Nieuwsbrief 26

Nieuws

mrt 09

Lied van de week

groep 3 t/m 5 Ps 146:1
groep 6 t/m 8 Ps Hef je hoofd omhoog

Schoolfruit na de vakantie

Het schoolfruit voor volgende week is dinsdag komkommer, donderdag banaan en vrijdag appel.

Werken over kastelen, ridders en prinsessen in groep 1 en 2

Voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen van groep 1 en 2 over kastelen, ridders en prinsessen gewerkt. Op de website onder de betreffende groep vindt u een mooi filmpje van dit project.

Vacature onderwijsassistente

Op de website staat een advertentie voor een onderwijsassistente. Wilt u deze misschien ook delen onder uw familie/kennissen zodat de vacature weer snel vervuld is? Bij voorbaat dank.

NL Doet!

Zoals velen van u vast weten is het op 9 en 10 maart de landelijke ‘NL Doet!’-dag om de medemens te helpen.
In overleg met GiGa heeft groep 8 vanmorgen de handen uit de mouwen gestoken. Ze zijn naar De Zes Molens geweest om rolstoelen en rollators te wassen. Volgende week komt er een fotoalbum van op de website.

Overblijf

Aan het begin van het schooljaar heeft het vaste team van de overblijf een cursus gevolgd en dat hebben ze met een mooi certificaat afgesloten.
Naar aanleiding van die dag, hebben we de overblijf bij ons op school onder de loep genomen.
We zijn op dit moment bezig om alle geschreven en ongeschreven regels samen te voegen tot 1 document en daar 1 lijn in te krijgen.
Met dit document willen we alles stroomlijnen en eventuele nieuwe mensen die het overblijfteam komen versterken weten dan precies wat er van ze verwacht wordt.
Op het moment dat er dingen gaan veranderen tijdens de overblijf die van belang zijn, brengen we u als ouder(s)/verzorger(s) uiteraard op de hoogte.

Paasviering

Wij willen u van harte uitnodigen voor de Paasviering op dinsdagavond 27 maart.
Met elkaar zullen we luisteren naar het Paasverhaal, en vieren dat Jezus de dood overwonnen heeft.
Om 18.45 uur gaan de deuren van het Bruisend Hart open, en om 19.00 uur hopen we te starten.
De viering zal ongeveer 45 minuten tot een uur duren.
Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 worden hier verwacht.
De leerlingen van groep 1 en 2 zijn van harte welkom, maar voor hen is het niet verplicht.
Per leerling zijn er i.v.m. de ruimte maximaal twee belangstellenden welkom.
We hopen u op 27 maart te kunnen verwelkomen!

E-waste Race Waardlanden 2018

De E-waste Race is een leuk en leerzaam project voor scholieren, groep 8 gaat hieraan deelnemen. Gedurende vier weken strijden de verschillende teams van verschillende scholen uit de regio tegen elkaar. De groep met de hoogste score (het meeste ingezamelde elektronisch afval per aantal leerlingen in de groep) wint de prachtige hoofdprijs: een schoolreis voor de hele klas!
Door mee te doen aan de E-waste race leren scholieren al doende over het belang van recyclen van elektronische apparatuur.

E-waste staat voor elektronisch afval. Dit zijn alle afgedankte en kapotte apparaten met een stekker, accu of plek voor een batterij en de eventuele oplader. Teveel kleine apparaten zoals oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers en defecte wekkers belanden nog bij het restafval. En dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met waardevolle, schaarse materialen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Door elektronisch afval te recyclen, zijn er minder grondstoffen nodig. Bovendien blijven schadelijke stoffen uit het milieu. Toch wordt slechts een derde van dit afval in Nederland gerecycled en blijft het vaak op zolder of in een la liggen. Kinderen zullen in de toekomst direct de gevolgen ondervinden als e-waste niet gerecycled wordt. Het moet dus een gewoonte gaan worden om e-waste naar het milieupark te brengen. Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit doen we met de E-waste Race!

Alle deelnemers krijgen vooraf een interactieve les op hun school. Hierin legt men de race uit en leren de kinderen op een aantrekkelijke manier wat e-waste precies is, hoe belangrijk recyclen is en wat de invloed is op het milieu.

