feb 22

Lied van de week (na de vakantie)

Groep 3 t/m 5 Opw.v.k. 240: Hosanna, hosanna
Groep 6 t/m 8 Opw 488: Heer ik kom tot U

Schoolfruit

Op dit moment is nog niet bekend wat de kinderen krijgen na de vakantie.

Verhuizen

We hebben afgelopen week afscheid genomen van Nomi den Hartog, zij gaat onze school verlaten.
Het gezin gaat in Noordeloos wonen en daar zal Nomi dan ook naar school gaan.
We wensen Nomi veel plezier op haar nieuwe school!

Geslaagd!

Na de herfstvakantie zijn er verschillende leerlingen uit groep 6 t/m 8 gestart met een typecursus. Afgelopen week hebben Aäron, Mats, Nienke en Pepijn hun typediploma al behaald, van harte gefeliciteerd! We hopen binnenkort nog meer kinderen te kunnen feliciteren.

Toestemming foto’s

Even geleden heeft u als ouder(s)/verzorger(s) een mail ontvangen waarin toestemming gevraagd wordt voor het maken van foto’s voor samenwerkingsverband Driegang. Veel van u hebben hierop al gereageerd. Heeft u dat nog niet gedaan, laat ons dan even weten of u wel of niet toestemming geeft voor het maken van deze foto’s. Dat kan door een mail te sturen naar administratie@cbssamenopweg.nl. De foto’s worden gemaakt op 11 maart a.s.

Spullen gezocht techniekweek

Voor de techniekweek (die in mei plaats gaat vinden) zijn wij op zoek naar de volgende materialen om mee te gaan knutselen:
– Schoenendozen
– wc/keukenrollen
– (afval)hout
– kleine plastic flesjes
U mag deze materialen in de juiste bak in het halletje van de school doen. De schoenendozen mogen los op worden gestapeld naast de bakken.
Alvast bedankt!
N.B: Verdere informatie rondom de techniekweek volgt t.z.t.

Sportdag hulp gevraagd

Vrijdag 12 april wordt de jaarlijkse sportdag gehouden. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Ook dit jaar wordt er hulp gevraagd van ouders, broers, zussen (min. 15 jaar), opa’s en oma’s om alles te kunnen organiseren. Schrijf de datum vast in uw/jouw agenda! U kunt zich opgeven als hulp voor deze dag (of dagdeel) via govert@cbssamenopweg.nl.

Avond-4-daagse

Hallo allemaal!
Hebben jullie het al gehoord? Er komt weer een avond-4-daagse aan en we zouden het heel erg leuk vinden als jullie allemaal weer mee komen lopen, zodat we er weer 4 gezellige sportieve dagen van kunnen gaan maken. Het leuke is, dat we dit jaar ons allereerste lustrum hebben; we lopen dit jaar voor de 5e keer!
De 4-daagse is dit jaar van 20 t/m 23 mei en we lopen weer in Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg. Ennn, dit jaar is het mogelijk om 2x een 10 km te lopen.
14 mei moeten jullie ouders allemaal in de agenda zetten; dan is het namelijk inschrijf-avond!
Van 18-20 uur kunnen jullie je voor €3 inschrijven in Hoornaar, Giessenburg, Noordeloos en Arkel. Dan krijgen jullie weer een stempelkaart mee, bewaar deze goed!
Hopelijk zien we jullie allemaal 20 mei weer aan de start op het Dirk IV-plein in Hoornaar, wij hebben er al heel veel zin in!
Groetjes de Commissie Avond-4-daagse.

Cursus ’n heleboel gevoel

Het sociaal team organiseert in samenwerking met gemeente Molenlanden de cursus ’n heleboel gevoel.Deze cursus is voor kinderen van 8 – 11 jaar, die het soms lastig vinden om hun emoties te uiten. In de training leren zij trucjes om bijvoorbeeld woede te beheersen of rust in hun hoofd te vinden. De cursus is gratis, en start bij voldoende aanmeldingen. De cursus wordt gegeven in de omgeving van Ottoland. Als er ouders zijn die hun kinderen hiervoor willen aanmelden of meer informatie willen, dan kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met Christien Regeer (christien.regeer@meeplus.nl / 0650298625)
Poster heleboel gevoel

Uitnodiging Brussendag 2019

Binnen SWV Driegang organiseren we jaarlijks op een zaterdag in april de Brussen- of jonge mantelzorgersdag.
Deze keer staat deze dag gepland op zaterdag 13 april 2019. Broers of zussen van een kind met een ziekte, een handicap, een autistische stoornis of een andere ontwikkelingsstoornis verdienen ook de aandacht. Deze broers en zussen, ook wel brussen genoemd, groeien op in een niet-alledaagse situatie: in een gezin met een ‘bijzondere’ broer of zus. Opgroeien in een dergelijk gezin kan best moeilijk zijn voor een brus. Ze worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Jonge mantelzorgers kunnen ook de zorg hebben voor een ziek familielid. De brussen- en jonge mantelzorgersdag is bestemd voor kinderen van 6-12 jaar, zal op zaterdag worden georganiseerd met behulp van professionele vrijwilligers en er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie: Carla Roos: c.roos@driegang, tel. 06 – 51 28 52 08
uitnodiging brussendag 2019

Er is een fotoalbum (met filmpje) gemaakt van de maandviering van groep 1b/2.

22 feb ’s middags vrij, voorjaarsvakantie
6 maart Oud papier