Nieuwsbrief 32

Nieuws

mei 22

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Psalm 136:12
Groep 6 t/m 8: Opw. v kinderen 205

Ouderraad

De ouderraad heeft deze week weer hard gewerkt binnen de school. In de school is het al zomer. (Nu de temperaturen buiten nog.)

Studiedag

Dinsdag 26 mei zijn alle leerlingen vrij. Er is een studiedag voor alle leerkrachten.

Schoolkorfbaltoernooi

Aanstaande woensdag 27 mei, is er bij GKV Gorinchem een Korfbaltoernooi waaraan twee teams uit groep 7 en 1 team uit groep 8 meedoen.
Om 14.00 uur gaat het toernooi van start en om 18.00 uur zijn de poulewedstrijden afgelopen.
Als er teams doorgaan naar de finales, duurt voor hen het toernooi tot 19.00 uur.
Ouders, leerkrachten, vrienden en vriendinnen zijn bij dezen uitgenodigd om te komen kijken en aan te moedigen.
PS
Ouders, willen jullie zelf het vervoer regelen, zodat de kinderen gehaald en gebracht worden? Leerkrachten komen vast wel kijken, maar gaan niet meer om 19.00 terug naar Hoornaar.
Aangezien maandag en dinsdag geen les wordt gegeven, kan er op school niet veel meer worden afgestemd m.b.t. het vervoer.
Meester Govert

Schoolfotograaf maandag 1 juni

Maandag 1 juni komt de schoolfotograaf op school. Er worden deze keer groepsfoto’s gemaakt en portretfoto’s. Volgend jaar wordt weer de mogelijkheid geboden om met al uw kinderen op de foto te gaan. Zodra de foto’s klaar zijn, krijgt u via school een inlogcode en kunt u de foto’s zelf bestellen. Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van de foto’s te bestellen. Denkt u aan fleurige kleding voor deze dag?

Golfclinic leerlingen groep 5 t/m 8

Woensdag 3 juni staat er ’s middags een golfclinic op het programma bij de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos.
Daar krijgen max. 25 geïnteresseerde kinderen van groep 5 t/m 8 van 13.30-15.00 uur een golfclinic aangeboden. De eerste 25 aanmeldingen kunnen dus mee!
Meester Govert gaat er om 13.00 uur op de fiets heen en levert de kinderen na 15.00 uur weer af bij school. Dus wie mee wil, kan meefietsen, maar ouders mogen uiteraard ook zelf brengen en halen.
Het is ook mogelijk om te lunchen op school, zodat kinderen niet eerst naar huis hoeven te racen.

–> Geheel gratis meedoen aan een sport die veel kinderen alleen van een afstandje kennen. Zo’n buitenkans laat je toch niet liggen?!
LET OP: Opgeven kan t/m woensdag 27 mei via govert@cbssamenopweg.nl.
Wanneer er op 27 mei nog geen 25 kinderen hebben aangemeld, wordt de uitnodiging ook verspreid op de School met de Bijbel in Noordeloos. Daar waren namelijk ook al wat mensen enthousiast geworden.

Medewerkersavond

Het afgelopen schooljaar is er weer veel werk verricht door vele vrijwilligers. Om al deze mensen te bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook, wordt er op vrijdag 5 juni een medewerkersavond georganiseerd door het bestuur. Iedereen die wat voor de school betekend heeft, is welkom samen met zijn/haar partner. Al bent u elke week in de school voor vrijwilligerswerk of bent u maar één keer mee geweest op schoolreis of bij een andere schoolactiviteit aanwezig geweest, het maakt niet uit, van harte welkom.
Er is dit keer gekozen voor een andere opzet. We verzamelen rond 19.00 uur bij de Golfbaan 9Par3 Nieuwendijk 20 in Noordeloos. We zullen daar genieten van een kop koffie met iets lekker erbij, een balletje slaan en de avond afsluiten met een drankje.
Er zijn ongeveer 40 plaatsen beschikbaar, mochten er meer aanmeldingen komen dan is de volgorde van aanmelden van belang.
Aanmelden uiterlijk 31 mei bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl

Avondvierdaagse Giessenlanden

In de week van 29 juni tot 2 juli 2015 gaat het echt gebeuren! Voor het eerst in de geschiedenis van Giessenlanden wordt er in onze polder een avondvierdaagse georganiseerd. CBS Samen op weg Hoornaar, School met de Bijbel Noordeloos en CBS De Hoeksteen Giessenburg zijn de initiatiefnemers van deze eerste avondvierdaagse voor basisscholen (groep 1-8), verenigingen en sportclubs.
Op maandag 29 juni om 18.00 uur zal het startsein gegeven worden door burgemeester Ten Kate, waarna elke avond een afstand van 5 km gelopen wordt. Voor iedere avond is er een andere route uitgestippeld voorzien van EHBO-, drink- en stempelposten. Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg zullen afwisselend als startpunt worden gekozen. Op donderdag 2 juli eindigt de vierdaagse op het Dirk IV-plein en zal er een feestelijke inhuldiging plaatsvinden. Natuurlijk ontvangt elke deelnemer een welverdiende medaille.
Alle ouders hebben een e-mail gekregen met een brief over de avondvierdaagse en de mogelijkheid om zich op te geven als vrijwilliger. De brief is ook te downloaden via de website van de school onder “downloads”. Ook moeten de kinderen die mee willen doen zich opgeven via de leerkracht of via wandel4daagse@outlook.com.

Verkeersregelaars Avondvierdaagse

De Burgemeester van Giessenlanden benoemt voor de avondvierdaagse verkeersregelaars die worden opgesteld -op aangeven van politie- op belangrijke oversteekplaatsen/ kruispunten.
Wilt u verkeersregelaar zijn of kent u iemand die dat wil doen, geeft u zich dan op via administratie@cbssamenopweg.nl. Vrijwilligers dienen een digitale cursus te volgen en kunnen daarmee worden aangesteld als verkeersregelaar, incl. geel-oranje hesje.

Hoofdluis geconstateerd

Tijdens de controle van enkele moeders op hoofdluis is er weer bij een enkele leerling hoofluis en/of neten geconstateerd. Wilt u weer even goed blijven controleren zodat weer snel onder controle is?

Voorjaarsmarkt De Zes Molens

Zaterdag 30 mei wordt er vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur een voorjaarsmarkt gehouden door de Lange Wei en Syndion op de binnenplaats van De Zes Molens. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en de marktkraampjes bezoeken. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door ondernemers uit de regio.Ook is het restaurant de gehele dag geopend om een kopje koffie te drinken of te lunchen. Kinderen kunnen een stempelkaart kopen voor € 2,00. Daar krijgen ze dan 1x limonade voor, kunnen ze cake versieren (en opeten), knutselen en spelletjes doen.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1, 2, 3 en 8. Er zijn fotoalbums van de verjaardag van Juf Janette en de schoolreis van groep 1 en 2.


Data om te onthouden

25 mei Pinksteren, alle leerlingen vrij
26 mei studiedag, alle leerlingen vrij
1 juni juf Jolanda jarig
1 juni schoolfotograaf
3 juni afscheidsmusical groep 8
5 juni medewerkersavond

Groeten,
Inge Ros