Nieuwsbrief 32

Nieuws

jul 10

Afscheid!

De laatste week staat in het teken van het afscheid nemen van leerlingen en het afsluiten van het schooljaar. We nemen afscheid van de kinderen in groep 8; we wensen jullie heel veel succes en plezier op de middelbare school! De tekst op het plaatje hiernaast willen we jullie meegeven; ‘Ik ben met je alle dagen.’ (Matteüs 28 vers 20). Misschien vind je het spannend om naar een andere school te gaan of kijk je er juist naar uit, onthoud één ding; Hij is bij je!

Woensdag 15 juli zal groep 8 hun lagere-school-loopbaan afsluiten via de ‘rode loper’. Om 9.00 uur start hun dag met een defilé in gala, ze zullen uitgezwaaid worden door de andere kinderen en leerkrachten van de school. U bent van harte uitgenodigd om mee te kijken en uit te zwaaien. Er is een leuke dag voor hen georganiseerd met een activiteit, een barbecue met de leerkrachten en een afsluitende avond samen met hun ouders en leerkrachten. Een afscheid om nooit te vergeten!

Afscheid juf Anja

U heeft kunnen lezen dat ook juf Anja afscheid neemt na ruim 30 jaar. Dit laten we niet zomaar voorbij gaan. Dinsdag 14 juli zal in het teken staan van haar afscheid. Het belooft een leuke dag te worden met een receptie tussen 16.00 en 18.00 uur. Meer informatie over deze dag en de uitnodiging voor de receptie volgt nog via mail.

Afsluiting schooljaar

Op donderdag 16 juli worden er leuke activiteiten georganiseerd in samenwerking met Giga. Voor deze activiteiten is het handig dat de kinderen sportieve kleding aan hebben. Ze hoeven geen pauzehap voor de kleine pauze mee te nemen, maar wel een lunchpakketje. De schooldag eindigt op de normale tijd.

Musical groep 8

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van groep 8 de musical ‘De Diamantroof’ opgevoerd in het Bruisend Hart. Samen met de kinderen van groep 8 zijn we heel blij dat dit bijzondere moment door kon gaan. Er was voldoende ruimte om alle genodigden op gepaste afstand te laten genieten van de uitvoering.

In de ochtend hebben de kinderen van de school naar de musical gekeken en ’s avonds was de uitvoering voor ouders, broers, zussen en andere genodigden.

Heel knap wat groep 8 heeft neergezet! In korte tijd ingestudeerd en met overtuiging en enthousiasme gespeeld en gezongen. Alle toeschouwers hebben genoten!

Kangoeroe wedstrijd

Eind april hebben verschillende kinderen meegedaan met de Kangoeroewedstrijd. Thuis hebben ze naast het reguliere huiswerk nog 40 uitdagende rekenopdrachten gemaakt. De beste per leeftijdscategorie won een prijs. In groep 5 en 6 werd de wedstrijd zo goed gemaakt dat er 3 leerlingen waren met 100 punten. Van harte gefeliciteerd!

Bieb boeken inleveren

Nu de zomervakantie voor de deur staat, willen we u vragen om boeken die uw kind geleend heeft uit de schoolbibliotheek, weer in te leveren op school. Misschien ligt er nog een boek op een slaapkamer of in de boekenkast. Breng het mee naar school (inleveren kan iedere dag) en help ons zo om alles weer compleet te krijgen. Alvast hartelijk dank!

Gevonden voorwerpen

De spullen van bovenstaande foto’s zijn blijven liggen op school. Misschien zit er iets tussen wat bij u in de kast hoort. Laat het even weten en uw kind kan het meenemen naar huis.

Studiedagen volgend schooljaar

Het volgend schooljaar start op maandag 31 augustus. Het vakantierooster voor schoojaar 2020-2021 vindt u onder downloads op de website. Hierbij ook alvast het schema van de geplande studiedagen:

  • Maandag 28 september: studiemiddag
  • Woensdag 25 november: studiedag
  • Donderdag 18 februari: studiedag
  • Dinsdag 25 mei: studiedag

GIGA voetbaltoernooi

Donderdag 23 juli organiseert GIGA Molenlanden een voetbaltoernooi voor alle kinderen van groep 3 t/m 8, bij SteDoCo. Je moet je wel even aanmelden! Op de flyer staat meer informatie, ook wanneer in andere dorpen dit georganiseerd wordt.

Vakantiebieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek.
In de app staan e-books zoals bijv. Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan
De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.

Training Billie Boem

Sociaal team Molenlanden organiseert de training Billie Boem. Billy Boem is een kinderclub voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal wel eens op momenten in ons leven. Ermee omgaan is voor kinderen een stuk lastiger dan voor volwassenen. Dat komt onder meer omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is. De kinderclub is in Nieuw-Lekkerland, maar toegankelijk voor kinderen uit de hele gemeente Molenlanden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De kinderclub wordt gegeven door beroepskrachten van het jeugdteam, het sociaal team en MEE. Voor meer info, zie bijgevoegde flyer.

Website

Er is nieuws bij groep 1 en bij groep 7.

Data om te onthouden

  • 10 juli: rapport II
  • 14 juli: afscheidsdag juf Anja
  • 15 juli: afscheidsdag groep 8
  • 16 juli: afsluiting schooljaar met GIGA
  • 17 juli: 12.00 uur begin zomervakantie!