feb 18

Groep 3 en 4: Lied 434:1
Groep 5 t/m 8: Ps 116:8

Voorjaarsvakantie begint op vrijdag 19 februari om 12.00 uur

Voor de leerlingen begint de voorjaarsvakantie op vrijdag 19 februari om 12.00 uur. Alle leerlingen zijn dus vrijdagmiddag vrij!

Schoolfruit

Er is i.v.m. met de vakantiespreiding van de voorjaarsvakantie de eerste week na de voorjaarsvakantie géén schoolfruit.

Voorleeswedstrijd

Afgelopen zaterdag deed Nathalie Looijen uit groep 8 mee met de regionale voorleeswedstrijd.
Zij had de voorrondes in de klas gewonnen en vertegenwoordigde onze school in Sliedrecht.
Ze heeft prachtig voorgelezen in Sliedrecht en kreeg ook een mooi compliment hiervoor.

Van waardeloos naar waardevol

Deze week is er door elke groep een bezoek gebracht aan een bedrijf in de omgeving. Daarnaast zijn er in de groepen 1 t/m 8 workshops gegeven door leerlingen en leraren van het Gilde. Hierbij werd gewerkt met afvalmaterialen van de bedrijven die bezocht werden. Donderdagmiddag heeft u het resultaat van de workshops kunnen bezichtigen. De kinderen hebben met heel veel plezier hier aan gewerkt en de werkstukken zagen erg ook heel creatief uit. Leuk om na een periode vol toetsen even de aandacht en energie op iets heel anders te kunnen richten.

Proefles schaatsen IJssportvereniging Alblasserwaard

IJssportvereniging Alblasserwaard gaat iedere zaterdagmiddag van oktober t/m maart met een bus naar de kunstijsbaan in Breda. Onder leiding van een groep enthousiaste vrijwillige jeugdschaatsleiders proberen zij kinderen vanaf 7 jaar schaatsen te leren of nog beter te leren schaatsen.
Lijkt het je leuk om volgend schaatsseizoen op schaatsles te komen, maar weet je niet goed wat we nu precies doen tijdens de lessen, dan is deze gratis proefles misschien iets voor jou.
Als je 7 jaar of ouder bent en je ouders vinden het goed, geef je dan op via john.helen@kpnplanet.nl voor de proefles op zaterdag 5 maart vanaf 16.45 uur op de ijsbaan in Breda. Voor vervoer moet je, voor de proefles, zelf zorgen.

Hoornaar schoon!

Mooi aansluitend op onze themaweek organiseert de Dorpsraad van Hoornaar op 12 maart de zwerfvuilactie “Hoornaar Schoon!” Er wordt gestart tussen 9.30 uur en 9.45 uur met een kop koffie/thee/fris en afgesloten tussen 11.15 en 11.30 uur met een lekker kopje soep in het Bruisend Hart. Opgeven kan via info@dorpsraad-hoornaar.nl

Doel zendingsgeld

Tot de voorjaarsvakantie zamelen we nog geld in voor het adoptiekind van de school.
Na de voorjaarsvakantie hebben we Compassion als nieuw doel voor het zendingsgeld. Compassion werkt via een sponsorprogramma, waarmee kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar individueel kunnen worden gesteund. Al het werk vindt plaats vanuit lokale kerken, waarbij vanuit een ‘holistische’ benadering wordt voorzien in goed onderwijs, gezonde voeding, medische begeleiding, emotionele zorg, karakterontwikkeling en voorlichting. Sponsors kunnen corresponderen met de kinderen die zij sponsoren. Compassion werkt vanuit een christelijke visie en met lokale medewerkers die de problemen en omstandigheden in hun dorp, stad of wijk het beste kennen. Er worden (2015) meer dan 1,6 miljoen kinderen ondersteund via ongeveer 6.700 lokale kerken in 26 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.
Naast kindsponsoring voert Compassion gemeenschapsprojecten uit en projecten om (zwangere) moeders en pasgeboren baby’s door de eerste levensjaren te leiden. Ook is Compassion actief door noodhulp bij rampen in gebieden waar de organisatie werkt, zoals de aardbeving in Haïti in 2010 en supertyfoon Haiyan op de Filipijnen (2013).

Maandviering groep 5/6a

Vanmorgen lieten de kinderen uit groep 5/6 door middel van toneelspel en zang gebeurtenissen uit het leven van David zien. Ze waren prachtig verkleed hadden heel goed geoefend, dat kon je merken! Foto’s zullen t.z.t. onder de groep geplaatst worden.

Topondernemers

Afgelopen dinsdagmiddag hadden we een studiemiddag over Topondernemers. De leerkrachten zijn die middag ook begeleid in de klas. We hebben met elkaar gekeken hoe we dingen kunnen verbeteren en afspraken gemaakt om weer een stap verder te gaan. Na de vakantie zal u hierover verder geïnformeerd worden.

Studiedag 17 maart

Op donderdag 17 maart is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij de plusklas, bij groep 6b/7 en bij groep 5/6a. En er staat een stukje met filmpje op de website over de workshop “Breakdance”.
Ook zijn er nieuwe fotoalbums aangemaakt.

19 februari 12.00 uur begin voorjaarsvakantie
22 februari t/m 26 februari voorjaarsvakantie