Nieuwsbrief 32

Nieuws

apr 18

Lied van de week

Groep 3 en 4: Ps 87:3
Groep 5 t/m 8: Opw. 754 Kom, o Heil’ge Geest

Zending

Tot de meivakantie hebben we gespaard voor Compassion. Samen met het geld dat verzameld is met de sponsorloop zullen we dit geld overmaken naar Compassion.
Na de meivakantie zullen we de laatste schoolperiode gaan inzamelen voor Mercy Ships.
Mercy Ships geeft levensveranderende operaties aan de allerarmsten in Afrika. Veel mensen in Afrika hebben weinig of geen toegang tot gezondheidszorg. Er zijn slechts 2,5 artsen per 10.000 mensen in Afrika, in vergelijking met 33,3 artsen per 10.000 in Europa. Dus de Africa Mercy brengt vrijwilligers (medische teams) en steriele operatiekamers direct naar mensen die anders zonder zorg zou gaan. Meer dan 50% van
de wereldbevolking leeft op minder dan 100 mijl van de kust. Meer informatie kunt u zien https://www.mercyships.nl/
In de week na de vakantie zullen de kinderen hierover informatie krijgen.

Overblijven

We zijn nu een aantal maanden op de nieuwe manier de overblijf aan het organiseren. Het eten in de lokalen bevalt ons erg goed. Het is rustig en overzichtelijk. We hopen dat u van uw kinderen ook positieve berichten hierover hoort.
We vragen nog wel uw medewerking over het volgende;
Soms gebeurt het dat kinderen (vooral uit groep 5-8) bij een vriend of vriendinnetje gaan eten. Dit is wat ons betreft, natuurlijk prima maar moet wel goed afgesproken worden omdat de overblijfmoeders verantwoordelijk zijn en u verwacht dat uw kind op school eet.
Graag willen we daarom weten of uw kind bij een ander mag eten als hij dat op school heeft geregeld met vriend of vriendinnetje? Wilt u aangeven, per mail, als u hiervoor geen toestemming geeft? Mailen kan naar administratie@cbssamenopweg.nl

Fruit op school

Vanaf de herfstvakantie hebben we 20 weken lang gratis fruit ontvangen. Alle kinderen hebben drie keer per week genoten van veel verschillende soorten fruit.
Op de website hebben we aan u gevraagd naar uw mening over fruit eten op school. Hieruit kwam de volgende uitslag:
– Vindt u 3 x per week (verplicht) fruit eten mee naar school een goed idee?; 54 x ja, 11 x nee
– Wilt u dat de school de kinderen 3 x per week fruit blijft geven?: 33 ja, 32 nee
– Wilt u betalen voor het schoolfruit?; 30 x ja, 35 x nee
Op onze studiedag van 17 mei zullen we met het team overleggen hoe we de afspraken hierover voor volgend school jaar maken. De uitslag betrekken we hier uiteraard bij.
Bedankt voor uw reacties.

Uitslagen toetsen

Afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 de entreetoets en de eindcitotoetsen gemaakt. Deze worden niet door onszelf nagekeken. De uitslagen zijn daarom pas over langere tijd bekend. De uitslag van de eindcito verwachten we over ongeveer 4 weken. De uitslag van de entreetoets kan nog wel langer duren. Zodra deze bekend zijn, zullen we u informeren.

Toiletrolletjes

De spaaractie voor toiletrolletjes heeft al voldoende rollen opgebracht. Bedankt voor het sparen!

Avondvierdaagse Giessenlanden

Hallo allemaal,
Zoals jullie allemaal weten komt er een 2de Avond4daagse in Gemeente Giessenlanden! Dit leuke evenement zal van 13-16 juni plaatsvinden.
Het zal dit jaar wat anders dan vorig jaar verlopen. Dit jaar vragen we van jullie om je vooraf in te schrijven en vragen we voor de medailles en het eten en drinken een bijdrage van €3 per deelnemer.

We hebben een inschrijfformulier toegevoegd in de mail met de link naar de nieuwsbrief, die u ingevuld en met de gevraagde €3 in kunt komen leveren op de inschrijfavond. Deze avond vind plaats op 23 mei tussen 18.00-20.00 uur op CBS Samen op Weg in Hoornaar en CBS de Hoeksteen in Giessenburg. Daar krijgt u dan van ons de routes en de stempelkaart overhandigd, zodat u maandag 13 juni gelijk van start kunt gaan. Er worden dus geen groepen meer gemaakt met begeleiders. Iedereen loopt op eigen gelegenheid en verantwoording!

Lukt het u die avond niet om in te komen schrijven, dan wil een vriend of kennis dit misschien voor u komen doen.
Voor vragen kunt u altijd mailen naar het emailadres wat geschreven staat op inschrijfformulier.
Hopelijk allemaal tot ziens op 23 mei en natuurlijk op 13 juni!!
Met vriendelijke groet,

Commissie Avond4daagse

Vakantie

Vandaag sloten we op een mooie manier de schoolperiode tot aan de meivakantie af. Koningsspelen voor de onderbouw en sportdag voor de bovenbouw. Alle ouders die geholpen hebben, bedankt voor uw bijdrage!
Heerlijk weer, blije gezichten, fanatieke kinderen en veel hulpvaardige ouders maakten deze dag tot een groot succes.
We hopen dat iedereen een heerlijke vakantie heeft en over twee weken weer klaar staat voor het laatste stuk van het schooljaar.

Ophalers oud papier gezocht

Maandelijks wordt het oud papier opgehaald door ouders van de leerlingen van de Klim-op en van de CBS Samen op Weg. Dit levert voor beide scholen extra geld op om voor de leerlingen leuke dingen te bekostigen. We zijn nu weer op zoek naar enkele mannen die willen helpen met het inzamelen van het papier. U hoeft maar éénmaal per jaar te helpen. Wie geeft zich op? Aanmelden kan via een mailtje naar tineke@cbssamenopweg.nl. U moet wel in het bezit zijn van schoenen met stalen neuzen.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er staat nieuws onder groep 5/6a. Er is een fotoalbum van de viering van de verjaardag van juf Mariëtte en de high tea in groep 5/6a. Ook is er een fotoalbum van de Koningsspelen.


Data om te onthouden

25 april t/m 6 mei meivakantie

Groeten,
Inge Ros