Nieuwsbrief 24

Nieuws

feb 11

Lied van deze week

Groep 3,4 en 5: Opw. voor kids 240
Groep 6,7 en 8: Juich, Hosanna

Voorleeswedstrijd

Noor van der Weijden uit groep 8 is de voorleeskampioen van onze school geworden. De kampioenen van de verschillende scholen uit de regio mogen altijd door naar de regionale tweede ronde. Deze ronde van de landelijke voorleeswedstrijd werd woensdag gehouden in de bibliotheek van Giessenburg en ook daar liet Noor zien dat ze ontzettend goed voor kan lezen, maar helaas kwam ze niet door naar de volgende ronde. Tijdens de voorronde heeft zij support gekregen van de meisjes van groep 8.

Enquête

Afgelopen dinsdag hebben alle ouders een mail gestuurd met een inlognaam en code voor het invullen van een ouder enquête.
Er blijkt hierbij iets niet helemaal goed gegaan. Donderdag hebben we dat kunnen aanpassen en als het goed is kunt u nu wél met de code die u heeft gekregen inloggen in de vragenlijst. Mijn excuses voor het ongemak. Ik hoop dat u alsnog de moeite wilt nemen om de vragen te beantwoorden, zodat wij een duidelijk beeld krijgen van uw mening over de school.

Miniaturen Albert Heijn

Heeft u misschien miniaturen van Albert Heijn die u niet gebruikt of dubbel heeft? Groep 2 verzamelt ook miniaturen voor de letterbak. U zou hen er heel blij mee maken.

Open schoolochtend

Donderdagochtend was de open schoolochtend. Ouders met kinderen die na 1 juli 2013 vier jaar worden, konden zich laten informeren over de manier van werken op onze school. De kinderen hebben in groep 1 een poosje mogen “meedraaien”, terwijl er een presentatie werd gegeven en een rondleiding voor de ouders. Mocht u, of iemand die u kent, de open schoolochtend hebben gemist, kunt u altijd een afspraak maken voor de inschrijving van een nieuwe leerling. Heeft u al kinderen op school, is het afhalen van een inschrijfformulier bij Tineke voldoende.

Bericht van het bestuur

Alle oudste kinderen van de leden van de schoolvereniging hebben vorige week een formulier mee gekregen zodat u door middel van de antwoordstrook kandidaten voor kunt dragen voor de aankomende vacature in het bestuur. De leden zonder schoolgaande kinderen hebben dit formulier per post toegestuurd gekregen. Dit formulier is ook te vinden onder “downloads” op de website. Het formulier kan ingeleverd worden bij Nicole Versteeg, Dorpsweg 114 of op school bij Tineke (administratie). U kunt uw reactie ook mailen naar bestuur@cbssamenopweg.nl. Reactie graag voor donderdag 21 februari.

Computerouders gezocht

Op vrijdagmorgen gaan de leerlingen vanaf groep 2 naar het computerlokaal om daar onder begeleiding van ouders op de computers te werken. Er worden dan bijv. reken- of taalopdrachten gedaan of andere opdrachten die door de leerkracht opgegeven worden. Voor volgend schooljaar zijn we op zoek naar één ouder voor de bovenbouw (van 08.15 uur tot 10.00 uur) en naar drie ouders voor de onderbouw (van 10.00 – 11.30 uur) die eens in de veertien dagen daarbij willen helpen. Een combinatie van onderbouw en bovenbouw is ook mogelijk. Heeft u interesse, loop gerust op vrijdagmorgen even binnen om te kijken. U kunt zich opgeven via tineke@cbssamenopweg.nl.

Schoolmelk

We maken u attent op de mogelijkheid om gebruik te maken Campina op school. Het zuivelassortiment van Campina op School bestaat uit vier zuivelproducten, te weten: halfvolle melk, halfvolle chocolademelk, Campina drink rode vruchten en Optimel drink framboos. U kiest voor uw kind voor één of meerdere consumptiemomenten (ochtendpauze/lunchpauze) een product uit het assortiment en u sluit het abonnement rechtsreeks af met FrieslandCampina. De EU verleent subsidie op de zuivelproducten. Deze prijs is berekend in de prijs per pakje. Een pakje halfvolle melk kost in het schooljaar 2012/2013 daarom slechts € 0,36 en het overige assortiment slechts € 0,38. Aan u wordt de prijs per pakje berekend. Het aantal pakjes hangt af van het aantal consumptiedagen en consumptiemomenten op de school.
U kunt uw kind aanmelden via www.campinaopschool.nl of via het formulier dat deze week uitgedeeld is in de klas. Als we te weinig leerlingen hebben die gebruik maken van schoolmelk, stopt Campina mogelijk met de levering van de schoolmelk. Mocht dit het geval zijn, zullen we een oplossing zoeken voor de kinderen die tijdens de lunch schoolmelk drinken.

Voorjaarsvakantie en nog geen opvang?

Nog een paar weekjes en dan zijn de kinderen lekker een week vrij. U misschien ook. Maar als u moet werken en nog geen oppas heeft voor uw kind? Geen nood! Maak gebruik van de vakantieopvang bij Wasko.
Heeft u incidenteel opvang nodig voor uw kind tijdens de schoolvakantie? Neem dan even contact op met onze afdeling plaatsingen. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten. Ook voor vakantieopvang hebben werkende ouders recht op kinderopvangtoeslag.
De afdeling plaatsingen is per mail bereikbaar plaatsingen@wasko.nl en telefonisch van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur op 078 615 71 65.

Website

Voor open dagen en open avonden van het voortgezet onderwijs vindt u een overzicht op de website onder “downloads”.


Data om te onthouden

14 februari open ochtend
22 februari leerlingen ’s middags vrij
25 februari t/m 1 maart voorjaarsvakantie

Groeten,
Inge Ros