Nieuwsbrief 22

Nieuws

feb 02

Lied van de week

groep 3 t/m 5 themalied Weinig is veel, Uw woord is een lamp en Groot is Uw trouw o Heer.
groep 6 t/m 8 themalied Weinig is veel, Groot is Uw trouw o Heer en ps 75:1

Schoolfruit deze week

De leerlingen krijgen dinsdag een banaan, donderdag een appel en vrijdag een halve bloedsinaasappel.
Mocht er een fruitsoort tussen zitten wat uw kind niet lust, dan kunt u ander fruit of groente meegeven voor in de ochtendpauze.

Controle hoofdluis

Gistermiddag zijn alle leerlingen weer gecontroleerd door de luizenmoeders. Alle ouders van de kinderen waar luizen en/of neten zijn gevonden zijn inmiddels geïnformeerd.

Kerk-school-gezinsdienst


Op zondag 11 februari is er weer een kerk-school-gezinsdienst in de Hervormde kerk van Hoornaar. Alle kinderen en ouders zijn van harte uitgenodigd. In de week voorafgaande aan deze zondag zullen de kinderen op school actief met verhalen uit de Bijbel bezig zijn rondom het thema: ‘Delen, zoals Jezus het leert’.
De kerk begint om 9.30 uur.
Na de dienst is er gelegenheid om gezamenlijk koffie te drinken in de ‘Kerkbuurt’, het gebouw tegenover de kerk.
Hopelijk zien wij elkaar op deze dag.

Rapporten

Vorige week kregen de leerlingen van groep 3 t/m 8 hun rapport mee. Hier staan geen resultaten van Cito-toetsen op, omdat deze nog niet allemaal zijn afgenomen. De Cito-resultaten zullen na afname van de toetsen op het ouderportaal verschijnen.
Naar aanleiding van het rapport en de Cito-resultaten zijn er voor de ouders van de leerlingen van groep 3 t/m 7 verplichte 10-minutengesprekken op dinsdag 13 februari. I.v.m. de grootte van de groepen 3/4a en 4b/5 is er een tweede avond ingepland op donderdag 15 februari. Het rooster is gemaild naar u en is te downloaden op de website onder “downloads”. Mocht het tijdstip waarop u bent ingeroosterd niet schikken, dan kunt u onderling ruilen. Wilt u dit wel even doorgeven aan de betreffende leerkracht?
Voor de ouders van de leerlingen van groep 8 zijn op 20 februari de VO-gesprekken.

Plakboek groep 1 en 2

De leerlingen van groep 1 en 2 hebben vorige week het “heen- en weerboek” mee naar huis gekregen. Wilt u dit ook weer inleveren op school? Een eventueel vol “heen- en weerboek” mag u houden.

Invalwerk

We willen onze mogelijkheden om vervanging bij ziekte en verlof van personeel uitbreiden en hebben het volgende idee.
In ons ouderbestand zitten veel mensen met een lesbevoegdheid. We zouden het fijn vinden wanneer die mensen zich bij ons melden, zodat we hen in geval van nood kunnen oproepen. Uiteraard worden deze invaldagen uitbetaald. Hierdoor kunnen we wellicht impopulaire maatregelen als het naar huis sturen van groepen voorkomen. Door te rouleren, krijgen we ook niet te maken met onverantwoorde verplichtingen die voortvloeien uit de WWZ (Wet Werk en Zekerheid).
Voor meer informatie klikt u op de volgende link: Ouderbrief Invalwerk en WWZ Samen op Weg

Open ochtend

Voor de ouders en de kinderen die voor 31 juli 2019 de vierjarige-leeftijd bereiken, wordt er op 13 februari een open ochtend gehouden. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur bent u van harte welkom. Er is een rondleiding door de school en om 10.00 uur een presentatie. In de ochtend heeft uw kind de mogelijkheid om in groep 1 te kijken. Tevens bestaat de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Voor de ouders die al een kind op school hebben is het afhalen van een inschrijfformulier voldoende. Dit kan elke ochtend afgehaald worden bij Tineke. Het formulier is ook te downloaden via de website. Inschrijvingen graag uiterlijk 15 april inleveren i.v.m. de planning van volgend schooljaar.

Schoolmelk


Als school vinden wij het belangrijk dat kinderen gezond eten en drinken. Niet alleen thuis, maar ook op school. Daarom hebben wij ervoor gekozen om op onze school schoolmelk aan te bieden. Al voor 28 cent per pakje kan uw kind elke dag in de kleine en/of grote pauze een lekker koud pakje verse melk krijgen. Interesse? Ga dan naar www.schoolmelk.nl en sluit een abonnement af. Drie weken na afsluiten van het abonnement start de levering van de melk. Zie de volgende link: Onepager Schoolmelk

Informatieavond begeleiding (hoog)begaafde kind in het onderwijs

Op woensdagavond 21 februari as. organiseert Gymnasium Camphusianum en Obs De Tweemaster een informatieavond in het auditorium van het gymnasium over de begeleiding van het (hoog)begaafde kind in het onderwijs. De verwachting is dat een (hoog)begaafd kind een probleemloze schoolcarrière voor de boeg heeft. De praktijk wijst helaas anders uit. Daarom is de begeleiding van dit kind door school en ouder(s)/verzorger(s) en de samenwerking tussen die twee heel belangrijk.
De avond kent een interactieve opzet, met als gastspreker Marlies Barthel vanuit het netwerk Begaafdheidsprofielscholen, en een tweetal workshoprondes met ruimte voor vraag en antwoord. De avond is bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s). Aanvang 19.30 uur. Aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-informatieavond-over-de-begeleiding-van-het-hoogbegaafde-kind-in-het-onderwijs-42525222084

Avond-4-daagse Giessenlanden

Hallo ouders/verzorgers
Ook dit jaar gaan we het weer doen; 4 avonden wandelen en plezier beleven met elkaar.
We gaan namelijk voor de 4e keer weer een avond-4-daagse organiseren!!
De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om er weer een spetterede editie van te maken.
Zet dus alvast 14-17 mei in je agenda, zodat we weer met veel kinderen kunnen gaan wandelen.

De avonden zijn als volgt ingedeeld;
• Maandag 5 km in Hoornaar
• Dinsdag 5 km in Noordeloos
• Woensdag 5 of 10 km in Hoornaar
• Donderdag 5 km in Giessenburg  Défilé!

Er komen op meerdere locaties inschrijf-avonden en het inschrijfgeld is €3.

We hopen jullie allemaal weer te zien op 14 mei, we hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,
Commissie Avond-4-daagse

Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/Avond-4-daagse-Giessenlanden-1851605811777565/

Website

Op de website staat nieuws bij groep 6 over de gehouden juffendag.

Data om te onthouden

11 februari kerkdienst kerk, school, gezin
13 februari open ochtend, mogelijkheid tot inschrijving leerlingen
13 februari 10-min gesprekken groep 3 t/m 7
15 februari 10-min gesprekken groep 3 t/m 5

Namens,

Jolanda Mulder
directeur

Malcare WordPress Security