Nieuwsbrief 31

Nieuws

jun 26

Zomer!

Inmiddels is het echt zomer geworden. Natuurlijk genieten we van het mooie weer, maar we moeten er wel verstandig mee omgaan. Via de gemeente en de GGD kregen we bijgevoegde preventiekaart, die we graag ook bij u onder de aandacht brengen.

U bent inmiddels vast al gewend aan alle regeltjes, maar toch nog even op een rijtje:

 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school. 
 • Ouders komen niet op het schoolplein of in de school. 
 • De school let er op dat leerlingen vaak hun handen wassen. 
 • Buitenspelen gebeurt alleen met dezelfde groep. 
 • Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO. 

Is uw kind verkouden, snotterig of niet lekker, laat het dan thuis!

Feest in groep 5

In groep 5 was het afgelopen week feest, omdat juf Marlies weer terug op school is.

Juf Leandra geslaagd

Juf Leandra heeft met goed gevolg de opleiding ’toekomstgericht onderwijs’ afgerond. Daar zijn we trots op! Gefeliciteerd juf!

Opladers van laptops

Nu alle kinderen weer volledig naar school komen, zijn de uitgeleende laptops ook weer terug op school. Helaas missen we nog een aantal opladers. Wilt u nog even thuis controleren of u met de laptop óók de oplader hebt ingeleverd?

Parro

Vorige week heeft u informatie ontvangen over het aanmelden bij Parro. Veel mensen hebben zich al aangemeld, fijn!. Inmiddels zijn de eerste nieuwtjes en foto’s met u gedeeld via deze app. Heeft u zich nog niet aangemeld, doe het snel, dan mist u niets.

Als er vragen zijn over het gebruik of het aanmelden, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind.

Schoolfoto

De groepsfoto’s zijn inmiddels in bestelling. We verwachten de foto’s volgende week aan uw kind mee te kunnen geven. Veel kinderen hebben al een envelop met geld (€3,50) meegebracht naar de klas. Dat is fijn. Uw kind krijgt de foto mee als er betaald is.

Ouderportaal

Binnenkort (7 juli) zullen de 10 min. gesprekken plaatsvinden. Deze gesprekken zullen niet op school gehouden worden, maar via een (video-)belverbinding. U ontvangt daarvoor nog verder instructies en tijd via de mail. Uw kind zal een alternatief rapport meekrijgen. Daarop zullen geen citoresultaten zichtbaar zijn. Om u wel inzicht te geven in de behaalde resultaten staat cito open in het ouderportaal (het kan zijn dat er nog een enkele cito ontbreekt, deze zal dan nog worden ingevoerd). Mocht u geen inloggegevens meer hebben, dan kunt u een mailtjes sturen naar administratie@cbssamenopweg.nl.

Ledenvergadering

Woensdag 24 juni heeft de jaarlijkse ledenvergadering van de school plaatsgevonden. Op deze avond zijn het jaarverslag van bestuur en directie en het financiële jaarverslag gepresenteerd. Johan Wondergem is toegetreden als nieuw algemeen bestuurslid. We hebben afscheid genomen van onze voorzitter Renske de Jong.

Medewerkersavond

Dit schooljaar wordt er geen medewerkersavond georganiseerd. Juist in de afgelopen maanden is uw inzet echter zo belangrijk geweest. Aan alle ouders en medewerkers werd daarom vorige week een bosje bloemen uitgereikt, als een klein gebaar van dank namens bestuur en directie.

Attributen nodig musical groep 8

Voor de musical van groep 8 zijn wij met spoed nog op zoek naar enkele attributen. Mocht u in het bezit zijn van één van onderstaande zaken, en deze willen uitlenen voor de musical, dan zou u ons er erg mee helpen. U kunt deze spullen meegeven naar de school (graag komende maandag of begin komende week). Wilt u dan ook even een berichtje sturen naar m_ijzerman@yahoo.com. Het gaat om het volgende:

– kunstgebit – megafoon (2 stuks) – oude vaas – drie helemaal witte schilderijen (canvas doeken) – grote (evt oude) filmcamera – rol met bankpassen en creditcards (die je kunt uitrollen) – kinderwagen – plastic vissenkom (of anders plastic of glazen ronde kom),  indien mogelijk met plastic vis erin – bloemkettingen (nep, hawai stijl) – vlaggetjes (om vast te houden) – wandelstok – zwart of rood racepak (voor autocoureur) – burgemeestersketting of zakhorloge

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken.

Bieb boeken inleveren

Nu de zomervakantie dichtbij komt, willen we u vragen om boeken die uw kind geleend heeft uit de schoolbibliotheek, weer in te leveren op school. Misschien ligt er nog een boek op een slaapkamer of in de boekenkast. Breng het mee naar school (inleveren kan iedere dag) en help ons zo om alles weer compleet te krijgen. Alvast hartelijk dank!

Gisteren hebben alle oudste kinderen een tas meegekregen met twee boeken. Het prentenboek ‘Woeste Willem’ en het boek ‘Koning van Katoren’ zijn een cadeau van school aan ieder gezin. We hopen dat u er veel (voor-)lees plezier aan zult beleven met uw kind(eren).

Vakantiebieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek.
In de app staan e-books zoals bijv. Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan
De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.

Kleurwedstrijd De Doetse Kom 50 jaar!

Dit jaar vieren wij bij de Doetsekom ons 50-jarig bestaan! We hadden ons dit natuurlijk iets anders voorgesteld, maar desalniettemin proberen wij hier een feestje van te maken. Zo organiseren wij o.a. van 7 t/m 10 juli traditiegetrouw de Zwem4daagse bij de Doetsekom!
Een sportief evenement volledig in het teken van het 50 jarig jubileum. Tijdens de Zwem4daagse zwemmen deelnemers 4 dagen een afstand van 250, 500, 750 of 1000 meter per dag.
Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten voor de jeugd te doen zoals dubbeltjes duiken, glijbaanrace en op vrijdag een spetterende zwemdisco (i.s.m. GIGA Molenlanden). Het programma volgt z.s.m. op onze website/Social Media. www.dedoetsekom.nl/zwem4daagse

Ook hebben wij een kleurplatenwedstrijd in het leven geroepen. Met deze kleurplatenwedstrijd zijn leuke prijzen te winnen voor verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen krijgen de kleurplaat via school.

Website

Er is nieuws bij groep 1 en bij groep 2.

Data om te onthouden

 • 1 juli: oud papier
 • 7 juli: 10 min. gesprekken gr 0/1/2a, 2b, 4, 5 en 7
 • 7 juli: prognosegesprekken gr 6
 • 8 juli: musical groep 8
 • 10 juli: rapport II
 • 10 juli: volgende nieuwsbrief