mrt 08

Groep 3 t/m 5 Paasliederen
Groep 6 t/m 8 Juich, Hosanna (Sela)

Schoolfruit

De kinderen krijgen op woensdag 2 mandarijnen, op donderdag cherry tomaatjes en op vrijdag waspeen.

Luisvrij!

Afgelopen week zijn alle kinderen gecontroleerd op luizen. We kunnen melden, dat de school luisvrij is! Iedereen bedankt voor het controleren, zowel thuis als op school.

Spullen gezocht techniekweek

Voor de techniekweek (die in mei plaats gaat vinden) zijn wij op zoek naar de volgende materialen om mee te gaan knutselen:
– Schoenendozen
– wc/keukenrollen
– (afval)hout
– kleine plastic flesjes
U mag deze materialen in de juiste bak in het halletje van de school doen. De schoenendozen mogen los op worden gestapeld naast de bakken.
Alvast bedankt!
N.B: Verdere informatie rondom de techniekweek volgt t.z.t.

Koningsspelen

Vrijdag 12 april zal in het teken staan van de koningsspelen voor de groepen 0 t/m 4. ’s Ochtends staan in en om de school leuke spellen klaar voor de kinderen. Voor deze ochtend wordt de hulp gevraagd van ouders, broers/zussen, opa’s of oma’s. Heeft u zin en tijd om deze gezellige ochtend op school mee te maken, dan kunt u zich opgeven bij de leerkracht of via administratie@cbsssamenopweg.nl. De ochtend zal tot 12.00 uur duren, in de middag zijn de kinderen vrij!

Sportdag hulp gevraagd

Vrijdag 12 april wordt ook de jaarlijkse sportdag gehouden voor de groepen 5 t/m 8. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Ook dit jaar wordt er hulp gevraagd van ouders, broers, zussen (min. 15 jaar), opa’s en oma’s om alles te kunnen organiseren. Schrijf de datum vast in uw/jouw agenda! U kunt zich opgeven als hulp voor deze dag (of dagdeel) via govert@cbssamenopweg.nl.

Voetbalclinic voor KIKA

Wim is vorige week sfeer wezen proeven in het RKC stadion en heeft kennis gemaakt met de Directeur van RKC, Willem van der Linden. Voor KiKa heeft hij een voetbalclinic georganiseerd, waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn! Een unieke kans voor kinderen om rond te kijken in het RKC stadion en getraind te worden door profs. Voor €57,50 ontvangen de kinderen, naast een fantastische middag, leuke extra’s. De gehele opbrengst komt ten goede aan KIKA. De clinic wordt georganiseerd op 27 maart van 14.00-16.00 uur. Meer informatie en inschrijven kan via : wim@hcgiessenlanderij.nl

Avond-4-daagse

Hallo allemaal!
Hebben jullie het al gehoord? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken. Het leuke is, dat we dit jaar ons allereerste lustrum hebben; we lopen dit jaar voor de 5e keer!
De 4-daagse is dit jaar van 20 t/m 23 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn, dit jaar is het mogelijk om 2x een 10 km te lopen.
14 mei moeten jullie ouders allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond!
Van 18-20 uur kunnen jullie je voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 20 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!
Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Cursus ’n heleboel gevoel

Het sociaal team organiseert in samenwerking met gemeente Molenlanden de cursus ’n heleboel gevoel. Deze cursus is voor kinderen van 8 – 11 jaar, die het soms lastig vinden om hun emoties te uiten. In de training leren zij trucjes om bijvoorbeeld woede te beheersen of rust in hun hoofd te vinden. De cursus is gratis, en start bij voldoende aanmeldingen. De cursus wordt gegeven in de omgeving van Ottoland. Als er ouders zijn die hun kinderen hiervoor willen aanmelden of meer informatie willen, dan kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met Christien Regeer (christien.regeer@meeplus.nl / 0650298625)
Poster heleboel gevoel

Uitnodiging Brussendag 2019

Binnen SWV Driegang organiseren we jaarlijks op een zaterdag in april de Brussen- of jonge mantelzorgersdag.
Deze keer staat deze dag gepland op zaterdag 13 april 2019. Broers of zussen van een kind met een ziekte, een handicap, een autistische stoornis of een andere ontwikkelingsstoornis verdienen ook de aandacht. Deze broers en zussen, ook wel brussen genoemd, groeien op in een niet-alledaagse situatie: in een gezin met een ‘bijzondere’ broer of zus. Opgroeien in een dergelijk gezin kan best moeilijk zijn voor een brus. Ze worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Jonge mantelzorgers kunnen ook de zorg hebben voor een ziek familielid. De brussen- en jonge mantelzorgersdag is bestemd voor kinderen van 6-12 jaar, zal op zaterdag worden georganiseerd met behulp van professionele vrijwilligers en er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie: Carla Roos: c.roos@driegang, tel. 06 – 51 28 52 08
uitnodiging brussendag 2019

Er is nieuws bij groep 0/1.

11 maart juf Rinda jarig
13 maart Biddag