Nieuwsbrief 23

Nieuws

feb 11

Lied van de week

Groep 3 en 4: Ik ben veilig in Jezus armen
Groep 5 t/m 8: Opw. 715

Voorjaarsvakantie begint op vrijdag 19 februari om 12.00 uur

Voor de leerlingen begint de voorjaarsvakantie op vrijdag 19 februari om 12.00 uur. Alle leerlingen zijn dus vrijdagmiddag vrij!

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen een peer, een appel en een mandarijn.

Van waardeloos naar waardevol

Vandaag zijn we gestart met onze themaweek ‘Van waardeloos naar waardevol”.
Om de week te openen stond er vanmorgen een vuilniswagen voor de school. We worden een officieel ‘afvalvrije school ‘omdat we plastic, groenafval, papier en restafval, gescheiden inzamelen.
We kregen van Waardlanden mooie nieuwe kliko’s, waardoor het plastic nu ook opgehaald kan worden bij de school. Alle kinderen kregen ook een drinkbeker. Als iedereen deze gaat gebruiken voor het drinken op school scheelt dat ook heel veel pakjes en plastic. Zo werken we met elkaar aan een schonere wereld!
Vanaf vandaag zullen er in de groepen 3 t/m 8 ook workshops gegeven gaan worden door leerlingen en leraren van het Gilde. Hierbij wordt gewerkt met afvalmaterialen van de bedrijven die ook bezocht gaan worden. Daarnaast zullen de ontdekdozen van de Techniektorens extra ingezet gaan worden.
Volgende week donderdag tussen 16.00 en 1700 uur bent u van harte welkom om de resultaten in de hal te komen bewonderen.

Hoornaar schoon!

Mooi aansluitend op onze themaweek organiseert de Dorpsraad van Hoornaar op 12 maart de zwerfvuilactie “Hoornaar Schoon!” Er wordt gestart tussen 9.30 uur en 9.45 uur met een kop koffie/thee/fris en afgesloten tussen 11.15 en 11.30 uur met een lekker kopje soep in het Bruisend Hart. Opgeven kan via info@dorpsraad-hoornaar.nl

Wonink Warmte bedankt!

We willen Wonink Warmte uit Hoornaar bedanken voor het sponsoren van tien nieuwe leesboeken. Deze tien boeken zijn speciaal voor kinderen met dyslexie. Deze boeken hebben een aangepast lettertype, waardoor ze door kinderen met dyslexie makkelijker te lezen zijn.

Doel zendingsgeld na de voorjaarsvakantie

Tot de voorjaarsvakantie zamelen we nog geld in voor het adoptiekind van de school.
Na de voorjaarsvakantie hebben we Compassion als nieuw doel voor het zendingsgeld. Compassion werkt via een sponsorprogramma, waarmee kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar individueel kunnen worden gesteund. Al het werk vindt plaats vanuit lokale kerken, waarbij vanuit een ‘holistische’ benadering wordt voorzien in goed onderwijs, gezonde voeding, medische begeleiding, emotionele zorg, karakterontwikkeling en voorlichting. Sponsors kunnen corresponderen met de kinderen die zij sponsoren. Compassion werkt vanuit een christelijke visie en met lokale medewerkers die de problemen en omstandigheden in hun dorp, stad of wijk het beste kennen. Er worden (2015) meer dan 1,6 miljoen kinderen ondersteund via ongeveer 6.700 lokale kerken in 26 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.
Naast kindsponsoring voert Compassion gemeenschapsprojecten uit en projecten om (zwangere) moeders en pasgeboren baby’s door de eerste levensjaren te leiden. Ook is Compassion actief door noodhulp bij rampen in gebieden waar de organisatie werkt, zoals de aardbeving in Haïti in 2010 en supertyfoon Haiyan op de Filipijnen (2013).

Je eigen mode maken?

Binnenkort start op woensdagmiddag een cursus Modemaken voor jongens en meisjes van groep 6 t/m 8 op school. De cursus omvat 4 lessen van 1 uur per week. Deze cursus wordt gegeven door lerares coupeuse Conny Oosterom. De cursus kost € 30,= inclusief alle materialen en gebruik van naaimachines. Voor aanmelding of info kunt u mailen naar info@naaiworkshop-conny.nl. Bij de leerkrachten is een flyer met informatie te verkrijgen.

10 minuten gesprekken

De 10 minuten gesprekken voor de groepen 3 t/m 7 vinden plaats op 15 februari. Voor de groepen 3,4, 5 en 6a zijn er ook al gesprekken geweest op 11 februari.
Tijdens deze gesprekken worden de CITO-uitslagen besproken. De rapporten zullen pas op 11 maart meekomen. U heeft via de mail een uitnodiging met een tijdstip ontvangen. U kunt onderling ruilen als dit niet uitkomt. Geeft u dit dan wel even door aan de leerkracht?

Maandviering groep 5/6a

Vrijdag 19 februari verzorgt groep 5/6a de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 5/6a worden hierbij van harte uitgenodigd. De maandviering begint op 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij de plusklas en bij groep 5/6a. Er staat een fotoalbum over de afvalvrije school. Ook is er een filmpje onder “nieuws” van de start van de afvalvrije school.


Data om te onthouden

15 februari 10-min gesprekken gr 3 t/m 7
15 t/m 18 februari projectweek
18 februari kijkmiddag techniek 16.00 uur tot 17.00 uur
19 februari maandviering groep 5/6a
19 februari 12.00 uur begin voorjaarsvakantie
22 februari t/m 26 februari voorjaarsvakantie

Groeten,
Inge Ros