mrt 29

Groep 3 t/m 5 Paasliederen
Groep 6 t/m 8 Paasliederen

Schoolfruit

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen op woensdag een peer, op donderdag druiven en op vrijdag radijs.
De kinderen van de groepen 0/1 en 1/2 krijgen donderdag peer en vrijdag radijs.

Koningsspelen

Voor de koningsspelen wordt nog gezocht naar een aantal attributen. Er is nog nodig:
1 sjoelbak, 2 kinderzwaardjes (plastic), 2 kinderkruiwagentjes.
Kunt u ons helpen aan deze spullen? Neem even contact op met juf Marijke.
Bedankt!

Grote Rekendag

Woensdag 3 april doen we voor het eerst mee met de Grote Rekendag. Deze landelijke dag wordt al voor de zeventiende keer georganiseerd. Het is een dag die helemaal in het teken staat van rekenen. Gewoon in de klas, maar ook daar buiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek.
Het thema van deze dag is ‘Uit verhouding’. De kinderen verkennen tijdens de Grote Rekendag verschillende situaties waarin sprake is van verhoudingen. De dag start met een opening in de hal, waarna we in de groepen aan het werk gaan. Op deze dag zullen we op drie verschillende niveaus met het thema bezig zijn.
Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de website: www.groterekendag.nl. Of vraag het woensdagmiddag 3 april aan uw kind…

Schoolvoetbal

De meisjes zijn vandaag toe aan de laatste training voor het schoolvoetbaltoernooi, de jongens oefenen nog een weekje door. Woensdag 3 april gaan de meisjes de strijd aan met hun leeftijdgenoten, 10 april kunnen de jongens aan de bak. Het toernooi wordt dit jaar gehouden bij SteDoCo. Er is een instagram account, waarmee je op de hoogte blijft van het laatste nieuws: ‘Schoolvoetbaltoernooi Stedoco’. Het toernooi wordt gespeeld tussen 13.00 en 17.00 uur, supporters zijn natuurlijk van harte welkom om de meisjes en jongens aan te moedigen! We hopen op een gezellige en sportieve middag en wensen de voetbal(st)ers veel succes!

Mooie opbrengst voor KIKA

Afgelopen woensdag heeft de voetbal clinic bij RKC plaatsgevonden. Dit heeft het prachtige bedrag van €2242.50 opgeleverd voor KIKA! Wim, ook namens Gerrit en stichting KIKA, enorm bedankt voor je inzet en enthousiasme!

Volleybalclinic

Afgelopen maandag hebben de kinderen uit groep 5, 6 en 7 tijdens de gymles een volleybalclinic gehad. Aanstaande donderdag komen de kinderen uit groep 3, 4 en 8 ook nog aan de beurt.
Deze clinic is georganiseerd door volleybalvereniging Vedo ’70 uit Hoornaar en GiGa. Wilt uw kind ook eens kijken of volleybal een leuke sport is? Dat kan! Kinderen kunnen al meedoen aan volleybal als zij een bal kunnen gooien en vangen. Volleybal voor 6 t/m 12 jaar bestaat uit zes niveaus en op ieder niveau leer je weer nieuwe volleybaltechnieken bij.
Bij volleybalvereniging Vedo ’70 zijn de eerste 3 trainingen gratis! Er wordt getraind op woensdagavond van 18.00-19.00 uur in Het Bruisend Hart. Meld je van te voren even aan door een mail te sturen naar: info@vedo70.nl.

Ledenvergadering met ouderavond

Maandag 15 april zal de jaarlijkse ledenvergadering gehouden worden. Het bestuur stelt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Ook als u geen lid bent van de vereniging bent u van harte uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen. Aansluitend aan de ledenvergadering wordt er een ouderavond georganiseerd met als thema ‘Ieder kind een eigen aanpak’.
Geen enkel kind is een kopie van zijn vader of moeder. Kinderen uit hetzelfde gezin zijn allemaal verschillend. Het is voor ouders de kunst om te ontdekken hoe hun kinderen ‘in elkaar zitten’ en hun opvoeding daaraan aan te passen. Dat betekent voor ieder kind een eigen aanpak. Het is niet meten met twee maten of onrechtvaardig, het is verstandig om om te gaan met verschillen. Een prachtig hulpmiddel om aangeboren gedragspatronen van je kind (en jezelf) te ontdekken, is het DISC-profiel. Tijdens deze ouderavond zal het DISC profiel worden toegelicht. Door te ontdekken wat voor type mens jij zelf bent en wat voor type mens je kind is, krijg je inzicht in waar er voor jou als opvoeder uitdagingen liggen en waar je als ouder sterk in bent. Tevens zullen er handreikingen worden gegeven om om te gaan met de verschillen tussen jou en je kind(eren).
De ledenvergadering start om 19.30 uur, de ouderavond rond 20.30 uur.

Spullen gezocht techniekweek

Voor de techniekweek (die in mei plaats gaat vinden) zijn wij op zoek naar de volgende materialen om mee te gaan knutselen:
– Schoenendozen
– wc/keukenrollen
– (afval)hout
– kleine plastic flesjes
U mag deze materialen in de juiste bak in het halletje van de school doen. De schoenendozen mogen los op worden gestapeld naast de bakken.
Alvast bedankt!
N.B: Verdere informatie rondom de techniekweek volgt t.z.t.

In het fotoalbum vindt u foto’s van de maandviering van groep 4 en van de volleybalclinic.

3 april grote rekendag
3 april schoolvoetbal meisjes