mrt 06

Groep 3 en 4: Psalm 98:1a
Groep 5 t/m 8: Ik zal opgaan naar Gods huis

Onderzoek naar motorische ontwikkeling

Aankomende week zal de laatste meetronde plaatsvinden op school naar motorische ontwikkeling door onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen. De leerlingen die aan het onderzoek meedoen hebben al twee maal eerder meegedaan, de laatste keer was vorig jaar maart. De ontwikkeling van motoriek en het inbeelden van beweging wordt onderzocht met behulp van bijvoorbeeld taakjes waarbij zij blokjes verplaatsen en een drietal computertaakjes. Het onderzoek vindt plaats onder schooltijd.

RT door juf Marja

Na de voorjaarsvakantie heeft juf Marja de RT taak van juf Jolanda overgenomen. De RT wordt nu op maandagmorgen gegeven. Juf Marja is geen onbekende binnen de school. Juf Marja is jaren leerkracht geweest op de school en nu onze vast invalkracht.

Pleingedrag

In de pauzes wordt met veel plezier gespeeld met het buitenspeelmateriaal dat is aangeschaft. Op het moment zijn de kinderen weer helemaal weg van skeeleren! Ook dit geeft veel plezier op het plein.
We willen u wel vragen om op de dagen dat er gym gegeven wordt, maandag en donderdag, de kinderen ook schoenen mee te geven. Het aantrekken van de skeelers vergt wat meer tijd. De skeelers moeten bij de deur uitgedaan worden, er mag niet worden geskeelerd in de hal van de school!

Maandopening groep 4

Afgelopen dinsdag heeft groep 4 de maandopening verzorgd. Het thema van de opening was “Sorry zeggen”. Onder foto’s treft u een fotoverslag van de maandopening. Fijn dat er elke maand zoveel belangstelling is van de ouders van de leerlingen die de maandopening verzorgen.

Bericht van de biebmoeders

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn wij biebmoeders, de laatste tijd druk bezig geweest om al de boeken in het nieuwe systeem te zetten. Dit is dan ook zo goed als af. Binnenkort gaan we nieuwe boeken kopen van de opbrengst van de boekenmarkt van afgelopen oktober.
Het leuke van het nieuwe systeem is, dat alle kinderen nu ook een bibliotheekpasje hebben ontvangen waarmee zij ook naar de bieb in Gorinchem, Giessenburg of Arkel kunnen gaan. Om de kinderen een extra gelegenheid te geven om boeken te kunnen lenen, zijn wij op school sinds vorige week dinsdag ook “open” op dinsdagmiddag van 15.15 tot 15.45 uur. De kinderen maar ook de ouders zijn van harte welkom om een leuk boek uit te zoeken. Sommige kinderen vinden lezen niet zo leuk of een beetje lastig, in het bijgevoegde filmpje van Jacques Vriens staan nuttige tips over het (voor)lezen van boeken.
Wij hopen de kinderen te zien op vrijdagochtend en dinsdagochtend tijdens school en u wellicht op dinsdagmiddag na school!
Veel leesplezier!

TTO-informatieavond Lyceum Oudehoven

Op donderdag 13 maart a.s. is er op Lyceum Oudehoven een TTO-informatieavond (tweetalig onderwijs) voor ouders en leerlingen die overwegen hun kind aan te melden voor het eerste leerjaar van de TTO-opleiding. De avond begint om 19.00 uur.

Studiedag 27 maart

Op donderdag 27 maart is er een studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Huisbezoeken leerlingen groep 1

Vanaf 28 februari ligt er in groep 1 een intekenlijst klaar voor de huisbezoeken. Dit geldt alleen voor de leerlingen van groep 1 die voor 31 december 5 jaar zijn.

Gemetselde huisjes

Tijdens de projectweek hebben de leerlingen van groep 1 en 2 huisjes gemetseld. De steentjes kunnen hergebruikt worden, mits deze schoon worden gemaakt. Welke ouders van groep 1 en 2 willen een huisje mee naar huis nemen om de steentjes voorzichtig los te weken? De specie van de stenen was een mengsel van tarwebloem en water.

Handwerkmoeder gezocht

De handwerkmoeders zijn op zoek naar versterking. Wie heeft interesse om eens in de veertien dagen op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur te helpen bij de handwerkles? Graag aanmelden bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl.

Ouderhulp gevraagd tijdens de sportdag van groep 5 t/m 8

Op dinsdag 13 mei is de jaarlijkse sportdag voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. We moeten voor deze dag voor tien vrijwilligers zorgen. Wie wil helpen op deze dag, die gehouden wordt op het sportcomplex van SteDoCo? Opgeven kan bij meester Govert of via govert@cbssamenopweg.nl.

Op de website staat bij nieuws groep 8 een bijzonder filmpje over de handvaardigheidsles, onder “foto’s” staat een album van de weekopening van groep 4.

12 maart biddag
21 maart rapport II