Nieuwsbrief 32

Nieuws

apr 26

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: lied 447: 2a
Groep 6,7 en 8: Opw voor kids 289: “Kom en drink”

Koningsspelen

Op het moment van schrijven zijn we nog volop bezig met de Koningsspelen.! De kinderen zien er allemaal heel feestelijk uit, de sfeer is super en alles loopt gesmeerd. Dankzij alle goede voorbereidingen én alle vrijwilligers kunnen we nu al zeggen dat het een fantastisch feest is geworden. Iedereen die meegeholpen heeft heel hartelijk bedankt!

Gemeentehuis

Groep 5 bracht dinsdagmiddag een bezoek aan het gemeentehuis. We hebben daar een rondleiding gehad en daarbij veel informatie gekregen over wat je allemaal kunt doen op het gemeentehuis. Na de vakantie volgen de stukjes van de leerlingen en de foto’s op de site.

Startevenement Sport en Cultuur
Zoals u wellicht in de krant heeft gelezen heeft de gemeente de basisscholen een subsidie verstrekt voor het bevorderen van sport en cultuur. Dit project wordt officieel gestart op vrijdag 24 mei. De wethouder zal die dag om 16.00 uur op het Dirk IV plein een sportieve activiteit openen waarna de kinderen van alle basisscholen van Giessenlanden de gelegenheid hebben om workshops te volgen op het gebied van sport en cultuur. U kunt hierbij denken aan streetdance, schilderen, fietsen, dammen, voetbal, gymnastiek, tennis etc. Deelname is vrijwillig en ieder kan op eigen gelegenheid komen en meedoen. Ter plaatse krijgen kinderen een stempelkaart voor de diverse activiteiten. Ook in de sportzalen van het Bruisend Hart worden workshops aangeboden. Het evenement duurt tot 20.00 uur. Na de meivakantie zullen de kinderen nader geïnformeerd worden maar voor nu is het belangrijk deze datum vast te reserveren in uw agenda. Wij zoeken hiervoor ook nog vrijwilligers die willen helpen.

Oproep

Na de overweldigende reacties op de vraag naar hulp bij de Koningsspelen volgt hier een oproep voor vrijwilligers bij de sportdag op 16 mei. Kinderen van groep 5 t/m 8 doen (bij goed weer) mee aan sportactiviteiten op het voetbalveld. Hierbij zijn ook nog hulpouders nodig. U kunt zich opgeven bij administratie@cbssamenopweg.nl

Overblijven

Sinds een aantal weken eten de kinderen tussen de middag in twee groepen. Hierdoor is het veel rustiger voor de kinderen en de overblijfmoeders. Het systeem bevalt goed en daarom hebben we besloten dit voorlopig zo te houden.

Ouderavond Lezen 23 mei

LEZEN IS LEUK!
Laten we eens kijken of dat ook echt zo is.
Doe uw ogen eens dicht…
Haal nu langzaam een beeld van een lezer naar voren, maakt niet uit wat, een volwassene of een kind…
Kijk eens oppervlakkig en wat ziet u?
Een persoon, afgesloten voor zijn omgeving, a-sociaal bezig; in gesprek met zijn boek of ander leesvoer en niet geïnteresseerd in wat er om hem heen gebeurt. Hij doet op het eerste oog niets. Opwekkend beeld, nietwaar… Gauw dat boek dicht!
Maar kijk nu eens verder…
In het hoofd van de lezer spelen zich op dat moment indrukwekkende processen af. Letters worden gedecodeerd, woorden worden zinnen en zinnen worden verhalen. Papieren personen komen tot leven. Beschrijvingen in woorden roepen beelden op. Emoties warrelen door gedachten. Plannen worden gesmeed en listen verzonnen. Elk verhaal opent een nieuwe wereld.
En van dat alles is aan de buitenkant niets te zien…

Zo begint het verhaal dat ik u op de komende ouderavond wil vertellen. Een verhaal over lezen en boeken, over plaatjes maken in je hoofd, over meeleven en meevoelen, over het belang van goede kinderboeken, over de eisen die je aan een goed boek stelt, over leesplekjes en zaklantaarns onder de dekens, over….

Vrouwke Klapwijk (1956) schrijft sinds 1992 kinderboeken. In de afgelopen 21 jaar zijn meer dan 95 boeken van haar hand verschenen, waaronder enkele vertalingen uit het Engels en Duits.
Vrouwke schrijft voornamelijk voor de leeftijd van 4-10 jaar, waarbij de nadruk ligt op de beginnende lezers uit groep 3. Twee jaar geleden heeft ze zich voor het eerst op het pad van 10-plussers gewaagd en dat smaakt naar meer.
Naast haar werk als schrijfster is Vrouwke in december 2001 begonnen met adviesbureau ‘De Kinderboekenwijzer’. Dit bureau adviseert christelijke basisscholen bij de aanschaf van leuke, maar ook verantwoorde kinderboeken voor hun schoolbibliotheek of andere vormen van lezen. Doordat het bedrijf hard groeide heeft ze in 2005 haar leerkracht zijn aan de wilgen gehangen. En het boekenbloed kruipt waar het niet gaan kan… Sinds augustus 2011 is ze samen met haar man en twee compagnons eigenaar van een christelijke boekwinkel in Putten.

Namens het team wens ik iedereen een heel fijne meivakantie!


Data om te onthouden

29 april – 10 mei vakantie
16 mei sportdag
23 mei ouderavond over lezen
24 mei startevenement Sport en Cultuur

Groeten,
Inge Ros