Nieuwsbrief 23

Nieuws

feb 15

Lied van de week

Groep 3 t/m 5 Psalm 100:2
Groep 6 t/m 8 Opw 42: Zoek eerst het koninkrijk

Schoolfruit

De leerlingen krijgen woensdag sinaasappel, donderdag een appel, vrijdag krijgen de leerlingen een halve peer.

Luis vrij!

Afgelopen week zijn alle kinderen weer gecontroleerd. Wat fijn om te merken dat de aanpak van de luizenouders helpt, want er zijn geen luizen gevonden. Een behoorlijk aantal kinderen is niet gecontroleerd, omdat ze ziek thuis waren op donderdag. Willen de ouders van deze kinderen zelf nog even controleren? Het zou heel fijn zijn als iemand zich aanmeldt om mee te helpen bij de controle, iedere donderdagmiddag na de vakanties? Opgeven kan via administratie@cbssamenopweg.nl.

Ouderportaal open

Het ouderportaal is vanaf vandaag (vrijdag) open op cito gebied. Na inloggen kunt u zien wat de resultaten zijn van uw kind. Tijdens het verplichte oudergesprek op donderdag 21 februari ontvangt u de voortgangsgrafiek.

Kerk-School-Gezin

> De kinderen zijn in de afgelopen week op school actief geweest met verhalen uit de Bijbel rondom het Bijbelboek ‘Esther’. Dit jaar hebben we gekozen om een Bijbelboek centraal te stellen. We willen met elkaar leren en lezen uit het Bijbelboek Esther. Een Bijbelboek uit het oude testament, maar met veel wijze lessen voor nu. In de laatste week van januari is de poëzieweek gestart met het thema: ‘Vrijheid’. Esther ‘vecht’ ook voor de vrijheid van haar volk. Op haar manier, met haar talenten en in haar positie. Uiteindelijk heeft Esther een sleutelpositie in de bevrijding van het Joodse volk. Dit maakt het voor haar niet gemakkelijk, ook zij had gebed, moed en geloof nodig.
Zondag aanstaande, 17 februari wordt het thema afgesloten met een kerk-school-gezinsdienst in de Hervormde Kerk van Hoornaar. Alle kinderen en hun ouders zijn van harte uitgenodigd. De dienst begint om 9.30 uur en we hopen u/jou daar te ontmoeten.

Maandviering groep 1/2

Dinsdag 19 februari wordt de maandviering verzorgd door de kinderen van groep 1/2. Er is al druk geoefend door de kinderen en de juf. Ouders van groep 1/2 zijn van harte uitgenodigd om de maandviering bij te wonen om 8.30 uur. Gezien het aantal kinderen, de orde en rust in de hal, wordt u gevraagd geen jongere kinderen mee te nemen.

Toestemming foto’s

In de afgelopen week heeft u als ouder(s)/verzorger(s) een mail ontvangen waarin toestemming gevraagd wordt voor het maken van foto’s voor samenwerkingsverband Driegang. Veel van u hebben hierop al gereageerd. Heeft u het nog niet gedaan, laat ons dan even weten of u wel of niet toestemming geeft voor het maken van deze foto’s. Dat kan door een mail te sturen naar administratie@cbssamenopweg.nl. De foto’s worden gemaakt op 11 maart a.s.

Even voorstellen

Hoi allemaal, mijn naam is Arinne van den Dool. Sinds februari ben ik werkzaam als onderwijsassistent op school. Ik ben 20 jaar en woon in Brandwijk. Mijn hobby is tekenen. Ik heb het erg naar mijn zin en begin mijn draai te vinden hier op school. Je kan mij vinden op de maandag, dinsdag en woensdag. Spreek mij gerust aan voor een praatje. Misschien tot gauw!

