Nieuwsbrief 32

Nieuws

apr 21

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Psalm 150:1a
Groep 6,7,8: Neem mijn leven, laat het Heer.

 

Zendingsgeld afgelopen periode

Zo! De meivakantie is bijna aangebroken. Voor ons een mooi moment om iedereen te bedanken die heeft meegeholpen met het sparen van de lege flessen en het geven van zendingsgeld. We hebben met elkaar 356 flessen kunnen verzamelen! Dit, samen met de opbrengt van het zendingsgeld, heeft een mooi bedrag van € 88,70 flessengeld en € 749,74 zendingsgeld opgeleverd. We zijn ontzettend blij met dit bedrag waarmee we de klaslokalen en lerarenwoningen gaan bouwen. Dankjewel voor jouw/uw hulp!

Annielle de Jager, Nadiah de Jager, Jelle Fousert en Henriet den Dunnen

Nieuwe zendingsdoel van de meivakantie tot aan de herfstvakantie

Beste ouders/verzorgers,
Van de meivakantie tot aan de herfstvakantie gaan wij sparen voor stichting ‘Tjeko’. Stichting Tjeko is actief in Uganda en geeft kinderen, die praktisch het leven van een volwassene leiden, de kans om te spelen. Tjeko bouwt een paar keer per jaar een heerlijk speelpark met luchtkussens, trampolines, skelters, skippyballen en ga zo maar door. Een plek waar kinderen kunnen sporten, spelen, lachen, waar ze kunnen genieten van theater en ook creatief aan de slag kunnen.
Op vrijdag 12 mei komt stichting Tjeko twee interactieve voorstellingen geven: een aan de onderbouw en een aan de bovenbouw. Het belooft een gezellige boel te worden! Voor een kleine impressie kunt u het filmpje van Tjeko LIVE bekijken. (https://www.youtube.com/watch?v=plvqh5pOk2w)
De drie weken die daar op volgen leren de leerlingen op een speelse manier over het leven van een kind in Uganda. Ook krijgen de leerlingen een kraskaart mee naar huis om bij familie en kennissen een kleine donatie voor kinderen in Uganda te vragen. Het project wordt in stijl afgesloten op vrijdag 2 juni.
Hierna is het zendingsgeld elke week bedoeld voor ‘Tjeko’!
Als u graag meer wilt weten over stichting Tjeko of over waarom spelen zo belangrijk is, ga dan naar www.tjeko.nl

Extra luizenmoeders gezocht!

Omdat met regelmaat hoofdluis wordt geconstateerd bij de leerlingen, zijn we op zoek naar extra hulp. We willen na de melding van hoofdluis vaker gaan controleren in de betreffende groep. Dit om de uitbraak van hoofdluis weer snel te onderdrukken. U kunt zich opgeven via administratie@cbssamenopweg.nl.
Mocht u hoofdluis ontdekken bij uw kind, meldt u dit dan ook via bovenstaand emailadres. Bij het ontdekken van hoofdluis, uw kind dagelijks kammen met de luizenkam en na het wassen van het haar crèmespoeling gebruiken. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker om met de luizenkam te kammen.

Koningsspelen

De groepen 1 t/m 4 hebben de Koningsspelen gehouden op school. Op de website vindt u een fotoalbum van deze gezellige ochtend.
Alle ouders bedankt voor de hulp!
De groepen 5 t/m 8 hebben gesport op het terrein SteDoCo. Ook daar hebben ouders zich ingezet om het mogelijk te maken. Iedereen hartelijk bedankt!

Meivakantie

Vandaag begint de meivakantie. De groepen 1 t/m 4 zijn ’s middags al vrij.
Het team wenst u en de kinderen een fijne vakantie. Maandag 8 mei hopen we iedereen weer om 8.30 uur te mogen begroeten.

Website

Er is nieuws bij groep 5, 6, 7 en 8. Er is een fotoalbum van het bezoek aan het Gorcums Museum, de juffendag van groep 1 en van de Koningsspelen. Bij nieuws onder groep 4 staat het hoorspel wat de leerlingen gemaakt hebben van groep 4/5a.

Data om te onthouden

23 april juf Janette jarig
24 april t/m 5 mei meivakantie
3 mei oud papier
15 mei juf Inge A. jarig
15 mei schoolreis groep 1
16 mei schoolreis groep 2
15 mei t/m 18 mei Avond4daagse Giessenlanden

Groeten,
Jolanda Mulder
directie