikkelen en interesse in het lezen te ontwikkelen.

Oproep boekenkraam

Wij willen tijdens de fancy fair van 5 juli a.s. kinderboeken gaan verkopen in een vrolijke boekenkraam. Vriendelijk vragen wij u dan ook of u uw ‘oude’ kinderboeken aan ons wil doneren zodat wij deze kunnen verkopen tijdens de fancy fair! De boeken moeten er nog wel netjes uitzien en in goede staat zijn.
U kunt de boeken inleveren bij Tineke. Alvast heel hartelijk dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet, de biebmoeders.

Zendingsdoel na de meivakantie

Op 18 mei a.s. komt de heer Piet van den Berg van Stichting Philadelphia Namibië ons wat vertellen over het weeskinderenproject van de Philadelphia Foundation in Namibië.
Het werk van het Philadelphiateam concentreert zich op een nabijgelegen krottenwijk, ook wel “blikkiesdorp” genoemd, bij Grootfontein in het noorden van Namibië; er wonen duizenden mensen in huisjes die veelal zijn gemaakt van blikken golfplaten, hout en afvalmateriaal.
Het team van de Foundation werkt sinds 2005 onder deze weeskinderen en ook veel kwetsbare gezinnen worden op vele manieren geholpen.
De Foundation zorgt voor schoolmaaltijden, in het bijzonder op kleuterscholen; kinderen gaan vaak in alle vroegte op weg naar school zonder dat ze een ontbijt hebben gehad en het is lang niet zeker dat ze in de loop van de dag iets te eten krijgen.
Ook probeert Philadelphia ieder jaar een dekenactie te houden (in de winter kan het in Namibië ’s nachts heel koud zijn).
Er worden wekelijks diverse bijbelclubs gehouden die bezocht worden door meer dan 100 kinderen en waarbij het streven is dat ieder kind op d’n duur zijn eigen bijbel krijgt.
Tenslotte worden ook de scholen, waar nodig, ondersteund en wordt aan de kinderen geleerd zelf groente te kweken.
Groente en fruit zijn in Namibië nauwelijks te betalen voor arme gezinnen omdat Namibië een erg droog land is.
De directie van onze school wil ook graag uw hulp daarbij inroepen.
Besloten is vanaf de maand mei tot aan de herfstvakantie te sparen voor dit doel.
Na de presentatie krijgen alle leerlingen een flyertje mee naar huis waarop u kunt lezen wat de spaardoelen voor deze periode zijn.

Mogen wij op uw steun rekenen?
Alvast hartelijk dank mede namens het bestuur van Stichting Philadelphia Namibië, het projectteam en de kinderen van “blikkiesdorp” in Namibië.

Avondvierdaagse


Hallo allemaal!
Hebben jullie het al gehoord? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken!
De 4-daagse is dit jaar van 14 t/m 17 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn, dit jaar hebben we 3 nieuwe routes en is het op woensdag in Hoornaar weer mogelijk om ook de 10 km te lopen.
8 mei moeten jullie ouders allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond!
Van 18-20 uur kunnen jullie je voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 14 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!

Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Schoolreis groep 1 en 2

Schoolreis van groep 1 en 2 vindt plaats op donderdag 31 mei. Bestemming is Avonturenboerderij Molenwaard. Meer informatie volgt t.z.t.

Vakantierooster schooljaar 2018-2019

Herfstvakantie 22 oktober t/m 26 oktober
Kerstvakantie 24 december t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie 25 februari 2019 t/m 1 maart 2019
Meivakantie 19 april 2019 t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 mei 2019 t/m 31 mei 2019
Pinsteren 10 juni 2019
Zomervakantie 22 juli t/m 30 augustus
Deze vakanties vindt u ook terug op de website van de school en in Parnassys.

Website

Op de website staat nieuws over de verjaardag van juf Mariëtte, de botenrace, de cito en de Koningsspelen.

Data om te onthouden

23 april t/m 4 mei meivakantie
10 mei t/m 11 mei vrij Hemelvaartsdag
14 mei t/m 17 mei avondvierdaagse
15 mei juf Inge jarig
21 mei vrij Pinksteren
22 mei studiedag, alle leerlingen vrij

Namens,

Jolanda Mulder
directeur