mei 15

De school is weer open!

In de meivakantie hebben we de laatste voorbereidingen getroffen om afgelopen maandag de deuren te kunnen openen. Het was even spannend zo de eerste dag, geen papa of mama mee naar het kleuterlokaal, afstand houden, handen wassen tot de vellen er aan hangen, in de klas je boterham eten en zo nog meer dingen die anders gaan dan we gewend zijn.
Maar wat is het mooi om te zien hoe de (zelfs vier nieuwe) kleuters achter de juf aan liepen in een rij zonder verblikken of verblozen. Wat is het fijn om de leerkrachten weer actief bezig te zien in de klas, bevlogen en betrokken op de leerlingen. Ook voor u als ouder/verzorger zal het wat ruimte gebracht hebben dat u kinderen naar school mochten, zodat u even tijd had voor andere dingen.

Omdat we blij zijn dat we de kinderen weer kunnen ontmoeten hebben zij allemaal een welkomstcadeautje gekregen.

In het fotoalbum op de website staan wat foto’s om te zien hoe het onderwijs er op dit moment uitziet.

Alle regels op een rij:

Wilt u verder precies weten wat de regels van de overheid zijn die voor het basisonderwijs gelden, dan verwijzen we u naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

Binnenkomst en vertrek

Voor iedereen was het deze week even zoeken hoe het precies zou gaan. Het onderstaande schema heeft u al eerder via mail gekregen. Gelukkig blijkt dit te werken en kunnen op deze manier alle kinderen veilig de school in en uit. De kinderen mogen op het aangegeven tijdstip zelf de school in komen (uitgezonderd groep 0/1/2 en groep 2), naar de klas lopen en daar de handen wassen. Het is wel van belang dat u en de kinderen zich zoveel mogelijk en nauwkeurig aan dit schema houden.

Groep Brengen Halen Ingang/Uitgang
0/1/2a 8.15 13.55 Voor ingang (leerkracht staat bij de voordeur)
2b 8.20 14.00 Voor ingang (leerkracht staat bij de voordeur)
8.15 13.55 Zij ingang
8.20 14.00 Zij ingang
8.25 14.05 Zij ingang
8.25 14.05 Achter ingang
8.20 14.00 Achter ingang
8.15 13.55 Achter ingang

Is uw kind verkouden, snotterig of niet lekker, laat het dan thuis!

Afscheid

Daan uit groep 3 was al verhuisd en kan vanaf deze week starten op zijn nieuwe school in Hardinxveld-Giessendam. Daan, we gaan je missen en we wensen je heel veel succes op je nieuwe school!

(K)raambezoek meester Edwin

Een aantal kinderen uit groep 6 zijn bij meester Edwin op (k)raambezoek geweest. Zij hebben de kleine Fleur gezien een cadeau overhandigd en een lekker beschuitje gegeten in de tuin.

Pauzesport

Op maandag en dinsdag zijn de kinderen actief aan de slag gegaan met GIGA. De pauzetijd die ze hadden tijdens de ochtend- en lunchpauze hebben ze niet stil gezeten. Goede afwisseling tussen het harde werken door. Dit zal de komende twee weken ook het geval zijn.

Hemelvaart

Wegens Hemelvaart zal er volgende week alleen les zijn op maandag en dinsdag. Alle kinderen zijn donderdag en vrijdag vrij.

Cultuur met Ben Bizzie

Hoi. De komende periode delen we leuke leskaarten rondom het thema ‘Alblasserwaard-Vijfheerenlanden – Verbonden door water’. Zo kun je ook thuis mee blijven doen aan leuke cultuuractiviteiten. En het mooie is: àlle scholen en àlle kinderen in Molenlanden mogen meedoen! We gaan de komende weken aan de slag met muziek, techniek, beeldende kunst en dans! Doe jij ook lekker mee? De filmpjes voor de Bovenbouw zijn zelfstandig uit te voeren, dus de kinderen kunnen zelf aan de slag. Voor de onderbouw is soms wat begeleiding van ouders nodig.

Er is nieuws bij groep 1 en in het fotoalbum.

• 21 mei: Hemelvaartsdag
  • 22 mei: vrije dag
  • 29 mei: volgende nieuwsbrief
  • 1 juni: 2e Pinksterdag
  • 2 juni: studiedag, leerlingen zijn vrij.