Nieuwsbrief 24

Nieuws

apr 03

Het kabinet heeft aangekondigd dat de maatregelen die golden tot en met 6 april verlengd zijn tot en met 28 april 2020. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. De scholen voor basisonderwijs zijn in elk geval tot en met 28 april 2020 gesloten. 

Noodopvang
Net zoals in de afgelopen periode blijven leerlingen zoveel mogelijk thuis.
Kinderen mogen alleen op school komen als:
– ze fit zijn
– er geen sprake is van koorts of benauwdheid binnen het gezin
– tenminste 1 ouder werkzaam is in een vitale beroepsgroep
– of er sprake is van een indicatie vanuit het sociaal team.

Samen sterk
De leerkrachten en andere medewerkers hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om het onderwijs zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. We zijn dankbaar voor uw inzet! Zonder u zou het ons niet lukken om het onderwijs op deze manier vorm te geven. Daarnaast realiseren we dat het veel van u vraagt. We hopen dat we de komende periode ook op u mogen rekenen en u uw kind(eren) blijft stimuleren om het schoolwerk serieus te nemen.

Natuurlijk missen we de kinderen, juist in deze periode waarin we Samen op Weg gaan naar Pasen.

Ideeën bij thuisonderwijs

Op alle mogelijke manieren wordt er door bedrijven lesmateriaal open gezet voor thuis om kinderen iets mee te geven of ondersteunend te kunnen zijn in het bieden van (t)huiswerk.

Wist u dat:

  • het mogelijk is om met korting (en speciale kortingscode voor onze school: samenopweg) lichtbeschadigde en nieuwe boeken, spellen en puzzels tegen een aantrekkelijke prijs te bestellen via https://www.voordeelboekenonline.nl/ , geldig t/m 5 april.
  • Er dagelijks een Henkie Show is? Elke doordeweekse dag is er een video met een Bijbelverhaal te vinden, die door Henkie en andere poppen geïntroduceerd en besproken wordt. Daarnaast vind je bij elk Bijbelverhaal een aantal creatieve verwerkingen, zoals knutsels, goocheltrucjes, meer video’s, spellen, liedjes en nog veel meer. Hiermee kunnen de kinderen thuis, ook als ze niet naar school gaan, toch elke dag op een leuke, creatieve en aantrekkelijke manier met een Bijbelverhaal en geloven bezig zijn. https://creatiefkinderwerk.nl/henkieshow
  • Albert Heijn en Uitgeverij Zwijsen heel blij zijn dat ze de leerlingen toch iets kunnen bieden, nl. Ik eet het beter – thuis aan de slag.           Op ah.nl/samen/thuis hebben ze de leukste opdrachten verzameld, waarmee de leerlingen zelf thuis aan de slag gaan. Waarom eten we eigenlijk een pauzehap? Hoe werkt de Schijf van Vijf? En ook: train je spieren met twee pakken macaroni of maak een menukaart die in een haute-cuisine restaurant niet zou misstaan. Dagelijks krijgen de kinderen (groep 3-8) uitdagende educatieve opdrachten waarmee zij 15 tot 30 minuten zoet zijn.       
  • als u lid bent van de bibliotheek er een enorm aanbod is van e-boeken, luisterboeken, filmpjes en ander materiaal, per leeftijdscategorie. Neem een kijkje via: https://6-9.jeugdbibliotheek.nl/home.html

Ben Bizzie

Hoi, ik Ben Bizzie! Net als iedereen ga ik ook niet meer naar school en heb ik dus ook geen gymles meer. Daar heb ik wat op bedacht! De komende periode deel ik leuke leskaarten. Zo kun je thuis ook blijven gymmen. Deze keer is het thema mikken. We gaan aan de slag met allerlei trucjes, mikken met je handen en voeten en met een voorwerp. Gaan jou deze uitdagingen lukken? Kijk snel naar de leskaarten hieronder, open de filmpjes via de QR code of de link en doe mee!

Kleurwedstrijd van de Hâneker/ Vierdaagse Alblasserwaard

Omdat het kabinet heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni worden verboden, is er ook een streep gezet door de Vierdaagse Alblasserwaard van 20 t/m 23 mei 2020. Echter de kleurwedstrijd ’75 jaar vrijheid’ wordt in een digitaal jasje gestoken en gaat wel door! Juist omdat in deze periode, waarin de kinderen niet naar school mogen – spelen met vriendjes niet vanzelfsprekend is en de dagen thuis lang kunnen duren…. is het leuk om wat afleiding te hebben. Alle instructies en leeftijdscategorieën staan op de poster. http://denhaneker.nl/kleurplaat/

Brief van de Burgemeester

Theo Segers 60 jaar

Een verjaardag vieren in deze tijden met corona is echt wel veel anders. Dat merkt ook burgemeester Theo Segers. Hij wordt op 9 april 60 jaar. En ook hij kan dit niet vieren zoals hij eigenlijk zou willen. Zijn familie kan bijvoorbeeld niet op zijn feestje komen. Dat vindt hij allemaal heel jammer. Maar hij vind het nog erger dat heel veel mensen nu thuis moeten blijven en geen bezoek mogen krijgen. Daarom wil hij deze inwoners samen met de kinderen als ‘hulp burgemeesters’ blij maken. Lees hierover in de brief in de bijlage. Hopelijk doen alle kinderen mee.

De burgemeester leest voor

Burgemeester Theo Segers van gemeente Molenlanden leest elke dag zijn kleindochters, Sterre van 6 jaar en Litta van 3 jaar, voor. Hij geniet zelf erg van lezen en vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier krijgen in lezen. Ook vindt hij het fijn om hen door de soms wat saaie dagen heen te helpen. Hij kiest samen met Sterre en Lotta een boek uit en lees dan doordeweeks ongeveer 5 minuten een verhaaltje voor. Vind jij het ook leuk om deze verhaaltjes te horen en zien? De voorleesfilmpjes zijn te vinden op: www.molenlanden.nl/burgemeesterleestvoor

Jeugdgezondheidzorg

De jeugdgezondheidszorg heeft een brief gestuurd naar de school met betrekking tot de bereikbaarheid van deze organisatie in deze corona-tijden. We willen dat graag met u delen.

Alle contactmomenten met schoolgaande kinderen gaan voorlopig niet door, maar ook in deze tijd kunt u bij hen terecht met vragen over gezondheid, opgroeien en meer. Meer hierover leest u in het bijgevoegde bestand:

Oproep van de Zes Molens aan de kinderen

Hallo, nu er minimaal bezoek voor de bewoners van De zes molens in Hoornaar welkom is en er veel activiteiten niet door kunnen gaan ivm het corona virus lijk het ons leuk als iedereen wat extra post ontvangt.

Willen de kinderen kaartjes of tekeningen maken voor de bewoners van de Zes Molens? Ze zullen dit enorm waarderen!

Alle post mag in de brievenbussen gestopt worden buiten bij de ingang en in de brievenbussen tussen de schuifdeuren.

Bedankt!

Website

Bij groep 1 vindt u leuke foto’s en filmpjes van het thuisonderwijs. Ouders en kinderen hebben dit naar de juf gestuurd. Kijk er eens rond, wellicht brengt het u ook weer op leuke ideeën.

Data om te onthouden

  • 9 apr: volgende nieuwsbrief