Nieuwsbrief 23

Nieuws

feb 27

Lied van deze week

Groep 3 en 4: Opnieuw Alweer
Groep 5 t/m 8: Gezang 47:1

Schoolbibliotheek open op dinsdagmiddag

Voortaan zal de schoolbibliotheek elke dinsdagmiddag open zijn van 15.15 uur tot 15.45 uur. De kinderen hebben dan de gelegenheid om op hun gemak boeken te zoeken en ouders kunnen meekijken of meehelpen zoeken. Zowel de bibliotheek beneden als de bibliotheek boven zijn die tijd open. Wilt u er wel extra op letten dat de boeken bij de juiste bibliotheek ingeleverd worden nu uw kind ook bij de bibliotheek van Gorinchem, Giessenburg en Arkel boeken kan lenen? De boeken van de schoolbibliotheek zijn aan de binnenzijde voorzien van een schoolstempel.

Bericht van de biebmoeders

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn wij biebmoeders, de laatste tijd druk bezig geweest om al de boeken in het nieuwe systeem te zetten. Dit is dan ook zo goed als af. Binnenkort gaan we nieuwe boeken kopen van de opbrengst van de boekenmarkt van afgelopen oktober.
Het leuke van het nieuwe systeem is, dat alle kinderen nu ook een bibliotheekpasje hebben ontvangen waarmee zij ook naar de bieb in Gorinchem, Giessenburg of Arkel kunnen gaan. Om de kinderen een extra gelegenheid te geven om boeken te kunnen lenen, zijn wij op school sinds vorige week dinsdag ook “open” op dinsdagmiddag van 15.15 tot 15.45 uur. De kinderen maar ook de ouders zijn van harte welkom om een leuk boek uit te zoeken. Sommige kinderen vinden lezen niet zo leuk of een beetje lastig, in het bijgevoegde filmpje van Jacques Vriens staan nuttige tips over het (voor)lezen van boeken.
https://www.youtube.com/watch?v=Rl3ahbw3BVM&feature=player_embedded
Wij hopen de kinderen te zien op vrijdagochtend en dinsdagochtend tijdens school en u wellicht op dinsdagmiddag na school!
Veel leesplezier!

Hoofdluis geconstateerd

Tijdens de controle op hoofdluis bij de leerlingen is hoofdluis geconstateerd. We willen u vragen om het haar van uw kind goed te controleren. Bij het vinden van hoofdluis en/of neten verzoeken we u uw kind minimaal veertien dagen tweemaal daags te kammen met een luizenkam en eventueel te behandelen met speciale shampoo of lotion. Meer informatie over de bestrijding van hoofdluis kunt u vinden onder “downloads” op de website van de school.

Maandopening groep 4

Dinsdag 4 maart zal groep 4 de maandopening verzorgen. Alle ouders van de leerlingen van groep 4 worden hierbij van harte uitgenodigd. De maandopening begint op 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

TTO-informatieavond Lyceum Oudehoven

Op donderdag 13 maart a.s. is er op Lyceum Oudehoven een TTO-informatieavond (tweetalig onderwijs) voor ouders en leerlingen die overwegen hun kind aan te melden voor het eerste leerjaar van de TTO-opleiding. De avond begint om 19.00 uur.

Studiedag 27 maart

Op donderdag 27 maart is er een studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Huisbezoeken leerlingen groep 1

Vanaf 28 februari ligt er in groep 1 een intekenlijst klaar voor de huisbezoeken. Dit geldt alleen voor de leerlingen van groep 1 die voor 31 december 5 jaar zijn.

Gemetselde huisjes

Tijdens de projectweek hebben de leerlingen van groep 1 en 2 huisjes gemetseld. De steentjes kunnen hergebruikt worden, mits deze schoon worden gemaakt. Welke ouders van groep 1 en 2 willen een huisje mee naar huis nemen om de steentjes voorzichtig los te weken? De specie van de stenen was een mengsel van tarwebloem en water.

Poppenkleertjes gevraagd

Wie heeft er nog poppenkleertjes over voor de poppen van groep 1 of wie wil poppenkleertjes maken voor de poppen? De poppen hebben het formaat van een baby born. Graag aanmelden bij juf Mariette.

Handwerkmoeder gezocht

De handwerkmoeders zijn op zoek naar versterking. Wie heeft interesse om eens in de veertien dagen op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur te helpen bij de handwerkles? Graag aanmelden bij Tineke of via tineke@cbssamenopweg.nl.

Ouderhulp gevraagd tijdens de sportdag van groep 5 t/m 8

Op dinsdag 13 mei is de jaarlijkse sportdag voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. We moeten voor deze dag voor tien vrijwilligers zorgen. Wie wil helpen op deze dag, die gehouden wordt op het sportcomplex van SteDoCo? Opgeven kan bij meester Govert of via govert@cbssamenopweg.nl.
Bij slechte weersomstandigheden wordt de sportdag verzet naar dinsdag 20 mei.

Website

Op de website staat nieuws uit groep 6.


Data om te onthouden

4 maart maandopening groep 4
5 maart oud papier
27 maart studiedag, alle leerlingen vrij

Groeten,
Inge Ros