apr 18

groep 3 t/m 5 Psalm 150:1a
groep 6 t/m 8 Lied 473 Neem mijn leven, laat het Heer.

Schoolfruit

Na de meivakantie stopt het schoolfruit via het EU schoolfruitprogramma. De kinderen krijgen dan niet langer fruit van school. Wel zullen we vaste fruitdagen aanhouden: dinsdag, donderdag en vrijdag . Zorgt u dat de kinderen die dagen geen koek of snoep bij zich hebben maar een fruit- of groentesoort?

Vakantierooster

Het vakantierooster voor de komende 2 jaar is bekend.
U vindt het onder ‘downloads’ – vakantierooster 2019-2020 en 2020-2021.

Schoolfotograaf

Donderdag 9 mei komt de schoolfotograaf weer naar school. In de ochtend, tussen 8 en 9 uur, is er de mogelijkheid om met broers en zussen op de foto te gaan die (nog) niet bij ons op school zitten.

Ledenvergadering met ouderavond

Afgelopen maandag is de ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering is Maarten Neuteboom toegetreden tot het bestuur. Hij neemt het stokje over van Nicole versteeg. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe taak als bestuurslid.
Aansluitend aan de vergadering vond de ouderavond plaats, met als thema: Ieder kind een eigen aanpak. Het was een leuke, interactieve avond met veel herkenbare ‘opvoed-dilemma’s. Met de principes van het DISC-model hebben we weer nieuwe inzichten en handvaten gekregen om hier op een goede manier mee om te gaan.

Zending

De afgelopen tijd hebben we geld gespaard voor Open Doors. We hebben €540.55 opgehaald. Bij deze willen we iedereen die wat heeft bijgedragen bedanken!

Vanaf de meivakantie tot aan de herfstvakantie zullen we voor een nieuw doel sparen. Barda Verhagen komt daarover vertellen in de klassen. We gaan namelijk sparen voor st. Compassion. Barda zal van 18-26 oktober meedoen aan de muskathlon in Tanzania. Voor st. Compassion loopt ze daar een marathon, voor kinderen in extreme armoede. Het wordt een muskathlon genoemd, omdat alle deelnemers een sportieve prestatie gaan leveren in het land waarvoor zij geld inzamelen. Dit kan zijn 21,42 of 60 km hardlopen, 60 km wandelen of 120 km fietsen.

St. Compassion biedt hulp aan kinderen die in extreme armoede leven. Zij zorgen daar voor onderwijs, levensonderhoud en medische voorzieningen. Per deelnemer wordt er 10.000 euro ingezameld, dat wordt in dit geval in Tanzania besteed. Kinderen die nog niet gesponsord worden, kunnen in het sponsorprogramma opgenomen worden. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor diverse nieuwe voorzieningen.

Wanneer je besluit om een kind te sponsoren (33 euro per maand), worden zij opgenomen in het sponsorprogramma. Je ontvangt af en toe een foto en een brief met nieuws hoe het met hem/haar gaat. Zelf kun je dan ook brieven terug schrijven.

Barda heeft twee jaar geleden een muskathlon gedaan in Ecuador, dat was een geweldige ervaring. Op naar nog zo’n mooie ervaring in Tanzania en daar kunnen wij nu mooi aan bijdragen!

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

Techniekweek

Van maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei is het techniekweek. Het thema is speelGOED. Op maandag 13 mei wordt de techniekweek gezamenlijk geopend met alle klassen. Dit is om half 9 op het plein. U bent hartelijk welkom om te komen kijken.

Deze week staat dus in het teken van speelGOED. De kinderen gaan deze week zelf speelgoed maken van allerlei materialen. Hierbij worden ze bijgestaan door leerlingen en leerkrachten van het Gilde (techniekschool Gorinchem). Ook tijdens andere lessen zal het thema speelGOED centraal staan. Denk aan oud- Hollandse spelletjes tijdens de gymles, maar ook hoe je op een goede manier met elkaar kunt spelen (kanjertraining).

U bent die week ook welkom om een kijkje te komen nemen bij alles wat er gebeurt. Dit mag op dinsdagmiddag 14 mei tussen 14.30 en 15.15 en op vrijdag 17 mei tussen 9.30 en 10.15. Dan zullen alle groepen bezig zijn met het thema speelGOED en mag u een kijkje nemen in de klassen.

Inmiddels hebben we genoeg materiaal bij elkaar gespaard. Nogmaals dank voor uw bijdrage!

Avond-4-Daagse

Hallo allemaal!
Hebben jullie het al gehoord? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken. Het leuke is, dat we dit jaar ons allereerste lustrum hebben; we lopen dit jaar voor de 5e keer!
De 4-daagse is dit jaar van 20 t/m 23 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn, dit jaar is het mogelijk om 2x een 10 km te lopen. 14 mei moeten jullie ouders allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond! Van 18-20 uur kunnen jullie je voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 20 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!
Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Laatste schoolweek

We willen u vast op de hoogte brengen van een activiteit in de laatste schoolweek. Op dinsdag 16 juli zal er een ‘Zomerfeest’ georganiseerd worden door groep 8. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd. Over de verdere indeling van deze dag wordt u t.z.t. nog geïnformeerd.

Juf Mariëtte heeft haar verjaardag gevierd in groep 0/1. Er is nieuws van groep 2, 4, 6 en 7 en er is een fotoalbum van de koningsspelen.

18 april Juf Mariëtte jarig
18 april einde schoolfruitprogramma
18 april start Meivakantie om 15.15 uur.
23 april juf Janette jarig
28 april juf Laura jarig
3 mei einde meivakantie
9 mei schoolfotograaf