Nieuwsbrief 30

Nieuws

apr 12

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Paasliederen
Groep 6 t/m 8 Paasliederen

Schoolfruit

De kinderen krijgen op woensdag snacktomaatjes en op donderdag een peer.
Na de meivakantie stopt het schoolfruit via het EU schoolfruitprogramma. De kinderen krijgen dan niet langer fruit van school. Wel zullen we vaste fruitdagen aanhouden: dinsdag, donderdag en vrijdag . Zorgt u dat de kinderen die dagen geen koek of snoep bij zich hebben maar een fruit- of groentesoort?

Mobieltjes op school

Naar aanleiding van het bespreken van dit onderwerp tijdens het ouderpanel, willen we graag ons beleid op het gebied van mobiele telefoontjes (nogmaals) aan de orde stellen. Op de Samen op Weg zijn mobiele telefoons niet toegestaan tijdens schooltijd, ook niet op het schoolplein.

Vakantierooster

Het vakantierooster voor de komende 2 jaar is bekend.
U vindt het onder ‘downloads’ – vakantierooster 2019-2020 en 2020-2021.

Schoolfotograaf

Donderdag 9 mei komt de schoolfotograaf weer naar school. In de ochtend, tussen 8 en 9 uur, is er de mogelijkheid om met broers en zussen op de foto te gaan die (nog) niet bij ons op school zitten.

Schoolvoetbal

Afgelopen woensdag was er schoolvoetbal voor de jongens. Na de poulewedstrijden werden ze eerste met 10 punten, 14 gescoorde doelpunten en zonder tegendoelpunten. Daarmee kwamen ze in de halve finale tegen de Hoeksteen, uit Giessenburg. Deze wedstrijd werd helaas verloren. Ook in de troostfinale lukte het niet meer om te winnen. Toch kunnen de jongens terugkijken op een leuk toernooi, met een mooi verdiende 4e plaats! Trainer en coach, hartelijk dank voor jullie inzet!

 

Ledenvergadering met ouderavond

Maandag 15 april zal de jaarlijkse ledenvergadering gehouden worden. Het bestuur stelt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Alle leden ontvangen deze week een uitnodiging per brief. Ook als u geen lid bent van de vereniging bent u van harte uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen. De agenda en andere documenten voor de ledenvergadering zijn te vinden op de website, onder ‘downloads’.

Aansluitend aan de ledenvergadering wordt er een ouderavond georganiseerd met als thema ‘Ieder kind een eigen aanpak’.
Geen enkel kind is een kopie van zijn vader of moeder. Kinderen uit hetzelfde gezin zijn allemaal verschillend. Het is voor ouders de kunst om te ontdekken hoe hun kinderen ‘in elkaar zitten’ en hun opvoeding daaraan aan te passen. Dat betekent voor ieder kind een eigen aanpak. Het is niet meten met twee maten of onrechtvaardig, het is verstandig om om te gaan met verschillen. Een prachtig hulpmiddel om aangeboren gedragspatronen van je kind (en jezelf) te ontdekken, is het DISC-profiel. Tijdens deze ouderavond zal het DISC profiel worden toegelicht. Door te ontdekken wat voor type mens jij zelf bent en wat voor type mens je kind is, krijg je inzicht in waar er voor jou als opvoeder uitdagingen liggen en waar je als ouder sterk in bent. Tevens zullen er handreikingen worden gegeven om om te gaan met de verschillen tussen jou en je kind(eren).
De ledenvergadering start om 19.30 uur, de ouderavond rond 20.30 uur. Allen hartelijk welkom!

Houten platen gezocht

Voor het decor van de musical van groep 8 zijn wij op zoek naar een aantal houten platen. Op die platen zullen wij de achtergrond gaan schilderen. Heeft u een aantal platen die wij mogen hebben (of lenen u krijgt ze dan beschilderd terug ;), dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van groep 8 (gerlinde@cbssamenopweg.nl).

Spullen gezocht techniekweek

Een aantal weken geleden hebben we een oproep gedaan voor het sparen van allerlei spullen. Inmiddels hebben we genoeg schoenendozen, keuken- en wc-rollen en plastic flesjes. Hartelijk dank voor het meesparen!
We zijn nu nog op zoek naar het volgende:
– kartonnen fruitdozen (geen bananendozen)
– bierdoppen en plastic doppen
– afvalhout

Wat de projectweek verder inhoudt, hoort u binnenkort!

Avond-4-Daagse

Hallo allemaal!
Hebben jullie het al gehoord? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken. Het leuke is, dat we dit jaar ons allereerste lustrum hebben; we lopen dit jaar voor de 5e keer!
De 4-daagse is dit jaar van 20 t/m 23 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn, dit jaar is het mogelijk om 2x een 10 km te lopen. 14 mei moeten jullie ouders allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond! Van 18-20 uur kunnen jullie je voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 20 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!
Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Laatste schoolweek

We willen u vast op de hoogte brengen van een activiteit in de laatste schoolweek. Op dinsdag 16 juli zal er een ‘Zomerfeest’ georganiseerd worden door groep 8. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 op school verwacht, maar er zal die dag een continu rooster zijn tot 14.00. Uw kind hoeft geen lunch mee te nemen, hier wordt door school voor gezorgd. Over de verdere indeling van deze dag wordt u t.z.t. nog geïnformeerd.

Oprichting kinderkoor Noordeloos

In april zal er in de Christelijk Gereformeerde Kerk te Noordeloos gestart worden met een nieuw kinderkoor, genaamd: ‘Rejoice’. Alle kinderen tussen ca. 6 en 15 jaar die van uitdaging houden zijn van harte welkom.
De doelstelling van het koor is in de eerste plaats om te zingen tot Gods eer. Daarnaast willen we graag de zangtalenten van kinderen uit de gemeente en directe omgeving laten ontplooien. Met daarbij zowel oog voor de jongere kinderen als ook wat oudere kinderen/tieners, door ook hen voldoende uitdaging te bieden op het koor.
De repetities zullen eens per 2 weken op woensdagmiddag plaatsvinden van 16:15 – ca 17:00 uur. Adres: CGK Noordeloos, Noordzijde 1a. De eerste repetitiedata zijn DV 3 en 17 april. Hartelijk welkom om vrijblijvend eens te komen kijken.
Voor vragen of meer informatie kunt u bellen of mailen met Ruth Vink (0615478379) / ruth.vink@solcon.nl

Website

Bij groep 0/1 is weer een verjaardag gevierd. In groep 5 is de geheime voorlezer op bezoek geweest en er is een fotoalbum van de Grote rekendag. Er is ook nieuws bij groep 7.

Data om te onthouden

15 april ledenvergadering met ouderavond
18 april Juf Mariëtte jarig
18 april einde schoolfruitprogramma
18 april start Meivakantie om 15.15 uur.
23 april juf Janette jarig
28 april juf Laura jarig
9 mei schoolfotograaf
14 mei inschrijven Avond-4-daagse

Namens,
Jolanda Mulder
directeur