Nieuwsbrief 30

Nieuws

apr 06

Schoolfruit

Het schoolfruit voor volgende week is dinsdag peer, donderdag appel en vrijdag watermeloen.

Het einde van de schoolfruit actie komt in zicht. Week 16, de week van 17/18/19 april is de laatste week.
De kinderen hebben dan 20 weken lang fruit en groente aangeboden gekregen.
Omdat we helemaal in het fruit/groenteritme zitten, hebben we besloten er mee door te gaan.
Dat wil zeggen dat we dezelfde dagen, dinsdag – woensdag – donderdag, aanhouden als fruit (of groente) dagen.
Waarom doen we dit?
– Het is lekker en gezond. Slechts een procent van de kinderen eet voldoende groente en vijf procent eet voldoende fruit. De porties vergroten is gemakkelijk en levert gezondheidswinst op. Een goede stap is dan vaker fruit en groente op school eten.
– Het werkt. Leerlingen die naar school gaan met een goed fruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. 80% van de ouders vindt schoolfruit prettig.
– Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting. Dat geld voor soorten uit de volle grond en van het seizoen, maar bijvoorbeeld ook voor een aantal importproducten, zoals bananen en sinaasappels.
– Het kan helpen om overgewicht te voorkomen. Op dit moment is één op de zeven kinderen te zwaar. Fruit en groente verzadigen goed en leveren relatief weinig calorieën. Als kinderen meekrijgen dat fruit en groente lekker zijn voor tussendoor, kan dit helpen om minder te snoepen en te snacken.
– Een gezonde school presteert beter. Leerlingen op scholen waar gezond wordt gegeten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
Kortom genoeg redenen vinden wij en hopen op uw medewerking!

Voorstelling voor leerlingen van groep 5 en groep 6

Dinsdag 10 april gaan de leerlingen van groep 5 en groep 6 naar de voorstelling “Hoeveel zou de wereld wegen” in Het Bruisend Hart. Er woont een meisje in een schuurtje. Haar vader knutselde hier maar verdween plotseling. Het meisje heeft een hoofd volg vragen. Kan een zeepaard galopperen? Hoeveel weegt de wereld? Wat is er achter de maan? Maar haar belangrijkste vraag durft ze niet te stellen….Tot er bezoek komt. Hij komt een pakketje bezorgen, een doos met het antwoord. Maar wil ze dat eigenlijk wel weten? Een prachtige en speelse voorstelling waarin filosofische vraagstukken behapbaar worden.

Ouder-tevredenheidsenquête

Deze week heeft u per mail een herinnering gehad voor het invullen van de ouder-tevredenheidsenquête.
We zouden het zeer op prijs stellen wanneer u deze enquête wilt invullen, zodat wij als school weten wat we goed doen en wat we wellicht nog kunnen verbeteren.
U heeft hiervoor de tijd t/m vrijdag 13 april 2018.
We hopen op uw medewerking!

Open dag Hanneshoeve 11 april

Woensdag 11 april is er een open dag op de Hanneshoeve van 14.00 u tot 17.00 uur. De Hanneshoeve is een boerderij voor buitenschoolse opvang en vakantieopvang. Meer informatie: www.hanneshoeve.nl De Hanneshoeve is gevestigd op Slingelandseweg 17d te Giessenburg.

Schoolvoetbal

Vorige week woensdag is het Schoolvoetbaltoernooi 2018 gestart. Foto’s van het deelnemende team vindt u op de website. Op woensdag 11 april zijn de jongens aan de beurt.
Het toernooi vindt plaats bij VV Peursum in Giessenburg.
Wellicht heeft u zin om te komen aanmoedigen, van harte welkom!

Fancy Fair

Wij hebben al veel reacties gehad van enthousiaste ouders die een bijdrage willen leven aan de Fancy Fair op donderdag 5 juli a.s. Hartelijk dank hiervoor! Afgelopen week hebben alle ouders nogmaals een mail gehad, omdat meer hulp nog steeds welkom is! We hopen dat u, als u nog niet gereageerd heeft dit vóór vrijdag 13 april zou willen doen aan juf Martine (martine@cbssamenopweg.nl) of juf Paula (paula@cbssamenopweg.nl).

Verjaardag juf Mariëtte

Juf Mariëtte viert haar verjaardag op maandag 16 april met de leerlingen van groep 1. Alle leerlingen van deze groep mogen verkleed naar school komen. Voor drinken en een pauzehapje wordt gezorgd.

Ledenvergadering 2018

Via deze weg wordt u (leden en niet-leden) uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen op maandag 16 april 2018. De vergadering wordt gehouden in de hal van de school, vanaf 20.00 uur. We zullen u informeren over het afgelopen jaar en leden worden uitgenodigd een stem uit te brengen voor de verkiezing van een nieuw bestuurslid. Daarnaast willen we ook graag met u het gesprek aangaan over bestuurlijke samenwerking. Wat zijn de voor- en nadelen, als we op bestuurlijk niveau deel uitmaken van een grotere organisatie? Wat komt er bij kijken en wat zijn de mogelijkheden? Wat vinden we belangrijk om te behouden?
Deze en andere vragen zullen aan de orde komen. Daarnaast is er ruimte om ook over andere onderwerpen met elkaar in gesprek te gaan.
De agenda voor deze avond en ook het jaarverslag 2017 zijn te vinden onder downloads op www.cbssamenopweg.nl.
Graag ontmoeten we u op 16 april a.s.!

Pringlesbussen

De kinderen van groep 1 en 2 sparen pringlesbussen (met deksel) voor een werkje. Er zijn er nog niet voldoende binnen, voor elke kleuter moet één pringlesbus zijn.

E-waste Race Waardlanden 2018

Denkt u nog aan het inleveren van kapotte elektrische apparaten voor de leerlingen van groep 8? Inleveren kan nog tot 13 april.

Oproep Sportdag 2018

De tijd tussen de Voorjaarsvakantie en de Meivakantie staat bol van de activiteiten, waaronder de Sportdag voor de groepen 5 t/m 8.
Deze sportdag wordt sinds jaar en dag gehouden op de sportvelden van VV Stedoco in Hoornaar.
Dit jaar valt de Sportdag op vrijdag 20 april en doen er 5 scholen uit de regio mee, waaronder de Klim-op en de Samen op Weg.

Voor dit evenement zijn ieder jaar veel vrijwilligers nodig om groepjes kinderen te begeleiden of om bij een activiteit te staan (denk aan: bal gooien, penalty schieten of 60 m sprinten).
Vandaar deze oproep om je aan te melden als hulp tijdens de Sportdag 2018.
Kun je op vrijdag 20 maart van 9.30 tot ca. 15.00 uur helpen? Meld je dan aan bij meester Govert (govert@cbssamenopweg.nl)!
– Ook broers/ zussen van 15 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor het begeleiden van een activiteit, want elk groepje heeft ook volwassen leiding die de hele dag met het groepje meeloopt.

Schoolreis groep 1 en 2

Schoolreis van groep 1 en 2 vindt plaats op donderdag 31 mei. Bestemming is Avonturenboerderij Molenwaard. Meer informatie volgt t.z.t.

Website

Op de website staat nieuws groep 1, 6, 7 en 8. Volgende week komen de foto’s van de paasviering op de website. Door een storing van het internet op school lukte dit vandaag niet.

Data om te onthouden

11 april schoolvoetbaltoernooi jongens op terrein VV Peursum
14 april juf Leandra jarig
16 t/m 19 april CITO eindtoets groep 8
20 april Koningsspelen groep 1 t/m 4
20 april Sportdag groep 5 t/m 8
23 april t/m 4 mei meivakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeur