Nieuwsbrief 22

Nieuws

feb 05

Lied van de week

Groep 3 en 4: Lied 42:1
Groep 5 t/m 8: Lied 47:1

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen radijsjes, een appel en een minneola.

Nationale voorleesdagen

In het kader van de nationale voorleesdagen is er vanmorgen in alle groepen voorgelezen. Niet door heel beroemde personen maar door onze eigen biebmoeders! Zij hebben vorige week weer 100 nieuwe boeken aangeschaft voor de bieb en hebben er hier 1 van gekozen om voor te lezen in de groepen.
We hopen dat de kinderen daardoor weer extra gestimuleerd worden om te lezen.

Techniekweek

In de laatste week voor de voorjaarsvakantie organiseren we weer een techniekweek.
We starten vrijdagmorgen 12 februari de week met het thema “Van waardeloos naar waardevol” met aandacht voor afvalscheiding. De groepen 3 t/m 8 zullen de week erna een bezoek brengen aan een bedrijf en een workshop volgen met leerlingen van het Gilde Techniekcollege. Donderdag 18 februari kunt u tussen 16.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen bij de resultaten.

Breakdance voor leerlingen van groep 6 t/m 8

Op woensdag 10 februari komt Jeroen van der Linden een breakdance-workshop geven in Het Bruisend Hart van 13.30-15.00 uur. Toegang is gratis! Sta om 13.15 klaar met je sportkleren, zodat iedereen om 13.30 aan de slag kan.
Jeroen is in de zomer al met twee vrienden langs geweest om een korte intro te geven op het schoolplein van de Samen op Weg, maar nu komt hij een uitgebreide clinic geven om kinderen iets bij te brengen over breakdance en de coole moves die daarbij horen.
Kinderen van groep 6 t/m 8 zijn welkom om mee te kijken en te luisteren en natuurlijk om mee te doen! (;

Er hangen inschrijfformulieren en posters in de OBS Klim-op en de CBS Samen op Weg, dus het zou fijn zijn als kinderen zich daarvoor inschrijven. Dan weet Jeroen op hoeveel kinderen hij moet rekenen.

Vriendelijke groet,

Govert Bok

Leeftijd Naschoolse cultuuractiviteit muzieklessen verlaagd!

Voor de lessencyclus 3×3=Muziek! door MuziekLokaal Giessenlanden is de leeftijd verlaagd naar 6 jaar!
Muzieklessen door MuziekLokaal Giessenlanden
MuziekLokaal Giessenlanden heeft in samenwerking met de cultuurcoach speciaal voor het basisonderwijs, 9 informatieve èn interactieve naschoolse lessen ontwikkeld over ‘Muziek van Toen’ en ‘Muziek van Nu’. Alle leerlingen vanaf 6 jaar, van zowel de openbare als christelijke basisscholen in Hoornaar en Hoogblokland, zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

Inhoud van de cursus:
De gespecialiseerde docenten van MuziekLokaal Giessenlanden vertellen je in 3 keer 3 lessen van elk ongeveer een uur alle interessante weetjes over klassieke muziek, die helemaal niet zo saai is als je zou denken…
Over de gevangenisstraf van Bach, over Beethoven die hartstikke doof was, pikante opera’s, musicals (is dat nou klassiek of pop??), jazz, DJ’s, R&B en nog veel meer!
Het laatste blok sluiten we natuurlijk af door 3 lessen zèlf aan de slag te gaan met muziek maken! Laat de componist in je los met je stem, je handen en je voeten. Wees ook even dirigent… Maar vooral: maak samen muziek!
Deze lessen worden gegeven door aan het conservatorium afgestuurde beroepsmusici met een onderwijsbevoegdheid.

Tijdstip:
Woensdagmiddag van 13.15-14.15 uur

Data:
1. Blok 1 Muziek van Toen: woensdag 10, 17 febr. en 2 mrt.
2. Blok 2 Muziek van Nu: woensdag 9, 16 en en 23 mrt
3. Blok 3 Zelf muziek maken: woensdag 30 mrt en 6 en 13 april

Deelnemers: maximaal 16 leerlingen. Vol = Vol. De lessencyclus gaat door bij min. 4 deelnemers.

Locatie:
Technieklokaal van De Klim-op en CBS Samen op Weg in Hoornaar.

Kosten:
Van de deelnemers vragen we een geringe vergoeding (€ 2,50 per les) ter dekking van een gedeelte van de kosten. De overige kosten worden betaald uit het cultuurbudget van de school/cultuurcoach.

Inschrijven:
Inschrijven voor deze 9 muzieklessen kan tot uiterlijk 7 febr. a.s. door een mail te sturen aan: info@muzieklokaalgiessenlanden.nl
Belangrijk: Vermeld in je inschrijvingsmail:
• de school waar je op zit;
• je naam;
• in welke groep je zit;
• je leeftijd.
Na 7 febr. a.s. ontvang je dan een bevestiging met meer informatie o.a. t.a.v. de betaling.
Doe je mee met deze 9 leuke muzieklessen?!

Hartelijke groeten,
Petra de Jong en Willeke van Rooijen
cultuurcoach O2A5/Giessenlanden en MuziekLokaal Giessenlanden

Je eigen mode maken?

Binnenkort start op woensdagmiddag een cursus Modemaken voor jongens en meisjes van groep 6 t/m 8 op school. De cursus omvat 4 lessen van 1 uur per week. Deze cursus wordt gegeven door lerares coupeuse Conny Oosterom. De cursus kost € 30,= inclusief alle materialen en gebruik van naaimachines. Voor aanmelding of info kunt u mailen naar info@naaiwerkshop-conny.nl. Bij de leerkrachten is een flyer met informatie te verkrijgen.

10 minuten gesprekken

De 10 minuten gesprekken voor de groepen 3 t/m 7 vinden plaats op 15 februari. Voor de groepen 3,4, 5 en 6a zijn er ook al gesprekken op 11 februari.
Tijdens deze gesprekken worden de CITO-uitslagen besproken. De rapporten zullen pas op 11 maart meekomen. U heeft via de mail een uitnodiging met een tijdstip ontvangen. U kunt onderling ruilen als dit niet uitkomt. Geeft u dit dan wel even door aan de leerkracht?

Maandviering groep 5/6a

Vrijdag 19 februari verzorgt groep 5/6a de maandviering. Alle ouders van de leerlingen van groep 5/6a worden hierbij van harte uitgenodigd. De maandviering begint op 8.30 uur en zal ongeveer een half uur duren.

Website

Foto’s die u van de website downloadt zijn in een heel klein formaat. Wilt u groter foto’s downloaden dan kan dit via https://picasaweb.google.com/106475453563327184808/ Op deze site staan alle fotoalbums die door ons zijn aangemaakt. Ook nieuwe fotoalbums worden daarop geplaatst. Er is nieuws bij groep 1 en 4. En er staan fotoalbums op van het feest in groep 2, het bezoek van groep 4 aan de brandweer en foto’s van groep 1. Onder “nieuws” bij groep 1 en 2 staat ook een filmpje over het spelen en werken in die groepen.


Data om te onthouden

9 februari VO-gesprekken groep 8
10 februari breakdance workshop
11 februari VO-gesprekken
11 februari 10-min gesprekken gr 3 t/m 6a
12 februari opening projectweek techniek
15 februari 10-min gesprekken gr 3 t/m 7
15 t/m 18 februari projectweek
18 februari kijkmiddag techniek
19 februari maandviering groep 5/6a
22 februari t/m 26 februari voorjaarsvakantie

Groeten,
Inge Ros