Nieuwsbrief 26

Nieuws

apr 17

Week 5

De vijfde week thuisonderwijs zit er bijna op. Nog 1 week aan de slag en dan is uw kind twee weken vrij van (t)huiswerk. Ruimte om even met andere dingen bezig te kunnen zijn. U bent vast, net als wij, benieuwd naar welke maatregelen er zullen gelden na de meivakantie. Kunnen de scholen weer open? Tijdens de persconferentie van deze week werd al enigszins duidelijk dat we niet moeten verwachten dat de scholen ‘zomaar’ weer open kunnen gaan. We wachten de uitkomsten af, zullen dit vervolgens intern bespreken en u daarna informeren.

Gisteren ontvingen we goed nieuws van meester Edwin, hij is voor de tweede keer vader geworden.  En wel van Fleur, 54 centimeter en 4270 gram. Papa, mama, Fleur en trotse grote broer maken het goed.

Namens het team willen we u laten weten dat we trots zijn op de kinderen en op u als ouder/verzorger middels een filmpje. Het filmpje zal door de leerkracht met uw kind worden gedeeld.

Groeten van alle meesters, juffen en medewerkers van CBS Samen op Weg.

Typediploma gehaald!

Mats en Shennah hebben afgelopen week thuis hun typexamen gemaakt. Ze zijn allebei geslaagd, dus van harte gefeliciteerd! Heel knap gedaan! 

Kangoeroewedstrijd

Na een aantal weken thuisonderwijs toe aan een uitdaging? Misschien is de kangoeroewedstrijd iets voor je. Even je vastbijten in een aantal rekenproblemen en meedoen met een wedstrijd. Geef je snel op! 

Op maandag 20 april en dinsdag 21 april heb je de tijd om te oefenen en je vragen te stellen. Woensdag 22 april is de wedstrijd. Net als het andere werk, wordt de kangoeroewedstrijd gewoon thuis gemaakt. De wedstrijd maken we op drie niveaus. Per niveau wint de beste deelnemer een prijs. 

Opgeven kan tot maandag 20 april 9.00 uur. Daarna krijg je het oefenmateriaal en extra informatie. Iedereen kan zich opgeven, ook als je niet zo goed bent in rekenen. Helaas kan ik je geen vrijstellingen geven van het gewone werk. Dat gaat voor en ik zal dit bij de leerkracht checken. 

Meld je aan door mij een persoonlijk berichtje te sturen via Janette@cbssamenopweg.nl of via teams.

Landelijk online jeugddamtoernooi KNDB

Onder normale omstandigheden zou aanstaande zaterdag op diverse locaties in Nederland de halve schooldammen zijn gespeeld. Vanuit onze regio zouden daar meerdere schoolteams aan hebben meegedaan. Voor de leerlingen die zich hierop verheugd hadden zal dat best teleurstellend zijn.

De KNDB komt nu met een nieuw initiatief. Namelijk een online damtoernooi voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Op woensdag 22 april tussen 15.00 – 17.00 uur organiseert de KNDB het online KNDB Pinky Schooldamtoernooi. Dit toernooi is vanaf woensdagochtend 06.00 uur op de homepage van de KNDB te vinden, maar ook rechtstreeks te bereiken via de link: https://lidraughts.org/tournament/lqLBEifL.  Deelnemers kunnen meedoen door het volgende wachtwoord in te voeren: schooldammen2020

Om mee te kunnen doen heb je een account nodig. Op de site van Lidraughts is deze vrij eenvoudig aan te maken. Dit gaat heel simpel via de knop Sign In en Register rechtsbovenin.

Laten we samen een groot feest van maken, succes! 

Koningsspelen met Ben Bizzie

Vanwege de coronamaatregelen gaan de Koningsspelen dit jaar niet door. Maar Ben Bizzie kan natuurlijk niet de hele dag stil blijven zitten. Daarom geven we vandaag het officiële startsein voor de Ben Bizzie Koningsweek. Zo kunnen we samen én op gepaste afstand in beweging komen. Beweeg jij mee?
Ben Bizzie heeft veel leuks voor je in petto! In deze week is er elke dag wat te beleven. Doe jij met ons mee? Je kunt maandag 20 april starten met de eerste activiteit: De Ben Bizzie Koningsdans! Ben je benieuwd naar de andere activiteiten? Kijk dan snel in onderstaande folder. Veel staat in het teken van het thema ‘hand in hand’. Ook al kunnen we nu niet elkaars handen vasthouden. Toch kunnen we elkaar in deze tijd steunen.
Op vrijdag 24 april sluiten we om 13:00 uur de Koningsweek af met de Koningsspelen Live. Samen komen we in beweging. We starten met een knallende opening, dansen de Ben Bizzie Koningsdans en sluiten af met een super leuk spel. Alle kinderen kunnen tegelijk met ons meedoen. Ben jij erbij? Zorg vooral voor jouw mooiste rood-wit-blauwe of oranje outfit, check hieronder de link en beweeg mee!

Na de Live Koningsspelen heeft Ben Bizzie nog een klein cadeautje voor jullie. Een speciale uitgave van het Ben Bizzie Boek met allerlei leuke spellen om in het weekend te spelen. Aan het einde van de live uitzending laten we weten waar je die kunt vinden. We wensen je alvast veel plezier en laat Ben Bizzie vooral weten wat je er van vond. Deel foto’s en video’s met ons via onze Facebook en gebruik daarbij de hashtags #IkBenBizzie en #HandinHand. We hopen jullie allemaal op 24 april te zien! Ontdek alle leskaarten en meer ook op www.benbizzie.nl/ik-ben-bizzie.

Woord en daad

Graag brengen we het volgende onder uw aandacht.

In deze tijd hebben veel goede doelen het moeilijk, bijvoorbeeld om de financiën rond te krijgen. Ik ben zelf betrokken als vrijwilliger bij de kringloopwinkel van Woord en Daad in Gorinchem. Op het moment zijn alle winkels gesloten in ons land. U zult begrijpen dat de vaste lasten wel gewoon doorgaan. En dit gaat weer ten koste van de opbrengsten van de projecten, waar de opbrengst van de winkels naar toe gaat.

Bij mijn mail post zat een zogenaamde kluskaart voor kinderen zodat ze, door het doen van een klusje, geld op kunnen halen. Het is wellicht een leuk en sociaal initiatief voor de kinderen, om iets voor een ander te doen. Misschien slaat de verveling inmiddels toe en dan is het juist leuk om een klusje te doen, waar je bovendien ook nog eens voor wordt betaald (al is het dan niet voor jezelf 😉 ).

Bericht van stichting welzijn

Op verzoek van de gemeente Molenlanden sturen we u hierbij de brief omtrent de coördinatie van alle mooie initiatieven die ontstaan in deze coronatijd.

Jeugdgezondheidzorg

De jeugdgezondheidszorg heeft een brief gestuurd naar de school met betrekking tot de bereikbaarheid van deze organisatie in deze corona-tijden. We willen dat graag met u delen.

Alle contactmomenten met schoolgaande kinderen gaan voorlopig niet door, maar ook in deze tijd kunt u bij hen terecht met vragen over gezondheid, opgroeien en meer. Meer hierover leest u in het bijgevoegde bestand:

Website

Bij groep 1 vindt u leuke foto’s en filmpjes van het thuisonderwijs. Ouders en kinderen hebben dit naar de juf gestuurd. Kijk er eens rond, wellicht brengt het u ook weer op leuke ideeën.

Data om te onthouden

  • 24 apr: volgende nieuwsbrief
  • 24 apr- 8 mei: Meivakantie

Malcare WordPress Security