Nieuwsbrief 30

Nieuws

apr 17

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Ps 1:1b
Groep 6 t/m 8: Opw. voor kids 185

Jaarvergadering van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding School met de Bijbel

Op dinsdag 21 april wordt de jaarvergadering gehouden door het bestuur van de school. Alle leden krijgen daar nog een uitnodiging voor. Dit jaar zijn ook niet-leden op de jaarvergadering welkom, na de pauze zal er uitleg gegeven worden over cultuureducatie binnen de school. U wordt van harte uitgenodigd. Op de jaarvergadering bestaat ook nog de mogelijkheid op u als lid aan te melden van de vereniging. Het jaarverslag van de school vindt u onder “downloads” op de website.

Koningsspelen voor groep 1 t/m 4

Vrijdagmorgen zijn de Koningsspelen voor de leerlingen van groep 1 t/m 4. Om het nog feestelijker te maken zou het leuk zijn om de kinderen zoveel mogelijk in het rood, wit, blauw en/of oranje te kleden. Voor drinken en een koekje wordt gezorgd. De leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn ’s middags vrij.

Sportdag groep 5 t/m 8

Als de weersomstandigheden het toelaten is er vrijdag de sportdag voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. De leerlingen moeten gewoon om 8.30 uur op school zijn. Ze gaan met elkaar lopend naar het SteDoCo terrein. Wilt u ze een lunchpakket meegeven en voldoende drinken?

Kleden of oude gordijnen gezocht

Er is weer nieuw buitenspeelgoed aangeschaft waar de kinderen dankbaar gebruik van maken. We zijn nu nog op zoek naar kleden of oude gordijnen, zodat er ook hutten gebouwd kunnen worden. Heeft u deze misschien over?

Avondvierdaagse Giessenlanden

In de week van 29 juni tot 2 juli 2015 gaat het echt gebeuren! Voor het eerst in de geschiedenis van Giessenlanden wordt er in onze polder een avondvierdaagse georganiseerd. CBS Samen op weg Hoornaar, School met de Bijbel Noordeloos en CBS De Hoeksteen Giessenburg zijn de initiatiefnemers van deze eerste avondvierdaagse voor basisscholen (groep 1-8), verenigingen en sportclubs.
Op maandag 29 juni om 18.00 uur zal het startsein gegeven worden door burgemeester Ten Kate, waarna elke avond een afstand van 5 km gelopen wordt. Voor iedere avond is er een andere route uitgestippeld voorzien van EHBO-, drink- en stempelposten. Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg zullen afwisselend als startpunt worden gekozen. Op donderdag 2 juli eindigt de vierdaagse op het Dirk IV-plein en zal er een feestelijke inhuldiging plaatsvinden. Natuurlijk ontvangt elke deelnemer een welverdiende medaille.
Alle ouders hebben een e-mail gekregen met een brief over de avondvierdaagse en de mogelijkheid om zich op te geven als vrijwilliger. De brief is ook te downloaden via de website van de school onder “downloads”.

Meisjesvoetbal

Afgelopen woensdag hebben de meisjes deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi in Meerkerk. Ze zijn derde geworden in de poule. Ze hebben met elkaar een hele gezellige middag gehad. Ook aan supporters was geen gebrek. (zie nieuws groep 8)

Tennisclinic

Donderdagmorgen is er voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 een tennisclinic gegeven op het terrein van tennisvereniging In de bogerd. Het was een hele leuke ochtend, waarop de kinderen kennis konden maken met de tennissport.

Verkeersexamen groep 7

U heeft het misschien donderdagmiddag wel gemerkt in het dorp. Op verschillende plaatsen waren verkeersborden verschenen met daaronder een bordje “verkeersexamen”. De leerlingen van de scholen in Giessenlanden hebben hun praktische gedeelte in Hoornaar gedaan. Het theoretische gedeelte is op de school gedaan. Alle leerlingen van groep 7, gefeliciteerd! Jullie zijn allemaal geslaagd.

Maandsluiting verzorgd door groep 1

Vrijdagmorgen hebben de leerlingen van groep 1 de maandsluiting verzorgd. Er wordt een fotoalbum op de website geplaatst.

Inschrijfformulieren nieuwe leerlingen

Willen de ouders die nog het inschrijfformulier thuis hebben voor hun 2- of 3-jarige kind het formulier zo spoedig mogelijk inleveren op school? Voor de planning van volgend schooljaar zou het fijn zijn als deze allemaal binnen zijn.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 8 en er komen albums van het meisjesvoetbal, circusgym, de tennisclinic, het verkeersexamen van groep 7 en de maandsluiting op de website.
Door een storing lukt het helaas niet om ze nu al op de site te zetten.


Data om te onthouden

18 april juf Mariëtte jarig
21 april t/m 23 april eindcito groep 8
21 april ledenvergadering
23 april juf Janette jarig
24 april Koningsspelen/sportdag
27 april t/m 8 mei meivakantie

Groeten,
Inge Ros