apr 24

De school mag weer open! En daar zijn we heel blij mee. Vanaf 11 mei, na de meivakantie, gaan we met halve groepen weer aan de slag. Alle juffen en meesters zijn nu druk bezig om dit goed te organiseren. Het zal op school nog niet zo gaan als we gewend waren, want er zijn best wat regels waar we ons aan zullen moeten houden. Maar met elkaar gaat ons dat lukken. Op onderstaande posters staan veel regels alvast op een rij gezet.

Alle ouders zullen vandaag een mail ontvangen met de eerste belangrijke informatie voor na de meivakantie. Wilt u verder precies weten wat de regels van de overheid zijn die voor het basisonderwijs gelden, dan verwijzen we u naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

We zien er naar uit om alle kinderen na de meivakantie weer in goede gezondheid te ontmoeten!!

Noodopvang

In de afgelopen weken heeft de school noodopvang geboden voor kinderen van ouders in vitale beroepen. U zult begrijpen dat in de meivakantie die noodopvang niet geboden kan worden. Heeft u toch noodopvang nodig, dan kunt u zich wenden tot de gemeente Molenlanden.

Studiedag 14 mei gaat niet door

De studiedag die gepland staat voor 14 mei gaat niet door. De kinderen die verwacht worden op school hebben deze dag gewoon les.

Koningsspelen met Ben Bizzie

Vanwege de coronamaatregelen gaan de Koningsspelen dit jaar niet door. Maar Ben Bizzie kan natuurlijk niet de hele dag stil blijven zitten. Beweeg jij mee?

Op vrijdag 24 april sluiten we om 13:00 uur de Koningsweek af met de Koningsspelen Live. Samen komen we in beweging. We starten met een knallende opening, dansen de Ben Bizzie Koningsdans en sluiten af met een super leuk spel. Alle kinderen kunnen tegelijk met ons meedoen. Ben jij erbij? Zorg vooral voor jouw mooiste rood-wit-blauwe of oranje outfit, check hieronder de link en beweeg mee!

Na de Live Koningsspelen heeft Ben Bizzie nog een klein cadeautje voor jullie. Een speciale uitgave van het Ben Bizzie Boek met allerlei leuke spellen om in het weekend te spelen. Aan het einde van de live uitzending laten we weten waar je die kunt vinden. We wensen je alvast veel plezier en laat Ben Bizzie vooral weten wat je er van vond. Deel foto’s en video’s met ons via onze Facebook en gebruik daarbij de hashtags #IkBenBizzie en #HandinHand. We hopen jullie allemaal op 24 april te zien! Ontdek alle leskaarten en meer ook op www.benbizzie.nl/ik-ben-bizzie.

Cultuur met Ben Bizzie

Hoi! Omdat alle kinderen, meesters en juffen nu zoveel mogelijk thuis moeten blijven, missen we de cultuurworkshops heel erg… Daar hebben we wat op bedacht! De komende periode delen we leuke leskaarten rondom het thema ‘Alblasserwaard-Vijfheerenlanden – Verbonden door water’. Zo kun je ook thuis mee blijven doen aan leuke cultuuractiviteiten. En het mooie is: álle scholen en alle kinderen in Molenlanden mogen meedoen! We gaan de komende weken aan de slag met muziek, techniek, beeldende kunst en dans! Doe jij ook lekker mee? Kijk snel naar de leskaarten hieronder, open de filmpjes via de QR code of via de link en doe mee! Kinderen kunnen de link openen met de camera van de telefoon. Je hoeft geen app te hebben.

Woord en daad

Graag brengen we het volgende onder uw aandacht.

In deze tijd hebben veel goede doelen het moeilijk, bijvoorbeeld om de financiën rond te krijgen. Ik ben zelf betrokken als vrijwilliger bij de kringloopwinkel van Woord en Daad in Gorinchem. Op het moment zijn alle winkels gesloten in ons land. U zult begrijpen dat de vaste lasten wel gewoon doorgaan. En dit gaat weer ten koste van de opbrengsten van de projecten, waar de opbrengst van de winkels naar toe gaat.

Bij mijn mail post zat een zogenaamde kluskaart voor kinderen zodat ze, door het doen van een klusje, geld op kunnen halen. Het is wellicht een leuk en sociaal initiatief voor de kinderen, om iets voor een ander te doen. Misschien slaat de verveling inmiddels toe en dan is het juist leuk om een klusje te doen, waar je bovendien ook nog eens voor wordt betaald (al is het dan niet voor jezelf 😉 ).

Er is nieuws bij groep 2

• 24 apr: volgende nieuwsbrief
  • 24 apr- 8 mei: Meivakantie
  • 11 mei: School weer open!
  • 14 mei: studiedag vervalt, gewone lesdag