Nieuwsbrief 24

Nieuws

feb 16

Lied van de week

groep 3 t/m 5 Opw. 439
groep 6 t/m 8 Ps 119:6

Schoolfruit deze week

De leerlingen krijgen dinsdag een appel, donderdag een peer en vrijdag bleekselderij.
Mocht er een fruitsoort tussen zitten wat uw kind niet lust, dan kunt u ander fruit of groente meegeven voor in de ochtendpauze.

Kerk-school-gezinsdienst

Zondagmorgen was de kerk-school-gezinsdienst. De dienst was drukbezocht. De kinderen hebben mooi gezongen voorin de kerk.
Ze hadden mooie werkstukken gemaakt over de behandelde Bijbelverhalen. Deze waren ook te zien in de kerk. Tijdens de kerkdienst hoorden wij het vierde verhaal over hoe Jezus ons leert delen. We kijken terug op een mooie kerk-school-gezinsweek.

Open ochtend

Afgelopen dinsdag is de open ochtend geweest. We hebben weer nieuwe ouders mogen begroeten. Mocht u iemand weten die de open ochtend gemist heeft, geeft u dan door dat er altijd een afspraak gemaakt kan worden om kennis te maken met de school.
Voor kinderen die voor 1 juli 2019 vier jaar worden en al broertje(s) of zusje(s) hier op school hebben, is het afhalen van een inschrijfformulier bij de administratie voldoende.
Het inschrijfformulier is ook de downloaden via de website. Graag inleveren voor 1 april i.v.m. de planning van volgend schooljaar.

Baby juf Annick

Dinsdag zijn juf Annick en haar man Marco verblijd met de geboorte van hun tweede zoon, zij noemen hem Jesse Raphaël.
Wij feliciteren het gezin van harte!

Update over juf Gerlinde

Inmiddels zit ik al een paar maanden thuis en kom ik lichamelijk goed tot rust. Ik krijg steeds meer energie en werk op allerlei manieren aan mijn herstel. Helaas gaat het met mijn lichamelijke blessure aan mijn voet nog niet zo goed. De krukken heb ik nog steeds nodig, met name omdat ik nog veel pijn heb door de zware blessure in combinatie met spierdystrofie. Ik ben nog steeds onder behandeling bij fysiotherapeut en orthopeed, en ook de pijnpoli wordt binnenkort aan dit rijtje toegevoegd. De gouden regel bij deze situatie is: tijd en geduld… Langs deze weg wil ik iedereen ook bedanken voor het meeleven, onder andere door middel van kaartjes. Dat waardeer ik enorm! Groetjes, juf Gerlinde

Hoornaar veiliger

Deze week kregen we de volgende mail binnen:
Beste allen,

Vandaag is het persbericht met de resultaten van de campagne Hoornaar Veiliger naar Het Kontakt en AD Rivierenland gegaan. Mede dankzij jullie was er goed nieuws te melden! Het persbericht staat bij Het Kontakt inmiddels online. Misschien vinden jullie het leuk om dit bericht te delen op jullie website en/of sociale media: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/142320/mooi-resultaat-campagne-hoornaar-veiliger-minder-hardrijders

Nogmaals dank voor jullie medewerking en een pluim voor de kinderen!

Met vriendelijke groet,

Philomeen Breddels,
projectleider ‘Hoornaar Veiliger’

E-waste Race Waardlanden 2018

De E-waste Race is een leuk en leerzaam project voor scholieren, groep 8 gaat hieraan deelnemen. Gedurende vier weken strijden de verschillende teams van verschillende scholen uit de regio tegen elkaar. De groep met de hoogste score (het meeste ingezamelde elektronisch afval per aantal leerlingen in de groep) wint de prachtige hoofdprijs: een schoolreis voor de hele klas!
Door mee te doen aan de E-waste race leren scholieren al doende over het belang van recyclen van elektronische apparatuur.

E-waste staat voor elektronisch afval. Dit zijn alle afgedankte en kapotte apparaten met een stekker, accu of plek voor een batterij en de eventuele oplader. Teveel kleine apparaten zoals oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers en defecte wekkers belanden nog bij het restafval. En dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met waardevolle, schaarse materialen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Door elektronisch afval te recyclen, zijn er minder grondstoffen nodig. Bovendien blijven schadelijke stoffen uit het milieu. Toch wordt slechts een derde van dit afval in Nederland gerecycled en blijft het vaak op zolder of in een la liggen. Kinderen zullen in de toekomst direct de gevolgen ondervinden als e-waste niet gerecycled wordt. Het moet dus een gewoonte gaan worden om e-waste naar het milieupark te brengen. Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit doen we met de E-waste Race!

Alle deelnemers krijgen vooraf een interactieve les op hun school. Hierin legt men de race uit en leren de kinderen op een aantrekkelijke manier wat e-waste precies is, hoe belangrijk recyclen is en wat de invloed is op het milieu.

Op 5 maart zet groep 8 het podium in de hal en daar mag iedereen zijn oude, kapotte elektrische apparaten neerzetten:
tv’s, radio’s, computers, printers, boxen, elektrische tandenborstels, enzovoorts.
Hopelijk doen alle kinderen van de Samen op Weg mee en hebben wij tussen 5 en 16 maart het meeste afval opgehaald in heel de Gemeente Giessenlanden!

Voorjaarsvakantie

Vrijdagmiddag 23 februari hebben alle leerlingen vanaf 12.00 uur vrij. De voorjaarsvakantie is van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart.

Website

Op de website staat nieuws bij groep 1 en bij de plusklas. Er staan fotoalbums op de website van het werken over kastelen, ridders en prinsessen in groep 1, het schaaktoernooi en de gym met opa’s en oma’s.

Data om te onthouden

20 februari VO-gesprekken groep 8
22 februari VO-gesprekken groep 8
23 februari juf Annette jarig
23 februari alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur
26 februari t/m 2 maart voorjaarsvakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeur