Nieuwsbrief 24

Nieuws

mrt 06

Lied van de week

Groep 3 t/m 5: Zoek eerst het koninkrijk van God
Groep 6 t/m 8: Ps 99:1

Badminton-clinic

Dinsdag 10 maart wordt een badminton-clinic gegeven voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Twee personen van de ‘Smidse Smashers’ uit Noordeloos geven een introductie les om de kinderen te laten kennismaken met deze sport. Sinds 4 weken ben ik zelf lid van Badmintonvereniging Raptim in Gorinchem. Tijdens een paar introductielessen kwam ik er nl. achter dat badminton niet een duffe campingsport was, maar een actieve en tactische sport die kinderen van 8 tot 80 jaar met plezier kunnen spelen. Vandaar dat er in groep 5 t/m 8 uitnodigingen zijn uitgedeeld voor kinderen die deze sport een keer willen uitproberen.
Laat mij via de betreffende juf of via de mail (govert@cbssamenopweg.nl) even weten of uw kind mee wil doen, dan weten de badmintonleraren of ze op 5 of op 35 spelers moeten rekenen.
Wanneer een kind zich niet opgeeft, maar dinsdag toch ineens zin krijgt, mag hij/ zij natuurlijk gewoon mee komen doen.
Als de kinderen zelf een badmintonracket hebben, geef die dan dinsdag mee, want we hebben ca. 30 rackets beschikbaar.

Plaats: Bruisend Hart, Hoornaar
Tijd: 15.30-17.00 uur
Met vriendelijke groet,
Meester Govert

Viering biddag 11 maart

Elke dag hebben wij voldoende te eten en drinken. Dat klinkt heel gewoon, maar is eigenlijk heel bijzonder. God zorgt daarin voor ons. Iets om heel dankbaar voor te zijn.
Woensdag 11 maart is het biddag. We willen dan met de kinderen van groep 3 t/m 8 nadenken over de betekenis van biddag. Dit jaar staat daarbij het Onze Vader centraal. We hebben dit gebed, dat we van de Here Jezus mochten leren, verdeeld per groep. Elke groep zal een stukje uitleggen.
We vieren biddag in de protestantse kerk van Hoornaar. De viering begint om 08:45 uur en zal ongeveer een uur duren. Alle ouders, verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Alle leerlingen worden uiterlijk om 08:30 uur gewoon op school verwacht. We hopen op een mooie ochtend en jullie komst.

Studiedag 13 maart, studieochtend 25 maart

Vrijdag 13 maart is er een studiedag voor de leerkrachten. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.
Op woensdag 25 maart is er een regionale studiedag voor alle leerkrachten, alle leerlingen zijn ook dan vrij.

Sponsorloop KIKA

Op vrijdag 27 maart organiseren we met de hele Brede School een sponsorloop voor KIKA.
We gaan dit doen in samenwerking met Gerrit den Hartog (vader van Lieke uit groep 1). Hij gaat op 1 november in New York de marathon lopen voor KIKA. Op donderdag 12 maart gaat hij in alle groepen vertellen waarom hij dat gaat doen en dat de kinderen mee kunnen doen met een mini-marathon. Dan krijgen de kinderen ook een sponsorformulier mee, waarmee sponsoren gezocht kunnen worden. U krijgt hierover ook een brief met daarin de benodigde informatie.
We starten op die dag om 8.45 uur met een gezamenlijke warming-up, waarna de burgemeester het officiële startschot zal geven. Bij de kleuters mogen de ouders ook meelopen. Daarnaast zou het natuurlijk erg leuk zijn als u die vrijdagochtend uw kind komt aanmoedigen.

Zonnepanelen

Zoals u wellicht gezien heeft, wordt er momenteel hard gewerkt aan de montage van 140 zonnepanelen op het schooldak. We hopen hiermee een flinke besparing te kunnen gaan maken op de energiekosten. De stichting SOHG (Stichting Onderwijs Huisvesting Giessenlanden) is eigenaar van het gebouw en heeft dit initiatief genomen. Nu maar hopen op veel zon!

Schoolvoetbaltoernooien

Het schoolvoetbaltoernooi voor meisjes wordt gehouden op woensdagmiddag 1 april, voor de jongens op woensdagmiddag 8 april. Het toernooi wordt dit jaar gehouden bij SV Meerkerk. Uitwijkdatum is 15 april.
Wie wil tijdens één van de toernooien vlaggen? Graag een mailtje naar govert@cbssamenopweg.nl
Natuurlijk zou het ook heel leuk zijn als er veel leerlingen en ouders komen op aan te moedigen.

Schoolsportdag

De schoolsportdag voor de groepen 5 t/m 8 is dit jaar op vrijdag 24 april (de groepen 1 t/m 4 hebben dan de Koningsspelen).
Zoals elk jaar zijn er ouders nodig die bij een onderdeel willen zitten, zoals: verspringen, bal werpen, sprinten, enz.
Geef je daarvoor op bij meester Govert (govert@cbssamenopweg.nl).

Bedankt!

Via deze weg willen we jullie hartelijk bedanken voor de vele reacties die we hebben gekregen voor de geboorte van Anna en Sophie. Geweldig om de (zelfgemaakte) kaartjes, tekeningen, persoonlijke boodschappen en cadeautjes te ontvangen. En dat van zowel de kinderen die dit jaar bij mij in de klas zaten, als ook oud-leerlingen en de ouders, overblijfmoeders en andere betrokkenen van school. Hartstikke leuk om zoveel betrokkenheid te ervaren.
Met de meiden gaat het goed. We genieten volop van onze twee wondertjes!

Harmen en Rachel den Boer

Plastic doppen

Lars de Boer uit groep 6 verzamelt al een tijdje plastic doppen en deksels. Hij wil graag dat alle kinderen (en ouders) van de school met hem mee gaan doen omdat het voor een goed doel is. Van de opbrengst van de doppen kunnen er blindengeleidehonden worden opgeleid:
Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast zo het milieu en u steunt KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van de honden.
Alle plastic ronde doppen en deksels mogen ingezameld worden.
Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:
• Mineraal- of spuitwater
• Frisdrankflessen
• Melk- of yoghurtpakken
• Fruitsappakken
• Sportdrank (verwijder a.u.b. het kleine doorzichtige plastic dopje)
• Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
• Zepen en shampooflessen
• Deo-en spuitbussen
• Slagroombussen
• Pindakaas- en chocoladepastapotten
De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.

Tegenover de kleuterlokalen, bij de zijingang, vindt u een doos waar de doppen ingeleverd kunnen worden.
Alvast heel hartelijk bedankt!

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst.
Er is nieuws bij groep 1 en nog een fotoalbum van de projectweek van groep 1. Ook is er een fotoalbum van de maandsluiting verzorgd door groep 2.


Data om te onthouden

4 maart oud papier
13 maart studiedag, alle leerlingen vrij
20 maart rapport II
25 maart studieochtend voor alle leerkrachten van Midden Rivierengebied, alle leerlingen vrij
27 maart sponsorloop voor KIKA

Groeten,
Inge Ros