Vanaf 5 maart staat het podium in de hal en daar mag iedereen zijn oude, kapotte elektrische apparaten neerzetten:
tv’s, radio’s, computers, printers, boxen, elektrische tandenborstels, enzovoorts.
Hopelijk doen alle kinderen van de Samen op Weg mee en hebben wij tussen 5 en 16 maart het meeste afval opgehaald in heel de Gemeente Giessenlanden!

Zendingsdoel

Vanaf deze week zijn de leerlingen zendingsgeld gaan inzamelen voor de TAK foundation. Jonathan den Breejen, oud-leerling van onze school, doet op het moment vrijwilligerswerk in Kenia voor de TAK foundation. Hieronder stelt hij zich en de TAK foundation voor:

Beste ouders/verzorgers,
Ik ben Jonatan den Breejen, 16 jaar. Mijn zusje Jemma zit in groep 8 hier op school. Afgelopen jaar heb ik mijn Havodiploma behaald, nu doe ik een tussenjaar. Ik ben aan het werk en ben begin 2018 als vrijwilliger naar Kenia gegaan voor de TAK foundation. TAK heeft daar in de omgeving van Nairobi een school gebouwd omdat er een gebrek was aan goed onderwijs. Ik ben daarheen om te helpen met het bouwen van schoolbankjes, speeltoestellen en slaapzalen, het zendingsgeld zal vooral gaan naar materialen hiervoor.
Als u meer over dit project wilt lezen kan dat op www.takafrica.org onder het kopje Tamalaki.
Jonatan

Bestuursverkiezing

Tijdens de komende ledenvergadering, op maandag 16 april 2018, nemen we afscheid van Sander Mulder. Hij is als bestuurslid aftredend en heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. Voor de invulling van zijn positie is het bestuur op zoek naar een kandidaat, die op termijn wil groeien in de rol van secretaris. Bent u lid van de schoolvereniging en weet u een geschikte kandidaat voor deze rol, dan wordt u uitgenodigd om de naam van deze persoon in te dienen, via bestuur@cbssamenopweg.nl. Op de website van de school (onder downloads) vindt u het profiel van de secretaris.
Uit de ingediende namen wordt door het bestuur een tweetal opgesteld, waarop tijdens de ledenvergadering een stem kan worden uitgebracht.
Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en de betrokkenheid!

Het bestuur

Volleybaljeugdtoernooi

Volleybalvereniging Vedo ’70 organiseert een volleybaljeugdtoernooi voor alle kinderen van 9 tot 12 jaar. Het toernooi vindt plaats op vrijdagavond 23 maart. Geef je uiterlijk tot a.s. maandag 12 maart op, door te mailen naar info@vedo70.nl. Je kunt je opgeven in een team van 4 personen of individueel. Deelname is gratis.

Oproep Sportdag 2018

De tijd tussen de Voorjaarsvakantie en de Meivakantie staat bol van de activiteiten, waaronder de Sportdag voor de groepen 5 t/m 8.
Deze sportdag wordt sinds jaar en dag gehouden op de sportvelden van VV Stedoco in Hoornaar.
Dit jaar valt de Sportdag op vrijdag 20 april en doen er 5 scholen uit de regio mee, waaronder de Klim-op en de Samen op Weg.

Voor dit evenement zijn ieder jaar veel vrijwilligers nodig om groepjes kinderen te begeleiden of om bij een activiteit te staan (denk aan: bal gooien, penalty schieten of 60 m sprinten).
Vandaar deze oproep om je aan te melden als hulp tijdens de Sportdag 2018.
–> Kun je op vrijdag 20 maart van 9.30 tot ca. 15.00 uur helpen? Meld je dan aan bij meester Govert (govert@cbssamenopweg.nl)!
– Ook broers/ zussen van 15 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor het begeleiden van een activiteit, want elk groepje heeft ook volwassen leiding die de hele dag met het groepje meeloopt.

Website

Op de website staat nieuws bij groep 1 en groep 2

Data om te onthouden

7 maart oud papier
14 maart biddag voor gewas en arbeid
22 maart studiemiddag, alle leerlingen ’s middags vrij
27 maart paasviering Bruisend Hart

Namens,

Jolanda Mulder
directeur