Mijn naam is Dyane Voorberg en ik ben 26 jaar.
In mei dit jaar ben ik 2 jaar getrouwd met Tijn en we hebben een dochtertje van bijna 8 maanden, Fiene. We wonen nu in Giessenburg maar zullen bijna verhuizen naar Hoornaar. Lekker dichtbij dus!
Na mijn verlof ben ik even buiten het onderwijs werkzaam geweest, maar het was wel weer tijd om terug te keren en zo ben ik hier beland. Vorig schooljaar heb ik ook een tijdje op deze school ingevallen (voor een aantal kinderen zal ik dus niet geheel onbekend zijn), maar nu zal ik op de vrijdagen werken in groep 8. Vanaf 15 februari vervang ik Laura. Zodra we in Hoornaar wonen en de rust wat is wedergekeerd zal ik ook op de donderdagen op school te vinden zijn. Op deze dagen zal ik bezig zijn met verschillende dingen, waaronder RT in de onderbouw. Het onderwijs heb ik erg gemist dus ik kan niet wachten om met veel plezier weer aan de slag te gaan!

Mijn naam is Rena Meyer. Ik werk op de CBS Samen op Weg op dinsdag en vrijdag als onderwijsassistent in de groepen 4, 5 en 6. Daarnaast werk ik nog een ochtend als onderwijsassistent op een school in Papendrecht. Daar woon ik ook, samen met mijn man en onze zoon van 20 jaar. Onze dochter van 22 jaar woont en studeert in Utrecht.
Ik werk graag met kinderen en ik houd veel van dieren. Ik ben graag buiten: werken in de tuin, fietsen en wandelen met de hond. 1 keer per week ga ik als taalmaatje op bezoek bij een lieve vrouw uit Syrië en haar zoon om haar te helpen met het leren van Nederlands en het regelen van praktische zaken.

Cursus ’n heleboel gevoel

Het sociaal team organiseert in samenwerking met gemeente Molenlanden de cursus ’n heleboel gevoel.Deze cursus is voor kinderen van 8 – 11 jaar, die het soms lastig vinden om hun emoties te uiten. In de training leren zij trucjes om bijvoorbeeld woede te beheersen of rust in hun hoofd te vinden. De cursus is gratis, en start bij voldoende aanmeldingen. De cursus wordt gegeven in de omgeving van Ottoland. Als er ouders zijn die hun kinderen hiervoor willen aanmelden of meer informatie willen, dan kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met Christien Regeer (christien.regeer@meeplus.nl / 0650298625)
Poster heleboel gevoel

Uitnodiging Brussendag 2019

Binnen SWV Driegang organiseren we jaarlijks op een zaterdag in april de Brussen- of jonge mantelzorgersdag.
Deze keer staat deze dag gepland op zaterdag 13 april 2019. Broers of zussen van een kind met een ziekte, een handicap, een autistische stoornis of een andere ontwikkelingsstoornis verdienen ook de aandacht. Deze broers en zussen, ook wel brussen genoemd, groeien op in een niet-alledaagse situatie: in een gezin met een ‘bijzondere’ broer of zus. Opgroeien in een dergelijk gezin kan best moeilijk zijn voor een brus. Ze worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Jonge mantelzorgers kunnen ook de zorg hebben voor een ziek familielid. De brussen- en jonge mantelzorgersdag is bestemd voor kinderen van 6-12 jaar, zal op zaterdag worden georganiseerd met behulp van professionele vrijwilligers en er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie: Carla Roos: c.roos@driegang, tel. 06 – 51 28 52 08
uitnodiging brussendag 2019

Website

Er is nieuws bij groep 5 over de brandweer en groep 7 en 8 hebben een escaperoom activiteit gedaan.

Data om te onthouden

17 feb kerkdienst kerk, school en gezin
19 feb Maandviering groep 1/2
19 feb VO gesprekken gr 8
21 feb 10-min gesprekken gr 3t/m7
22 feb ’s middags vrij, voorjaarsvakantie

Namens,

Jolanda Mulder
directeu