apr 19

Groep 3,4 en 5: Ps 150:1
Groep 6,7 en 8: Opw. 347 Ik geloof in God de Vader

Koningsspelen

Volgende week vrijdag is het zover; de Koningsspelen. Er heeft zich een groot aantal ouders gemeld om te helpen! Het zou leuk zijn als de kinderen die dag zo veel mogelijk in rood/wit/blauwe of oranje kleding komen. Echt verkleed komen is niet handig i.v.m. de spelletjes die we gaan doen. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is het belangrijk dat ze binnen sportschoenen voor de sporthal meenemen!!!! De kinderen worden gewoon om 8.30 uur verwacht. Na de spelletjesochtend eten we met elkaar. De kinderen zijn vanaf 13.00 uur vrij. (het koningsontbijt hebben we veranderd in een koningslunch)

Doe de bibliotheek

Op dinsdag 16 april hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Giessenburg.
We hebben hier erg van genoten! We werden voorgelezen uit het boek ‘niet brullen in de bieb’, dat ging over een leeuw in de bibliotheek.
Ook hoorden we van de uitvindingen van Keepvogel. We hebben zelf ook allerlei uitvindingen gedaan, bijvoorbeeld een zakdoekjesmachine, een opruimmachine, een robotpaard, en nog veel meer. Groetjes van de uitvinders van groep 3.

Bezoek aan de kas

Afgelopen woensdag zijn we met groep 5 op bezoek geweest bij een fresia kweker in Aalst. We hebben daar een rondleiding gekregen door de kassen en hebben veel geleerd over het kweken van fresia’s en het werken in de kas. Er moet een heleboel gebeuren: de grond moet gekookt worden, bollen geplant, de grondtemperatuur is heel belangrijk, die moet goed in de gaten gehouden worden en nog veel en veel meer. Verder hebben we nog een quiz gedaan en prachtige bloemstukjes gemaakt. Binnenkort zal er op de site te meer te lezen zijn over het bezoek. Maar ik kan alvast wel zeggen dat alle kinderen super enthousiast waren! Het was echt een hele leuke en leerzame ochtend! En (groot) ouders die wilden rijden, nogmaals heel hartelijk bedankt!

Kerkgeschiedenis

Ds. Klink geeft momenteel op de dinsdagmorgen kerkgeschiedenis in groep acht.
Hij heeft de eerste twee lessen over Augustinus verteld. Hoe hij tot het geloof kwam, maar ook over zijn boeken die in vele talen zijn uitgebracht.
Verder zullen Luther en Calvijn nog aan de orde komen, maar ook de negentiende-eeuwse kerkgeschiedenis.
We hopen op nog een aantal boeiende lessen over het Christendom.

Computerles

In januari zijn we begonnen met ons nieuwe ICT-methode, “AaBeeCee”. Kinderen vanaf groep 5 krijgen verschillende modules aangeboden: werken met de computer, Word, Excel, Powerpoint, Email, Websites maken. Alle leerlingen werken op hun eigen niveau en tempo door de modules heen. Ze bekijken instructiefilmpjes, oefenen en maken toetsen. Bij de afronding van een module ontvangen ze een certificaat. Er zijn al diverse leerlingen die een certificaat behaald hebben. Eén maal in de week wordt er gedurende een half uur met dit programma gewerkt o.l.v. de eigen leerkracht. We hopen op deze manier de kinderen beter voor te bereiden op de digitale wereld. Na de zomervakantie voegen we nog een onderdeel toe aan het ICT-programma; veilig omgaan met internet en sociale media. Hierover hoort u later meer.

Oproep

Na de overweldigende reacties op de vraag naar hulp bij de Koningsspelen volgt hier een oproep voor vrijwilligers bij de sportdag op 16 mei. Kinderen van groep 5 t/m 8 doen (bij goed weer) mee aan sportactiviteiten op het voetbalveld. Hierbij zijn ook nog hulpouders nodig. U kunt zich opgeven bij administratie@cbssamenopweg.nl

Overblijven

Er zijn veel kinderen die op maandag, dinsdag en/of donderdag op school eten. Dit aantal wordt inmiddels zo groot ( soms > 50 kinderen) dat we aan het zoeken zijn naar mogelijkheden om het overblijven iets rustiger te laten verlopen voor de kinderen. Vanaf maandag 15 april gaan we de groep splitsen. Dat houdt in dat de kinderen van de groepen 1 t/m 3 meteen om 12.00 uur gaan eten met twee overblijfmoeders. De kinderen van groep 4 t/m 8 mogen dan eerst buitenspelen onder toezicht van een overblijfmoeder (en bij regen op de computers). Om 12.25 uur gaat de bel en mogen de oudere kinderen naar binnen om te eten. De jongere kinderen gaan dan buitenspelen als ze klaar zijn met eten. We hopen hierdoor meer rust te creëren. We zullen dit tot de meivakantie proberen en dan kijken of het een verbetering is.

23 april ledenvergadering
26 april Koningsspelen, kinderen ’s middags vrij (vanaf 13.00 uur)
29 april – 10 mei vakantie
13 mei sportdag