Nieuwsbrief 27

Nieuws

mrt 22

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 ‘Laat zo je licht maar schijnen’
Groep 6 t/m 8 Psalm 22:1 Mijn God, mijn God waarom…

Schoolfruit

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen op woensdag een bloedsinaasappel, op donderdag druiven en op vrijdag waspeen.
De kinderen van de groepen 0/1 en 1/2 krijgen donderdag bloedsinaasappel en vrijdag waspeen.

Koningsspelen

Vrijdag 12 april worden de koningsspelen gehouden voor de groepen 0 t/m 4. ’s Ochtends staan in en om de school leuke spellen klaar voor de kinderen. Gelukkig hebben al veel mensen zich opgegeven om te helpen. Hartelijk dank daarvoor!!

De ochtend zal tot 12.00 uur duren, in de middag zijn de kinderen vrij!

Sportdag hulp gevraagd

Vrijdag 12 april wordt ook de jaarlijkse sportdag gehouden voor de groepen 5 t/m 8. Hulp wordt gevraagd van ouders, broers, zussen (min. 15 jaar), opa’s en oma’s om alles te kunnen organiseren. Er zijn 8 mensen nodig, inmiddels hebben 5 mensen zich aangemeld. U kunt eventueel zelf aangeven of u een groepje wilt begeleiden of liever bij een onderdeel staat ingedeeld. U kunt zich opgeven als hulp voor deze dag (of dagdeel) via govert@cbssamenopweg.nl.

Grote Rekendag

Woensdag 3 april doen we voor het eerst mee met de Grote Rekendag. Deze landelijke dag wordt al voor de zeventiende keer georganiseerd. Het is een dag die helemaal in het teken staat van rekenen. Gewoon in de klas, maar ook daar buiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek.
Het thema van deze dag is ‘Uit verhouding’. De kinderen verkennen tijdens de Grote Rekendag verschillende situaties waarin sprake is van verhoudingen. De dag start met een opening in de hal, waarna we in de groepen aan het werk gaan. Op deze dag zullen we op drie verschillende niveaus met het thema bezig zijn.
Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de website: www.groterekendag.nl. Of vraag het woensdagmiddag 3 april aan uw kind…

Ledenvergadering met ouderavond

Maandag 15 april zal de jaarlijkse ledenvergadering gehouden worden. Het bestuur stelt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Ook als u geen lid bent van de vereniging bent u van harte uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen. Aansluitend aan de ledenvergadering wordt er een ouderavond georganiseerd met als thema ‘Ieder kind een eigen aanpak’. Later volgt meer informatie hierover, maar zet u de datum alvast in de agenda!

Schoolvoetbal

Er wordt al weer volop getraind in voorbereiding op het schoolvoetbaltoernooi. 3 april gaan de meisjes de strijd aan met hun leeftijdgenoten, 10 april kunnen de jongens aan de bak. ‘Het toernooi wordt dit jaar gehouden bij SteDoCo. Er is een instagram account, waarmee je op de hoogte blijft van het laatste nieuws: ‘Schoolvoetbaltoernooi Stedoco’.

Sponsorloop Alpe d’HuZes

Op donderdag 6 juni gaan wij, Corina Veen – den Hartog (oud-leerling en dochter van Tineke), Jesper Veen, Lennart Hijkoop, Ron Bassa en Niels Verkerk zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op fietsen en rennen. Dit doen we tijdens de Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Als omstander ben je zo machteloos, wanneer er iemand in je omgeving kanker krijgt. Wij willen onze gezondheid inzetten om geld op te halen. Op dinsdagmiddag 28 mei wordt er daarom een sponsorloop georganiseerd. De kinderen zullen gaan rennen om zoveel mogelijk geld op te halen onder het motto “opgeven is geen optie!”. Op vrijdag 10 mei komen wij in de klassen vertellen wat we gaan doen en waarom we meedoen met dit bijzondere evenement! Op die dag zullen wij ook sponsorformulieren uitdelen, zodat alle kinderen sponsors voor de loop kunnen zoeken.
Voor meer informatie over ons team kunt u terecht op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Bassie–s-Roeiclub

Spullen gezocht techniekweek

Voor de techniekweek (die in mei plaats gaat vinden) zijn wij op zoek naar de volgende materialen om mee te gaan knutselen:
– Schoenendozen
– wc/keukenrollen
– (afval)hout
– kleine plastic flesjes
U mag deze materialen in de juiste bak in het halletje van de school doen. De schoenendozen mogen los op worden gestapeld naast de bakken.
Alvast bedankt!
N.B: Verdere informatie rondom de techniekweek volgt t.z.t.

Website

Er zijn nieuwe filmpjes en foto’s bij de activiteiten van groep 0/1. Bij groep 5 staat nieuw huiswerk en een stukje over de Kanjerles.

Data om te onthouden

26 maart maandviering groep 4
28 maart studiedag, kinderen hele dag vrij
3 april grote rekendag
3 april schoolvoetbal meisjes
3 april oud papier
9 april maandviering groep 5
10 april schoolvoetbal jongens
12 april Koningsspelen / Sportdag
15 april ledenvergadering met ouderavond
Namens,

Jolanda Mulder
directeur

Malcare WordPress Security