Nieuwsbrief 26

Nieuws

mrt 10

Lied van de week

Groep 3,4,5a: Hosanna, hosanna.
Groep 6,7,8: Juich, Hosanna

Schoolfruit

Volgende week krijgen de leerlingen een appel, een navelsinaasappel en waspeen.

Afspraken binnen de school

Na de vakantie mochten we iedereen weer ontmoeten op school. Intussen zijn we ook alweer gewend aan het schoolritme.
Net voor de vakantie zijn we gestart met het richten van de aandacht op de afspraak helpen (na de afspraken rustig en netjes).
De nieuwe afbeeldingen en aandachtspunten hangen weer door de hele school. Zo kan iedereen de kinderen erop wijzen.

– We helpen een ander alleen als hij/zij dat fijn vindt.
– Je helpt een ander door naar elkaar te luisteren.

Gelijk wil ik nog even de aandacht vestigen op de afspraken die er zijn over het brengen van de kinderen. In de ochtend en middag maken we gebruik van de zijingang. Wilt u er op toezien dat u uw kind niet te vroeg naar school stuurt? Ze kunnen immers pas naar binnen als het hek open gaat om 8.15 en 13.00 uur. De hoofdingang kunt u gebruiken bij het verlaten van de school, zodat de toestroom en naar binnen gaande rijen geen hinder ondervinden.

Studiedag

Woensdag a.s. is voor de leerkrachten een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag (ochtend) vrij.

GiGa activiteit

Woensdag 15 maart is er weer een activiteit van Ben Bizzie Sport en Spel in de voetbalkooi naast de school. Deze activiteit begint om 13.30 uur.
Geef je vooraf op via http://www.gigagiessenlanden.nl/activiteiten/activiteitenjeugd/

Workshop cartoontekenen

Op 20 en 27 maart wordt er een workshop cartoontekenen gegeven in ’t Winkeltje van Gideon in Hoornaar. Cartoonist Arjen Niezen leert kinderen in 2 middagen hoe zij zelf cartoons kunnen gaan tekenen.
De workshop bestaat uit 2 middagen (20 en 27 maart) en is van 15:30 tot 17:00 uur. De kosten bedragen € 27,50 per kind, inclusief handboek, pen, potlood en gum. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Workshops Brede School

Op 28 maart, 22 mei en 12 juni worden er weer workshops georganiseerd in de school. Dit in samenwerking met Wasko en OBS Klim-op.
De flyer voor deze workshops treft u als bijlage in de mail naar de link van deze nieuwsbrief.

Maandviering groep 2

Op vrijdag 31 maart verzorgen de leerlingen van groep 2 de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 2 zijn van harte welkom om deze maandviering bij te wonen. De viering begint om 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Themadag ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’

De themadag ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’ wordt gehouden op D.V. 8 april in De Bron te Hardinxveld-Giessendam.
Met deze dag voorziet Generatio in de behoefte van veel alleenstaande ouders aan praktische toerusting op het gebied van (geloofs-)opvoeding van kinderen. Met nadruk is deze dag voor ouders die er alleen voor staan als gevolg van overlijden of echtscheiding, maar zeker ook voor ouders die zich alleen voelen staan omdat hun partner niet gelooft. Meer informatie over ‘Opvoeden in je eentje? Zonder de Ander gaat het niet!’ en het werk van Generatio vindt u op hun website http://www.generatio.nu/nl/483/Opvoeden_in_je_eentje_2017

Website

Er is nieuws bij groep 7 en de plusklas.


Data om te onthouden

15 maart studiedag, alle leerlingen zijn deze woensdagochtend vrij
31 maart maandviering groep 2

Groeten,
Jolanda Mulder
directie