Nieuwsbrief 23

Nieuws

mrt 27

Intussen hopen we dat u engszins een manier heeft gevonden om alle ballen hoog te houden thuis. Mocht het op een of andere manier niet lukken vanwege het niet hebben van de voorwaarden om thuis te kunnen werken (wifi/laptop/printer) of lukt het op een andere manier niet om het (t)huiswerk te maken, schroom niet om een mailtje te sturen naar jolanda@cbssamenopweg.nl. Dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing.

Afgelopen week hebben we als team vorderingen gemaakt op ICT gebied. Zo hebben alle leerkrachten een filmpje gemaakt en gedeeld met de leerlingen en hebben we als team elkaar gezien en gesproken tijdens een online vergadering. En er zijn al collega’s die dit ook in de praktijk hebben gebracht met hun groep. We blijven de kinderen informeren met tips/ideeën en filmpjes in de onderbouw en dagelijkse begeleiding in de midden- en bovenbouw (tenzij de leerkracht op school is voor de opvang van kinderen). Alle digitaal gemaakte stof wordt gevolgd en waar nodig individuele begeleiding of support gegeven. Schroom niet om naar de leerkracht te ventileren als er sprake is van te veel of juist te weinig werk. Dat is van afstand niet altijd helemaal in te schatten. Daarnaast willen we u vragen om een mailtje naar de leerkracht te sturen als uw kind ziek is. Dan kan de leerkracht daar rekening mee houden.

Afsluitend wil ik u nog een lied meegeven dat ik ontving, het coronalied. Geschreven en uitgevoerd door jongeren.

https://nederlandzingt.eo.nl/artikel/2020/03/ontroerend-coronalied-door-jongeren-geschreven-en-uitgevoerd

Opvang van leerlingen

We hebben de afspraken betreffende de opvang van leerlingen door leerkrachten aangescherpt naar aanleiding van nieuwe informatie vanuit het ministerie, samenwerkingsverband en de gemeente.
Kinderen mogen alleen op school komen als:
– ze fit zijn
– er geen sprake is van koorts binnen het gezin
– tenminste 1 ouder werkzaam is in een vitale beroepsgroep
– of er sprake is van een indicatie vanuit het sociaal team.

Typediploma gehaald!

Finne, Sem en Job, van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie typediploma! Gelukkig hebben jullie je laatste toets thuis kunnen doen, knap gedaan!

Ideeën bij thuisonderwijs

Op alle mogelijke manieren wordt er door bedrijven lesmateriaal open gezet voor thuis om kinderen iets mee te geven of ondersteunend te kunnen zijn in het bieden van (t)huiswerk.

Wist u dat:

  • het mogelijk is om met korting (en speciale kortingscode voor onze school: samenopweg) lichtbeschadigde en nieuwe boeken, spellen en puzzels tegen een aantrekkelijke prijs te bestellen via https://www.voordeelboekenonline.nl/ , geldig t/m 5 april.
  • Er dagelijks een Henkie Show is? Elke doordeweekse dag is er een video met een Bijbelverhaal te vinden, die door Henkie en andere poppen geïntroduceerd en besproken wordt. Daarnaast vind je bij elk Bijbelverhaal een aantal creatieve verwerkingen, zoals knutsels, goocheltrucjes, meer video’s, spellen, liedjes en nog veel meer. Hiermee kunnen de kinderen thuis, ook als ze niet naar school gaan, toch elke dag op een leuke, creatieve en aantrekkelijke manier met een Bijbelverhaal en geloven bezig zijn. https://creatiefkinderwerk.nl/henkieshow

Ben Bizzie

Hoi, ik Ben Bizzie! Net als iedereen ga ik ook niet naar school en heb ik dus ook geen gymles meer. Daar heb ik wat op bedacht! De komende periode deel ik leuke leskaarten. Zo kun je ook thuis blijven gymmen. Deze keer is het thema fitness. We gaan aan de slag met coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen/snelheid. Blijf jij ook lekker fit? Kijk snel naar de leskaarten hieronder, open de filmpjes via de QR code of via de link en doe mee!

Kleurwedstrijd van de Hâneker/ Vierdaagse Alblasserwaard

Omdat het kabinet heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni worden verboden, is er ook een streep gezet door de Vierdaagse Alblasserwaard van 20 t/m 23 mei 2020. Echter de kleurwedstrijd ’75 jaar vrijheid’ wordt in een digitaal jasje gestoken en gaat wel door! Juist omdat in deze periode, waarin de kinderen niet naar school mogen – spelen met vriendjes niet vanzelfsprekend is en de dagen thuis lang kunnen duren…. is het leuk om wat afleiding te hebben. Alle instructies en leeftijdscategorieën staan op de poster. http://denhaneker.nl/kleurplaat/

Scholen dicht, activiteiten afgelast

U zult begrijpen, dat door het sluiten van de scholen, ook diverse activiteiten voor de komende tijd niet doorgaan. We zetten ze even voor u op een rij:

  • 1 en 8 april: Schoolvoetbal voor jongens en meisjes (groep 7 en 8)
  • 2 april: Verkeersexamen praktijk gedeelte (groep 7)
  • 6 april: Paasviering
  • 15 april: Techniekroute (groep 7)
  • 16 en 17 april: Cito-eindtoets (groep 8)
  • 24 april: Sportdag (groep 5 t/m 8)
  • 24 april: Koningsspelen (groep 1 t/m 4)

Brief van de Burgemeester

Burgemeester Theo Segers richt zich in twee open brieven tot alle inwoners en de jeugd in Molenlanden. Hij zegt hierin: “Ik hoor en zie allerlei initiatieven, zoals boodschappenhulp voor ouderen. Dat waardeer ik enorm.” En in een speciale brief richt hij zich ook tot kinderen en jongeren. Hij is benieuwd wat zij gaan doen, want hij ziet en verwacht nog meer lieve en creatieve acties. Hij vraagt aan de kinderen: “Ik ben nieuwsgierig, laat me weten wat jullie gaan doen.”

De gehele brief leest u hier, geeft u het door aan de kinderen?

Oproep van de Zes Molens aan de kinderen

Hallo, nu er minimaal bezoek voor de bewoners van De zes molens in Hoornaar welkom is en er veel activiteiten niet door kunnen gaan ivm het corona virus lijk het ons leuk als iedereen wat extra post ontvangt.

Willen de kinderen kaartjes of tekeningen maken voor de bewoners van de Zes Molens? Ze zullen dit enorm waarderen!

Alle post mag in de brievenbussen gestopt worden buiten bij de ingang en in de brievenbussen tussen de schuifdeuren.

Bedankt!

Vrijwilligers

Een dank voor de vrijwilligers die zich aangemeld hebben voor de bibliotheek, het luizen pluizen en het ophalen van het oud papier. Het laatste zelfs zonder vragen. Fijn!

Website

Er is nieuws bij groep 1 en 2. Het filmpje van de juffen staat er en ook de reacties van de kinderen. Kijk er eens rond, wellicht brengt het u ook weer op leuke ideeën.

Data om te onthouden

  • 3 apr: volgende nieuwsbrief