mrt 24

Groep 3,4,5a: Laat zo je licht maar schijnen.
Groep 6,7,8: Ps 22:1

Schoolfruit

Volgende week krijgen de leerlingen appel, banaan en komkommer.

Waterpokken in groep 1

In groep 1 is een leerling met waterpokken. Kinderen met waterpokken mogen gewoon naar school mits zij er niet ziek van zijn.

Volleybaltoernooi

Tja… dan word je als directeur even op je vingers getikt… wat maakt dat de school niet mee doet aan het volleybaltoernooi… soms moeten we keuzes maken… maar gelukkig voor de kinderen hebben wij hele fanatieke ouders die dit last minute hebben opgepakt en waren we als school vertegenwoordigd. Fijn, bedankt! En ze hebben daar een geweldig resultaat behaald. Een verslag kunt u lezen onder “groep 8” op de website.

Mijn omgeving online

Op school werken we sinds dit schooljaar met MOO (Mijn Omgeving Online). Een handige online omgeving waarbij kinderen op school en thuis altijd bij hun eigen (of gedeelde) documenten, PowerPointpresentaties (handig voor een spreekbeurt of boekbespreking) en oefensoftware van de methode kunnen. In de voorjaarsvakantie is er een update geweest. Fijn, want nu zijn er meer mogelijkheden als het gaat om Word en PowerPoint die je in de online omgeving kunt gebruiken. Helaas hadden ze bij MOO nog iets langer nodig om alles voor onze school weer op orde te krijgen. Inmiddels is dit gelukkig gelukt.

Maandviering groep 2

Op vrijdag 31 maart verzorgen de leerlingen van groep 2 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 2 zijn van harte welkom om deze maandviering bij te wonen. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Ledenvergadering 3 april a.s.

Het bestuur nodigt u van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen. Deze wordt gehouden op maandag 3 april a.s. vanaf 19.30 uur.
Alle leden hebben inmiddels een uitnodiging per brief ontvangen.Ook als u geen lid bent, bent u van harte welkom om samen met ons terug te kijken op het jaar 2016. Tijdens de vergadering zal er gestemd worden voor het benoemen van een nieuwe penningmeester. Uiteraard zijn alleen leden stemgerechtigd.
De uitnodiging / agenda voor de ledenvergadering en de overige vergaderstukken (notulen van vorig jaar, jaarverslag 2016) zijn te vinden op de website onder ‘downloads’. Bent u benieuwd naar het reilen en zeilen van de school, zorg dat u er bij bent, we stellen uw komst zeer op prijs!
Bent u lid en heeft u geen uitnodiging ontvangen, laat ons dat dan even weten via ‘administratie@cbssamenopweg.nl’.

Aansluitend aan de ledenvergadering (rond 20.30 uur) wordt de ouderavond gehouden over ‘social media’.

Ouderavond aansluitend aan de ledenvergadering

Kinderen lijken tegenwoordig bijna alleen nog maar aandacht te hebben voor het blauwe schermpje van hun mobiel en iPad scherm. Ze besteden veel tijd aan Whatsappen, Instagrammen, Snapchatten, Gamen en volgen vloggers op Youtube. Het vele gebruik van Social Media is een trend die maar niet lijkt te stoppen en waar sommige maar lastig mee kunnen omgaan, zowel ouders als kinderen. Toch is het van groot belang dat we er op een goede en veilige manier gebruik van maken. Daar levert deze ouderavond graag een bijdrage aan.
Tijdens deze ouderavond informeren wij u over de diversiteit van het Sociale Media. Wat maakt het nu dat zoveel kinderen ervoor vallen? Hoe gaan zij om met online privacy en wanneer praat u erover met elkaar? Is het nog mogelijk om echte vriendschappen op te bouwen via Sociale Media, en welke gevaren kunnen deze ontwikkelingen opleveren? Wat kunt u als ouder/verzorger betekenen?
Om de informatieavond zo interactief mogelijk te maken, wordt u vriendelijk verzocht om uw mobiel mee te nemen.

Flessenactie

Denkt u nog aan de flessenactie voor World Servants? De container staat in de hal van de school.

Actie ‘Ik wil een prentenboek’

Op 7 april start de actie ‘Ik wil een prentenboek’, om kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken te laten verzamelen. Prentenboeken zijn niet alleen een prachtig bezit maar ze dragen ook bij aan een betere geletterdheid van kinderen en ze zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen (en bezit) van boeken.
De stichting ‘Geef mij maar een boek’ heeft voor deze eerste editie van ‘Ik wil een prentenboek’ de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is te verkrijgen voor twee euro, eenzelfde prijs als voor Achtste-groepers huilen niet, dat dit jaar speerpunt is in de actie van ‘Geef mij maar een boek’.

Hulp tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 21 april is weer de jaarlijkse sportdag/koningsspelen. Voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 worden er koningsspelen georganiseerd op school. Juf Janette is op zoek naar mensen die willen helpen bij de spelletjes. Opgeven kan via de mail janette@cbssamenopweg.nl

Hulp tijdens sportdag

Op vrijdag 21 april is weer de jaarlijkse sportdag voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. Meester Govert is op zoek naar mensen die willen helpen bij de sportdag. Aanmelden via govert@cbssamenopweg.nl